A rövid haj lesz a trendi? | Fashionfave - Online divatmagazin

A rövid haj lesz a trendi?

A rövid haj lesz a trendi?

szerző: Gia@2011-05-09
Share on Tumblr

2011 nyári trendje a rövid haj, amely lehet bohókás, játékos, szexy és elbűvölő. Sosem szabad egy rövid frizurát egyértelműen férfiasnak vagy kevésbé nőiesnek tartani. Miért? Mert a rövid haj nagyszerű eszköz lehet ahhoz, hogy a figyelmet az arcodra irányítsa, chic életérzést és fiatalságot kölcsönözzön a stílusodnak. Pontosan ezért, vessünk egy pillantást a 2011-es tavaszi/nyári hajtrendre, amelyek egyenesen a kifutók modelljeitől érkeztek. Meríts ihletet és mondj búcsút azoknak a szörnyű napoknak, amikor egyszerűen nem tudsz mit kezdeni a hajaddal.

Rettentően idegesek leszünk, amikor hajvágásra kerül a sor. Töménytelen mennyiségű kérdés merül fel bennünk. Mennyire legyen rövid? Milyen fazont válasszunk? Ezek a kérdések sokszor távol tartanak attól, hogy igazán rövid fazont válasszunk, nem is beszélve arról a megrögzött elképzelésről, hogy kizárólag a hosszú haj szexi és nőies.

Éppen ezért a hirtelen vágáshoz, főleg ha nagyobb mennyiségű és hosszúságú hajtól szabadulnánk meg, bátorság kell és természetesen a fodrász tanácsa. Ezek nélkül biztosan nem kapunk kielégítő eredményt. Ha esetleg már most rövidebb a hajad, akkor a 2011-es stílustárból te is meríthetsz inspirációt a formázáshoz. Bátorság és önbizalom a jelszó.

Az egyik lehetőség a kócosan megtépett rövid stílus, amilyet Loewe és Isabel Marant is visel. A platina szőke- rövid kombináció képviseli a chic irányzatot. A felül-elől kicsit hosszabbra hagyott hajat hagyd kócosabban, ha az igazi kerek arcformához illő rövidet szeretnéd választani.

Mikor lesz a „shortie” igazán rövid? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, a személyiségedtől függ, és persze az arcformádtól. Charlotte Ronson féle és Wunderkindnél látott rövid, fiatalságot jelent, és roppant divatos. Igen, valószínűleg számodra ezek a stílusok eléggé androgün (nemtelen) formák, de ugyanakkor kiemelkedő nőiességet is képviselnek. Ha valami látványosat szeretnél, olyat, amire mindenki felkapja a fejét akkor Burberry Prorsumnál vagy Hermes-nél látott rövidek lehetnek a legjobb választások. Ha mégis bizonytalan lennél, akkor fokozatosan vágasd egyre rövidebbre a hajad, mielőtt drasztikus változtatásra adnád a fejed.

A rock-punk megközelítést az igazán kalandvágyó és forradalmár lelkű személyiségnek ajánlják a szakemberek. Funky szint-rendszerek, aszimmetrikus vágások, ez való nekik. A klasszikusabb vonalakra vágyók mindig betérhetnek a bob fazon utcájába, mely a 70’ évek divatját idézi, és vizes hatású formázását a Chanel tette híressé.

A választás a Ti kezetekben van. Nézzetek körül a kifutókon, a divat világában, merítsetek ihletet a rövid fazonok arzenáljából, és ha vágjatok bele. Ti idén rövidebbre vágattátok a hajatokat? Megtennétek? Melyik frizura szerintetek a igazán trendi?

Fényképek: via elle.com, style.com

Magazin

5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a...

tipp!
hot!
tippek
15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba a hajunkat,...

hot!
Magazin
Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X