A mindig trendi miniszoknya | Fashionfave - Online divatmagazin

A mindig trendi miniszoknya

szerző: @2012-07-24
Share on Tumblr

Vörös rúzs, magassarkú és egy jól megválasztott miniszoknya…Mary Quant-nek köszönhetően 1964 óta ezek kellenek ahhoz, hogy biztos minden tekintet rád szegeződjön. Ugyanis, a már említett tervezőnő ekkor mutatta be a miniszoknyát, amit a világ talán első topmodellje Twiggy kezdett el népszerűsíteni, azzal hogy szinte mindenhol miniben jelent meg. A ruhadarab sikere az eltelt több, mint 50 év után is töretlen és az eBay értékesítési adatai szerint ez a második legtöbb darabszámban eladott szoknyafazon világszerte. A mini olyannyira népszerű, hogy március 24-én külön világnapot is kineveztek neki, amikor nők millió tudatosan választják ezt a fazont. Cikkünkkel most egy kis időutazásra invitálunk Titeket, egészen 1965-ig megyünk vissza, hogy bemutassuk, honnan is indult és hová jutott a miniszoknya őrület.

A Mary Quant által tervezett miniruha a brit divatmodellnek, Jean Shrimpton- nak köszönhetően egy Melbourne-i lóversenyen debütált 1965. októberében. A miniszoknyát szintén a bájos Jean mutatta be a nagyközönségnek egy autóversenyen ’65 novemberében, majd nemsokkal ezután maga a tervező Mary Quant is miniben pózolt egy róla készült képen.

A csodálatos Brigitte Bardot is kedvelte ezt a fazont, olyannyira, hogy még repülőútjaira is ezt választotta (1966.). Akárcsak Twiggy, aki a mini bemutatása utána szinte csak ilyen szoknyát hordott (1967.).

1969-re a mini egyre szélesebb körben elfogadott viselet lett, hiszen az egykori first lady Jacqueline Kennedy Onassis is bátran viselhette.

Sok ikonikus előadó választott miniszoknyát fellépéseire, Blondie ’84-es Philadelphia-i koncertjén öltött mint, Madonna pedig 1985-ben Chicago-ban lépett színpadra rövidke szoknyában.

Nemcsak az énekesnők, hanem a szupermodellek alapdarabja is hamarosan a miniszoknya lett. Kate Moss és Naomi Campbell (1991) után Claudia Schiffer is előszeretettel viselte (1995).

Alicia Silverstone és Stacey Dash, mint Cher és Dionne a ’95-ös Spinédzserek című tinivígjátékban is kockás miniben parádéztak.

Természetesen a Szex és New York stylistja sem hagyta ki a lehetőséget, hogy a Carrie Bradshow-t megformáló, Sarah Jessica Parker-t minibe öltöztesse (2000).

Napjaink stílusikonjainak ruhatárából sem hiányozhat ez az ikonikus darab. Blake Lively, Alexa Chung és Diane Kruger is szívesen mutatják meg tökéletes lábaikat egy-egy miniszoknyában.

Ti kedvelitek ezt a fazont?

cseke botond született

magassarkú miniszoknya

_
_
_
_
Magazin

Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a...

hot!
Híresség
Trendek, amelyek remélhetőleg nem térnek vissza

Tiszavirág életű őrületek vagy erősebbek, mint gondolnánk? Minden szezonnak megvannak a maga sajátos stílus jegyei, így természetesen egy évnek is megvannak...

hot!
Magazin
Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra, legyen szó...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus