A tökéletes szemöldök | Fashionfave - Online divatmagazin

A tökéletes szemöldök

szerző: @2012-10-15
Share on Tumblr

A szemöldök az arcunk egyik legmeghatározóbb eleme. Kilátszik a legtöbb kalap, és sapka alól, de a legtöbb frufru sem takarja el. Nem utolsósorban ott van akár viselünk sminket akár nem.

Photo by fashcity.com

Óvatosan kell alakítani rajta, hiszen a legapróbb szín vagy formabeli eltérés nagyban befolyásolja az arckifejezésünket és ez időnként kellemetlen is lehet. Hiába van a szemünk tökéletesen sminkelve, ha a szemöldökünk rendezetlen vagy hiányos. Tehát ennek megváltoztatása az arckifejezésünkre ugyanúgy hat mint az arc egész harmóniája.

Tegyük helyére a dolgokat:

Először egy szemöldökkefével, vagy egy nem használt, de kitisztított szempillaspirál keféjével fésüljük át a növekedési irányának megfelelően kissé felfelé. Ezek után látjuk a formát, azt , hogy hol lehetne változtatni rajta.
Egy nagyon egyszerű technika alkalmazásával könnyen megállapíthatjuk, hogy mely részeken is kell alakítanunk. Ehhez egy sminkecsetre vagy egy ceruzára van szükségünk.

  • 1. lépés: Tegyük az ecsetet az orrcimpánk mellé, és kössük össze vele a szemöldökünket a külső szemzug mellett. Itt kezdődjön a szemöldökünk.
  • 2. lépés: Az ívének a legmagasabb pontját, az orrcimpát, és a szemöldököt  összekötő vonal határozza meg, amely átmegy a pupillán.
  • 3. lépés: Ismét az orrcimpát kötjük össze a szemöldökkel, de most a külső szemzug mellett elhaladva. Eddig a pontig kell, hogy érjen a szemöldökünk.

Photo by egyszeruenno.blog.hu

 

Most nézzük melyek a korrigálandó “hibák”, és milyen módszerek illetve kozmetikumok állnak a rendelkezésünkre a tökéletesítésben.

Túl rövid szemöldök:

Az előbb leírt módon határozd meg meddig kell, hogy érjen a szemöldököd. A meghatározott pontig hiányzó részt töltsük ki egy hegyes a szemöldök színével harmonizáló szemöldökceruzával, a  szőr növekedési irányának megfelelően. Mindig hegyes ceruzát, vagy ha jobban tudsz dolgozni vele, szemöldökport használj. d0003B2487c1d57ca0784

Túl hosszú szemöldök:

A kiigazítási háromszög alapján a 3. ponton túleső szálakat szedjük ki szemöldökcsipesszel.

d0003B2455db7abe8108f

 

Vékony szemöldök:

Egy hegyes szemöldökceruzával rajzoljunk a meglévő fölé apró vonásokat. A kiegészítés ne legyen észrevehető.

d0003B24B199e2ecd4402

 

Vastag szemöldök:

Ilyen esetben mindig az alsó részén szedjünk a szálakból, sorról sorra haladva. A felső részhez csak nagyon ritkán nyúljunk, mert ezen a területen pár rossz helyről szedett szál, és máris elveszíti a szemöldök a formáját. Mindkét  oldalon próbáljuk meg azonos területen kiszedni a szálakat és időnként a tükörben ellenőrizzük az eredményt.

d0003B24A9cc29aa6e13d

 

Ritkás szemöldök:

Egészítsük ki a hiányzó részeket. A szemöldökceruza mellett itt is használhatjuk a szemöldökport.

d0003B2476080afea31c5

 

Ha kész vagyunk a kiigazítással ne felejtsük el átfésülni a szemöldökünk, egy átlátszó szemöldökápolóval. Ennek segítségével eltávolítjuk a púder- és alapozószemcséket, és csillogóvá tesszük.

Photo by makeupmole.com

Általában ajánlott szemöldökszínt úgy kiválasztani, hogy az 1-2 árnyalattal legyen sötétebb az aktuális hajszínünknél. Szemöldökceruza helyett ne használjunk szemhéjceruzát. A szemöldökpor helyett azonban megfelelő lehet egy szemhéjpor is ha nem tartalmaz csillámokat.

maxfactor.comamazedbylu.com

 

Csak valódi szőrből készült ecset a legmegfelelőbb, melyet használat előtt pár csepp vízzel be kell nedvesíteni (ne tocsogjon).
Bár ma már a hajnál világosabb szemöldökszínnel is próbálkozhatsz. Ha tartósabb színre vágysz, vagy nincs minden nap időd a szemöldök igazításhoz, választhatod a tartós szemöldökfestést. Ehhez viszont minden esetben fordulj kozmetikushoz, az általa festett szemöldököd akár négy hétig is megőrizheti a színét.

$(KGrHqRHJEcE913!4EvIBPomY95v3g~~60_35

Így, hogy már a szemöldököd tökéletesítetted, még magabiztosabb leszel.
A továbbiakban, megírom, hogy az arc mely tökéletlenségeit tudod, pár egyszerű technikával korrigálni.

szemöldök formák

szemöldök divat 2013

szemöldökpor

szemöldökceruza használata

tökéletes szemöldök

szemöldökpor használata

háromszög szemöldök

szem

szemöldökceruza

szemöldökforma

2014 szemöldök divat

SzEMÖLDÖK CERUZSA

szemoldoj divat

palvin barbara szemöldöke

hol vegyek szemöldök port

férfi szemöldök formák

férfi szemöldök

_
_
_
_
tippek

Magyar beidegződések az öltözködéssel kapcsolatban

Megmutatjuk, milyen fals öltözködési szabályokat kellene elfelejtenünk Vannak dolgok, hiedelmek amik berögzültek a tudatunkba anyáink, nagyanyáink után – itt nem...

hot!
divat
Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra, legyen szó...

tipp!
hot!
Magazin
Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a szemünket bántja,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus