A leggings TÉNYLEG NEM nadrág! | Fashionfave - Online divatmagazin

A leggings TÉNYLEG NEM nadrág!

szerző: @2012-10-07
Share on Tumblr

A várost járva szerintem nemcsak én, hanem sokan közületek a szemöldökötöket ráncoljátok, amikor megláttok különböző divatbakikat, amik annyira evidensek, hogy szinte ordít róluk, NE TEDD!

A gondom leginkább egy ruhadarabbal van, a leggings-el. Természetesen nem nagy általánosságban, hanem nadrágként viselve. Előttem már több ezer blogger fogalmazta meg azt, hogy a „leggings nem nadrág”. Na de miért nem? Sokan vállat vonnak és kiikszelik ezt a cikket, tegyék, szíve joga mindenkinek elzárkózni őket nem érdeklő témák elől. Akik viszont velem maradnak, azok engedjék meg azt, hogy ha kicsit hosszan is de meggyőzzem őket – vagy megerősítsem – arról, hogy eme darab miért is nem az, amiként sokaknál funkcionál.

leggings_no

Valamikor még sok-sok évvel ezelőtt Jane Fonda és a pörgős 80-as évek után, ismét berobbant a köztudatba, megosztva ezzel emberek ezreit. Hiszen kilépve a fitnesztermek világából, helyet követelt magának a kifutókon és a különböző boltok kiemelt polcain. Még magyar nevet is kapott, cicanadrágnak keresztelték el – bár kíváncsi lennék milyen urban legenda fűződik ehhez a névhez, de biztos vicces lehet.
Mi szeretjük, hordjuk és a nadrág mellett az egyik legkedveltebb két szárú darab lett. Ami nem baj, csak tudni kell megfelelően és kellemesen viselni. Vegyétek úgy, mintha ez egy harisnya lenne, hiszen azt se hordjuk – magában – mondjuk egy pólóval társítva. Mint itt például Paris Hilton esetében, aki túlságosan rövid darabot választott és úgy gondolta harisnyával ez egy megfelelő viselet…

paris_hilton
De lehet leggings is, vastagabb anyag ide vagy oda, egy pólóval felvéve, katasztrófa…

no
Miért katasztrófa?

Most tegyük polcra azon gondolatokat, hogy engem a szerelmem olyannak fogad el amilyen vagyok, mert ennek egy fikarcnyi köze sincs a most taglalt témához.
Sokan rosszul ítélik meg testi adottságaikat és felvesznek úgy egy leggingset, hogy bele se gondolnak abba, hogy talán nem áll jól nekik. Pedig lehet akármekkora egod, a tükör nem hazudik. Mert nem számít se az anyag, se a szín, se az, hogy extra mega giga platformmal veszed fel, mert az alkat és a fenéken esetleg combon lévő bőrhibák még gólyalábakkal is ugyanúgy látszanak. Ahogy a szleng által, csak “tevepatának” hívott jelenség is nagy eséllyel megjelenik majd. A hason található úszógumiról nem is beszélve, amik bájosan kandikálnak ki a leggings és a top közül. Abba pedig bele se folynék, hogy valaki mindezt egy csinos övvel megtoldva hordja…
Vannak olyan kivételes esetek, amikor valaki csak a boltba szalad le ezt viselve vagy akárhova máshova, az még azért elnézhető, ahogy a sportoló outfit is abszolút emészthető! De a tömeges BKV sokkolás nem!!
Kivételek 2.0, pedig a tökéletes már-már modell alkat. A társadalom nagy része, ezt általában anorexiásnak titulálja, (persze mert a többség nem rendelkezik ilyen adottságokkal) pedig el lehet hinni, valakinek egyszerűen csak ilyen a genetikája.

A képen látható hölgyek genetikai állományát nem ismerem pontosan, így legyen elég csak annyi, hogy ők egy egyszerű pozitív példái a taglalt témának. Természetesen, az igaz, hogy a kifutók világa más mint a való élet.

models
metallic-legginngs-as-pants
A leggingset szeretjük, mert kényelmes és ha nincs jobb ötletünk felkapunk egyet, amolyan mentsvár a ‘ma se tudok mit felvenni’ dilemmánknak. Sokan pedig tudják viselni – nem csak a sztárok világában – és remekül kombinálják jobbnál jobb darabokkal.

eva_longoria leggings-doen-right
S ha már eddig eljutottunk engedjétek meg, hogy egy kis mellékutat szenteljek a leggings rövidebb kistestvérének. A másik fejfájásom, amikor valakit egy ilyen 3/4-es hosszúságú darabban látok, amelyhez kis toppot vesz és magassarkút. A hab a tortán itt is csak az lehet, ha az anyag áttetsző és inkább a harisnyába hajlik át. Kérlek Titeket, hogy ne tegyétek!!!

Edzésre simán mehet….

miranda-kerr-leaves-yoga-class-in-black-08
Vagy ha csak úgy vennétek fel, akkor itt is mindig él, a feneket takarja valami szabály…

yes-1
Tudom, hogy nem mindenkit érdekel a divat és annál többen nem is követik, ezt megértem hiszen mindannyian mások vagyunk. Viszont van szemünk, és a kirakati majmok szerepében se szívesen tetszelgünk, ha nem muszáj, hiszen ki szereti ha megnézik, vagy megszólják az utcán? Ezért remélem Ti is megértitek ezt az írást, s elfogadjátok azt, hogy van abban valami amit fentebb leírtam. Viszont ha olyan lány vagy, aki szereti a leggingset egy rövidebb felsővel hordani, s továbbra is megtartod eme szokásodat, áldásom rá és örülök neki, hogy ilyen erős és határozott személyiséged van, ebben a néhol kritikus világban.

Hamarosan újra jelentkezem, mert sok dolog van ami bántja a szemem, Budapest utcáin sétálva.

(cikk forrása: http://kerubinabmb.wordpress.com)
(A képek forrása: stylebust.com, weheartit.com, luuux.com, molly-bowman.blogspot.it/, people.com)

leggings

legging

cicanadrág viselése

leggings viselése

legging használata

2014 divat nadrag

leggings lányok

legjobb legging

nadrágban lányk

lányok leggingsben

lányok jóga nadrágban

lányok átlátszó leggingsben

jóga nadrág

jóga nacis csajok

cicanadragos fenekek

cicanadrág rövid felsővel

cicanadrág neve

_
_
_
_
Magazin

Trendek, amelyek remélhetőleg nem térnek vissza

Tiszavirág életű őrületek vagy erősebbek, mint gondolnánk? Minden szezonnak megvannak a maga sajátos stílus jegyei, így természetesen egy évnek...

tipp!
hot!
divat
Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a szemünket bántja,...

hot!
divat
Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra, legyen szó...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus