Downton Abbey - Sorozat és stílus javíthatatlan romantikusoknak | Fashionfave - Online divatmagazin

Downton Abbey – Sorozat és stílus javíthatatlan romantikusoknak

Downton Abbey – Sorozat és stílus javíthatatlan romantikusoknak

szerző: Mészáros Enikő@2012-08-29
Share on Tumblr

A jövő év legjobban várt eseménye minden bizonnyal Matthew és Lady Mary esküvője – már amennyiben  megtartják –, bár talán még Bates börtönből való kiszabadulása is labdába rúghat a kategóriában. Ha nem tudod, miről van szó, akkor sürgősen pótold a lemaradásod sorozat-fronton: jelenleg ugyanis már nem a rakott szoknya és a térdzokni, hanem a fehér csipkeblúz és a gyöngysor hódít a tévésorozatokat naprakészen követő fashionisták körében.

Mindez köszönhető a Downton Abbey címet viselő, 2010-ben induló brittumblr_lyvc9wuW691qz9qooo1_1280 sorozatnak, melynek már a harmadik évadját várjuk türelmetlenül (ami egyébként jövő januárban kerül adásba az Egyesült Királyságban). A Crawley család és az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait követhetjük nyomon a század elejét meghatározó történelmi események során. Az első részben mindjárt a Titanic elsüllyedéséről kapunk hírt, mely döntően befolyásolja Lord Crawley, felesége és három lánya – Mary, Edith és Sybil – sorsának további alakulását. Persze szerelmi szálak is tarkítják a szerteágazó történetet, például tanúi lehetünk a fentebb már említett Matthew-Mary páros nem minden bonyodalmat nélkülöző egymásra találásának. Leginkább azonban mégis a csodálatos helyszín – a Highclere Castle –, a gyönyörű, korhű ruhák és káprázatos enteriőrök, amik elvarázsolják a nézőt. Egy másik, letűnt világról mesélnek, és az egyes epizódokat nézve rövid időre mi is belépünk ebbe a világba.

És ha már beléptünk, semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy néhány elemét magunkkal hozzuk, és a saját hétköznapjainkat is elvarázsoljuk velük kicsit, megidézve az Edward-korabeli Anglia kifinomultságát mind az öltözködésben, mind a lakberendezésben.

Nézzük, a sorozat hölgyei milyen öltözékekkel kápráztatnak el bennünket epizódról epizódra! (Személyes kedvencem a Maggie Smith által alakított Grantham grófnő, na nem a stílusa, hanem a csípős megjegyzései miatt, amiért már önmagában megéri nézni a sorozatot.)

Bár teljes egészében nehézkes lenne megvalósítani egy Edward-korabeli outfitet, azért rengeteg alternatíva kínálkozik, hogy beemeljük elemeit a ruhatárunkba. Egy finom szabású tojáshéjszín blúz gyöngysorral, egy krémszínű maxiruha virággal díszített szalmakalappal mind-mind megidézhetik a XX. század első évtizedét. További szépségtippek: viseljünk minimális sminket, hisze ebben az időszakban csak a prostituáltak és a színésznők festették magukat, illetve tűzzük fel a hajunkat, ahogyan azt a jobb körökbe tartozó hölgyek tették! A bolhapiacokat járva keressünk különleges ékszereket, melyeket bátran passzintsunk egyszerű szabású, modernebb ruhadarabokkal! Ha még így is nehézkesnek találjátok a stílus kivitelezését, semmi gond, hamarosan jelentkezünk konkrét ötletekkel is!

Ti követitek a sorozatot? Ki a kedvencetek?

(A képek forrása a downtononline.com.)

Híresség

Leighton Meester és a díva stílus

Amióta Carrie Bradshaw kiejtette száján a Manolo Blahnik márkanevet a Szex és New Yorkban, a világ éhezni kezdte a stílusos...

hot!
Magazin
A 10 legstílusosabb magyar nő

Szerintünk ez a 10 hölgy a legstílusosabb ma Magyarországon? Te kit hiányolsz a listáról? Ha stílusos hírességekről beszélünk, legtöbbször külföldi nevek jutnak...

Beauty
Sztárok, akik smink nélkül is gyönyörűek

Sztárok, akik bátran megmutatják magukat smink nélkül is Egyre nagyobb divat, hogy a sztárok smink nélkül jelennek meg valahol. Ráadásul közösségi oldalukon...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X