Arcápolás férfiaknak | Fashionfave - Online divatmagazin

Arcápolás férfiaknak

szerző: Juhász Krisztina @2012-06-23
Share on Tumblr

Manapság főleg a női kozmetikai termékek elterjedtek, szinte még a csapból is a “Hogyan ápoljuk a bőrünket?” kérdés folyik, illetve a kozmetikai cégeknek is főleg a nők a célközönségük. Sajnos a köztudatban legtöbb helyen még mindig az a helytelen sztereotípia él, hogy az arcápolás és a “kencék”, főleg a gyengébbik nem képviselőinek valók, holott a férfiaknak is legalább annyira fontos, hogy ügyeljenek az arcbőrükre.

Próbáltam pár egyszerű lépésre leredukálni a folyamatot, íme a legfontosabb tippek, amelyeket érdemes megfogadnod!

1. Tisztítás

Reggel és este ajánlatos megtisztítani az arcbőrt a felgyülemlett olajtól és portól, legjobb megoldás erre az adalékanyagoktól mentes természetes szappanok, viszont már elég sok márka dobott piacra kifejezetten férfiaknak való termékcsaládokat. (Nivea, Dove, L’oreál, stb.) A Nivea for men Q10-es termékek viszont segítenek felvenni a harcot az apróbb ráncokkal is.

http://media.onsugar.com/files/2010/08/34/4/498/4981324/b10a94b160af2dad_Nivea_Q10_Group_Shot_Small.jpg

2. Fényvédelem

Az UV sugarak bőrrel érintkezve kifejtik a bőröregítő hatásukat, ezért az arckrém választásakor  ügyeljünk hogy olyat válasszunk, amely tartalmaz fényvédőt – SP faktort.

3. Borotválás közbeni és utáni ápolás

A borotvazselék és habok használata nagyban hozzájárul, hogy még véletlenül se vágjuk meg magunkat, illetve a szőrbenövések eshetőségét is csökkenti. Az “aftershave” termékek pedig nem csak fertőtlenítek, hanem hidratálnak is.

http://www.mensvanity.com/health-fitness/4-basic-tips-for-good-skin/

+Tipp

Az életmódunk is nagyban kihatással van a bőrünkre, igaz a mondás, mely szerint azok vagyunk, amit megeszünk. A zsíros-, gyors életek nagyban kihatással vannak a pattanások kialakulására, a bőr gyors zsírosodására és az arcbőr minőségének megváltozására is. Ha nem is mondunk le teljesen róluk, figyeljünk az elegendő gyümölcs- és zöldségbevitelre; a napi ajánlott folyadékmennyiség pedig gondoskodik a bőr rugalmasságának a megtartásáról.

Ti milyen termékekre és tippekre esküsztök?

Frizura

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után! Pár éve még a 30 volt a sláger, most a 40 az új...

hot!
tippek
Legyél Te a legjobban öltözött vendég az esküvőn!

Meghívtak egy esküvőre, de tanácstalan vagy miben jelenj meg? Mi segítünk! Végre beköszöntött a jó idő, ami egyben azt is jelenti, hogy...

tipp!
hot!
tippek
15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba a hajunkat,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X