A tökéletes szemöldök | Fashionfave - Online divatmagazin

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldök

szerző: Takács Kriszti@2012-10-15
Share on Tumblr

A szemöldök az arcunk egyik legmeghatározóbb eleme. Kilátszik a legtöbb kalap, és sapka alól, de a legtöbb frufru sem takarja el. Nem utolsósorban ott van akár viselünk sminket akár nem.

Photo by fashcity.com

Óvatosan kell alakítani rajta, hiszen a legapróbb szín vagy formabeli eltérés nagyban befolyásolja az arckifejezésünket és ez időnként kellemetlen is lehet. Hiába van a szemünk tökéletesen sminkelve, ha a szemöldökünk rendezetlen vagy hiányos. Tehát ennek megváltoztatása az arckifejezésünkre ugyanúgy hat mint az arc egész harmóniája.

Tegyük helyére a dolgokat:

Először egy szemöldökkefével, vagy egy nem használt, de kitisztított szempillaspirál keféjével fésüljük át a növekedési irányának megfelelően kissé felfelé. Ezek után látjuk a formát, azt , hogy hol lehetne változtatni rajta.
Egy nagyon egyszerű technika alkalmazásával könnyen megállapíthatjuk, hogy mely részeken is kell alakítanunk. Ehhez egy sminkecsetre vagy egy ceruzára van szükségünk.

  • 1. lépés: Tegyük az ecsetet az orrcimpánk mellé, és kössük össze vele a szemöldökünket a külső szemzug mellett. Itt kezdődjön a szemöldökünk.
  • 2. lépés: Az ívének a legmagasabb pontját, az orrcimpát, és a szemöldököt  összekötő vonal határozza meg, amely átmegy a pupillán.
  • 3. lépés: Ismét az orrcimpát kötjük össze a szemöldökkel, de most a külső szemzug mellett elhaladva. Eddig a pontig kell, hogy érjen a szemöldökünk.

Photo by egyszeruenno.blog.hu

Most nézzük melyek a korrigálandó “hibák”, és milyen módszerek illetve kozmetikumok állnak a rendelkezésünkre a tökéletesítésben.

Túl rövid szemöldök:

Az előbb leírt módon határozd meg meddig kell, hogy érjen a szemöldököd. A meghatározott pontig hiányzó részt töltsük ki egy hegyes a szemöldök színével harmonizáló szemöldökceruzával, a  szőr növekedési irányának megfelelően. Mindig hegyes ceruzát, vagy ha jobban tudsz dolgozni vele, szemöldökport használj. d0003B2487c1d57ca0784

Túl hosszú szemöldök:

A kiigazítási háromszög alapján a 3. ponton túleső szálakat szedjük ki szemöldökcsipesszel.

d0003B2455db7abe8108f

Vékony szemöldök:

Egy hegyes szemöldökceruzával rajzoljunk a meglévő fölé apró vonásokat. A kiegészítés ne legyen észrevehető.

d0003B24B199e2ecd4402

Vastag szemöldök:

Ilyen esetben mindig az alsó részén szedjünk a szálakból, sorról sorra haladva. A felső részhez csak nagyon ritkán nyúljunk, mert ezen a területen pár rossz helyről szedett szál, és máris elveszíti a szemöldök a formáját. Mindkét  oldalon próbáljuk meg azonos területen kiszedni a szálakat és időnként a tükörben ellenőrizzük az eredményt.

d0003B24A9cc29aa6e13d

Ritkás szemöldök:

Egészítsük ki a hiányzó részeket. A szemöldökceruza mellett itt is használhatjuk a szemöldökport.

d0003B2476080afea31c5

Ha kész vagyunk a kiigazítással ne felejtsük el átfésülni a szemöldökünk, egy átlátszó szemöldökápolóval. Ennek segítségével eltávolítjuk a púder- és alapozószemcséket, és csillogóvá tesszük.

Photo by makeupmole.com

Általában ajánlott szemöldökszínt úgy kiválasztani, hogy az 1-2 árnyalattal legyen sötétebb az aktuális hajszínünknél. Szemöldökceruza helyett ne használjunk szemhéjceruzát. A szemöldökpor helyett azonban megfelelő lehet egy szemhéjpor is ha nem tartalmaz csillámokat.

maxfactor.comamazedbylu.com

Csak valódi szőrből készült ecset a legmegfelelőbb, melyet használat előtt pár csepp vízzel be kell nedvesíteni (ne tocsogjon).
Bár ma már a hajnál világosabb szemöldökszínnel is próbálkozhatsz. Ha tartósabb színre vágysz, vagy nincs minden nap időd a szemöldök igazításhoz, választhatod a tartós szemöldökfestést. Ehhez viszont minden esetben fordulj kozmetikushoz, az általa festett szemöldököd akár négy hétig is megőrizheti a színét.

$(KGrHqRHJEcE913!4EvIBPomY95v3g~~60_35

Így, hogy már a szemöldököd tökéletesítetted, még magabiztosabb leszel.
A továbbiakban, megírom, hogy az arc mely tökéletlenségeit tudod, pár egyszerű technikával korrigálni.

Frizura

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után! Pár éve még a 30 volt a sláger, most a 40 az új...

hot!
Beauty
Hajtrend 2014

Még nem döntötted el mit kezdj a hajaddal? Most megmutatjuk mik lesznek 2014 hajtrendjei! Már javában 2014 van, sőt egyenesen készülhetünk a...

tipp!
hot!
Frizura
15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba a hajunkat,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X