Kezdőlap / Magazin / Beauty / A szépségápolás káros összetevői

A szépségápolás káros összetevői

Első ránézésre teljesen megalapozottnak tűnhet a legnépszerűbb márkák iránti vásárlói bizalom, hiszen azok – az egészséges élethez való jogunkat sértve – csak nagyon kevés esetben kapnak média visszhangot a termékekben rejlő toxinok nyilvánosságra hozatalával.

Nagyon szomorú dolog a nők hiúságát kihasználni, de a reklámokban erre reflektálva sorozatosan olyan eredményeket említenek meg, amit már egy alapfokú biológiai ismeretekkel rendelkező ember is csak megmosolyogni tud. Ezen cikksorozatunk igyekszik megfelelő tájékoztatást nyújtani a szépség- és élelmiszeriparban felhasznált veszélyes kemikáliákról és azok lehetséges helyettesítéséről. Sajnos manapság már majdhogynem képtelenség teljesen elhatárolódni a szervezetünket ért káros hatásoktól, de kellő odafigyeléssel mérsékelhető lehet a daganatos megbetegedésre vagy akár a terméketlenségre való kockázat. Ha már egy rizikós elemet sikerül kiiktatni az életedből, már az is hatalmas megelőzést eredményezhet hosszabb távon!

 http://www.blameitonthevoices.com/2010/05/adobe-photoshop-day-cream.html

Bőrápolás

Mielőtt fontolóra vennéd a méregdrága krémek megvásárlását, először gondolkozz el azon vajon mennyire táplálkozol egészségesen. Sajnos az arcodon egyből megmutatkozik, ha nagyon zsíros, esetleg olajos az étrended, amit maximum egy korrektor tud majd valamelyest elfedni. Sokkal nagyobb eredményt érhetsz el azzal, ha belülről kényezteted a szervezeted sok főzelékkel, gyümölccsel és gabonával, de mindezek mellett ne feledkezz meg a megfelelő víz és teafogyasztásról, valamint a rendszeres éjszakai alvásról sem. Sajnos tévhit az, hogy a bőrfiatalítás lehetséges krémek rendszeres használatával, hiszen abban az esetben kizárólag csak a külső bőrrétegeket kezeled, amely kúra képtelen elérni a ráncok gyökeréig. A felszínes változást elsősorban a bőr vízfelvételének stimulációjával érik el. Ha megnézzük a ránctalanító krém összetételét láthatjuk azt, hogy mennyire kis mennyiségben találhatóak benne ezek az egészséges komponensek ahhoz, hogy igazán látványos eredményeket érjenek el vele.

Számos krém tartalmaz kőolajszármazékot, azaz Paraffinum liquidiumot, amely bőrre való juttatása esetén megakadályozza a szövet légzését és ezáltal kipattogzik az arcunk. Továbbá sok esetben tartalmazhatnak testápolók és hidratáló krémek egyaránt Diethanolamint, amely nitráttal való szervezetbe jutása rák kialakulását serkentheti. Bizonyos termékek a kaolintartalom miatt teljesen elgyengítik a bőrünket. Amikor a reklámokban a bűvös kollagén szót halljuk, jusson eszünkben mindig az, hogy ezt a szépségipar állati bőr valamint a tyúkláb apróra őrlésével nyeri ki, sőt így származása miatt nehezen szívódhat fel a bőrbe. A glicerin pedig a bőr kiszáradását eredményezi a belülről kifelé történő vízelvonással. Sajnos a pézsmavegyületek, azaz az illatanyagok túlzott alkalmazása a kozmetikai és háztartási iparban olyan szinten felhalmozódott az emberi szervezetben, hogy már az anyatejben is kimutathatóak, továbbá a májra is rendkívül kártékony hatással vannak.

 http://www.theblaze.com/stories/are-cancer-causing-chemicals-in-your-babys-shampoo/

Hajápolás

A selymes és könnyen fésülhető hatást elsősorban műanyagadalékok (SLS Nátrium Lauryl Szulfát) segítségével érik el, amely túlzott alkalmazása bizony hajhullást is okozhat. Mivel a sampon és a haj érintkezése egymással csak nagyon rövid ideig tart, ezért ne is várjunk el tőle semmilyen maradandó csodát. Az egészséges, ápolt haj titka ugyanúgy az egészséges táplálkozás. Tehát a sampon csakis tisztító feladatkörét képes maximálisan ellátni, de ebben az esetben sem mindegy, hogy milyen alapanyagok segítségével érik ezt el! A haj olyannyira különleges része a testünknek, hogy benne még hetek után is kimutatható az alkohol, nehézfémek és más szennyező anyagok megléte. Bármennyire híres és gyönyörű szupermodellekkel is reklámozzák termékeiket a gyártók, azok ugyanúgy károsíthatják többek között a fejbőrünket. Szerintem elképesztő az, hogy a mosópor és némely hajsampon mosóaktív anyaga (tenzidek) ugyanaz! Az Akil-benzol-szulfonát eddig bizonyított hatása szerint roncsolja a haj öntisztuló képességét, ezért kell egyre többször hajkoronánkat megmosnunk. Figyelembe véve a túlzott kémiai szer jelenlétét a termékekben csak a heti egyszeri hajmosás lehet valamelyest is egészséges! A hajbalzsamok számos esetben tartalmaznak akár kórházi fertőtlenítőt is, tehát igyekezzünk természetes hajpakolásokkal regenerálni a fürtjeinket. A kondicionálók veszélye elsősorban abban is rejlik, hogy a PEG-származékok által a felpuhult fejbőrön sokkal könnyebben épülhetnek be a káros anyagok. Ha még egészségesebben akarsz élni, akkor válaszd a babasamponokat, hiszen azok nem tartalmaznak ilyen káros anyagokat.

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus