Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates
Kezdőlap / Magazin / Divat / 2012 printemps/été haute couture – III.

2012 printemps/été haute couture – III.

Már jó idő eltelt azóta, hogy az haute couture kollekciók bemutatásra kerültek, így talán úgy tűnhet, nem túl aktuális, hogy még mindig erről írok, viszont a bemutatást és az öt soros tetszik/nem tetszik cikkeket nem érzem elég tartalmasnak ahhoz, hogy ne gondoljam úgy, szükség lehet az én, valamivel mélyebbre ható , elemző írásomra is. Különben már lezajlott a new yorki divathét is, pár napon belül azzal rukkolok majd elő, valamivel aktuálisabb téma gyanánt.

Aki olvasta a blog couture kollekciókról szóló cikkeit, az tudja, hogy a sorozat harmadik, s egyben utolsó állomásához érkeztünk, s bizonyára az is egyértelmű számára, hányadán állunk e szezon kollekcióival. Az eddigiekben akadt 1-2 olyan tervező, akinek a munkája, hogy is mondjam… nem ragadott magával, most pedig csak olyanokról teszek említést, és nem azért mert különösen kritikus hangulatban ébredtem, hanem mert a tizenkettőből, csak ők maradtak hátra.

Nézzük, mivel próbálja elnyerni tetszésünket az Armani Privé! Elsősorban ezt a tetszés szót itt gyorsan megkérdőjelezném és ha módomban állna, akkor egy kisebb közvélemény kutatást indítanék, ki, hogyan vélekedik a ruhákat illetően… Az egy dolog, hogy nem rajongok az Armaniért, de ezt nem feltétlenül látom tetszésem akadályának. Bármilyen tervezőről is legyen szó, igyekszem objektívan tekinteni a kollekciókra és a dizájner nevétől elvonatkoztatva véleményt alkotni, így lehetséges az, hogy alkalmanként nem tetszik egy Givenchy ruha, azonban egy Marc Jacobs igen (na jó, ez utóbbi valóban elég ritka).

Az Armani Privé idei darabjai láttán joggal támadhat bennünk a kérdés: ’Mi a gyík?’s ez esetben nem szlengként értendő a megnevezés, hanem épp, hogy a ruhák anyagának, illetve textúrájának látványa az, ami felveti bennünk ezt az érzést. Valóban hüllőbőrhöz hasonló anyagokból készült a ruhák nagy része, amit önmagában kifejezetten jó ötletnek tartok, ellenben kevésnek ahhoz, hogy a darabokat lenyűgözővé tegye főképp akkor, ha a vonalvezetésekre, szabásvonalakra – látszólag – nem fordítottak elég figyelmet. Jó pár kifutóra lépett kreáció látványa idézett elő bennem kérdőjelt, hogy mi választja el a látott ruhát egy ázsia centerben elérhető olcsó selyemutánzatból készült toppocskától. Rövid hezitálás után a semmi tűnt a legkézenfekvőbb és legvalószínűbb válasznak. Egy tragikusan egyszerű, testtől imitt-amott elálló fekete fényes felsőrészt nem érzek jó megoldásnak egy kifejezetten exkluzív hatást keltő szoknyával kombinálva, ami viszont kimondottan élvezhető látvány volt a szemeimnek, de nem csak a két darab párosítása sántított nekem, egész egyszerűen nem illik egy ilyen kaliberű divatház couture kollekciójába.

00130m3

A legfőbb szerepet szokásos módon ismét a hegyes vállú blézerek kapták e különleges, gyíkbőrszerű anyagból kivitelezve, amit egészen emészthető és tetszetős megoldásként értelmeztem, a hibát a semmitmondó szabású nadrágoknál véltem felfedezni, melyek szintén ebből a giccses, fényes anyagból öltöttek testet a térben. A másik kulcsfontosságú és kiemelkedően karakteres elemei a kollekciónak az eddig ismeretlen formát kapott szoknyák, amik így ránézésre egy érdekes anyagcsavarással születhettek talán. Ennek az elemnek a kifutóra küldését közel egy tucatnyi anyag felhasználásával oldották meg, többnyire valami fényes verzióval – mi mással?!

Ahogy cikksorozatom első részében kitértem a Versace kollekcióban megjelenő förtelmes zöld színre – és utaltam rá, hogy a későbbiekben is találkozunk vele – úgy most sem tudok szó nélkül elmenni mellette. Észrevételeim alapján azt hiszem ez kissé megfertőzte ezt a szezont, legalábbis couture kollekciók terén biztosan, hisz az Armani Privét (és az Alexis Mabille-t) sem kerülte el – nem túl nagy örömünkre. Egyfelől közel használhatatlan, nem csak a hétköznapokban, de jelesebb, esetlegesen divateseményeken sem tartom előnyös választásnak a zöldnek eme árnyalatában való színre lépést.

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus