Anna Piaggira emlékezünk | Fashionfave - Online divatmagazin

Anna Piaggira emlékezünk

Anna Piaggira emlékezünk

szerző: Mészáros Enikő@2012-08-17
Share on Tumblr

„Az utolsó nagy ruhaszakértő” – Manolo Blahnik aposztrofálta így az augusztus 7-én, múlt kedden elhunyt olasz divatszakértőt, divatújságírót és stílusikont, Anna Piaggit. Talán a magyar divatrajongók között még akadnak olyanok, akik csak a szomorú esemény apropóján hallottak először a divatvilág eme legendás alakjáról, így nem hiábavaló röviden bemutatnunk életét és munkásságát.

featured

Anna Piaggi, aki 1931-ben, az olasz divat fellegvárában, Milánóban látta meg a napvilágot. Az Vogue-nak írta a cikkeit híressé vált rovatában, melyet sokan csak „Piaggi divatalgebrájának” neveztek, de korábban az Arianna, a Vanity és a Panorama magazinokban is jelentek meg írásai. Olyan tervezőkkel ápolt személyes, baráti kapcsolatot, mint Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood, vagy a már fent is idézett Manolo Blahnik. Stephen Jones brit kalaptervezővel is szoros barátságban volt, általában az ő kreációit viselte, ami igazán nagy szó, ha azt vesszük figyelembe, hogy Piaggit állítólag a nyolcvanas évek óta nem látták kalap nélkül kilépni az utcára.
Gyűjtőként is maradandót alkotott az évtizedek során összegyűjtött több mint 2800 ruhájával, és majd 300 pár cipőjével. A hatalmas ruhatárat 2006-ban a Victori and Albert múzeum által rendezett kiállításon tekinthették meg az érdeklődők.

Leginkább azonban mégis extravagáns, már-már szürreális, sokszor szinte komikumba, paródiába hajló stílusáról ismert sokak számára. A divathetek pótolhatatlan színfoltjává vált fehérre alapozott, erős pirosítóval hangsúlyozott arcával, élénk narancsszínű rúzsával, és a sokszor eklektikusnak tűnő, ám saját bevallása szerint aprólékosan megtervezett öltözékeivel.

Az alábbiakban legemlékezetesebb összeállításaival tisztelgünk az emléke előtt :

Anna Piaggi 1931.03.22 – 2012.08.07

divat

Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban...

hot!
Magazin
5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a nyárnak és...

hot!
divat
Őszi trendek

Őszi trendek - az idei alapdarabok! Itt van az ősz, itt van újra… Lassan már az októbert tapossuk, így itt az ideje,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X