Downton Abbey - Sorozat és stílus javíthatatlan romantikusoknak | Fashionfave - Online divatmagazin

Downton Abbey – Sorozat és stílus javíthatatlan romantikusoknak

szerző: Mészáros Enikő @2012-08-29
Share on Tumblr

A jövő év legjobban várt eseménye minden bizonnyal Matthew és Lady Mary esküvője – már amennyiben  megtartják –, bár talán még Bates börtönből való kiszabadulása is labdába rúghat a kategóriában. Ha nem tudod, miről van szó, akkor sürgősen pótold a lemaradásod sorozat-fronton: jelenleg ugyanis már nem a rakott szoknya és a térdzokni, hanem a fehér csipkeblúz és a gyöngysor hódít a tévésorozatokat naprakészen követő fashionisták körében.

Mindez köszönhető a Downton Abbey címet viselő, 2010-ben induló brittumblr_lyvc9wuW691qz9qooo1_1280 sorozatnak, melynek már a harmadik évadját várjuk türelmetlenül (ami egyébként jövő januárban kerül adásba az Egyesült Királyságban). A Crawley család és az őket kiszolgáló személyzet mindennapjait követhetjük nyomon a század elejét meghatározó történelmi események során. Az első részben mindjárt a Titanic elsüllyedéséről kapunk hírt, mely döntően befolyásolja Lord Crawley, felesége és három lánya – Mary, Edith és Sybil – sorsának további alakulását. Persze szerelmi szálak is tarkítják a szerteágazó történetet, például tanúi lehetünk a fentebb már említett Matthew-Mary páros nem minden bonyodalmat nélkülöző egymásra találásának. Leginkább azonban mégis a csodálatos helyszín – a Highclere Castle –, a gyönyörű, korhű ruhák és káprázatos enteriőrök, amik elvarázsolják a nézőt. Egy másik, letűnt világról mesélnek, és az egyes epizódokat nézve rövid időre mi is belépünk ebbe a világba.

És ha már beléptünk, semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy néhány elemét magunkkal hozzuk, és a saját hétköznapjainkat is elvarázsoljuk velük kicsit, megidézve az Edward-korabeli Anglia kifinomultságát mind az öltözködésben, mind a lakberendezésben.

Nézzük, a sorozat hölgyei milyen öltözékekkel kápráztatnak el bennünket epizódról epizódra! (Személyes kedvencem a Maggie Smith által alakított Grantham grófnő, na nem a stílusa, hanem a csípős megjegyzései miatt, amiért már önmagában megéri nézni a sorozatot.)

Bár teljes egészében nehézkes lenne megvalósítani egy Edward-korabeli outfitet, azért rengeteg alternatíva kínálkozik, hogy beemeljük elemeit a ruhatárunkba. Egy finom szabású tojáshéjszín blúz gyöngysorral, egy krémszínű maxiruha virággal díszített szalmakalappal mind-mind megidézhetik a XX. század első évtizedét. További szépségtippek: viseljünk minimális sminket, hisze ebben az időszakban csak a prostituáltak és a színésznők festették magukat, illetve tűzzük fel a hajunkat, ahogyan azt a jobb körökbe tartozó hölgyek tették! A bolhapiacokat járva keressünk különleges ékszereket, melyeket bátran passzintsunk egyszerű szabású, modernebb ruhadarabokkal! Ha még így is nehézkesnek találjátok a stílus kivitelezését, semmi gond, hamarosan jelentkezünk konkrét ötletekkel is!

Ti követitek a sorozatot? Ki a kedvencetek?

(A képek forrása a downtononline.com.)

downton abbey sorozat
Magazin

Coco Chanel eszmei hagyatéka

Egy csokorba gyűjtöttük Coco Chanel leghíresebb aranyköpéseit, amiken érdemes elgondolkozni vagy akár némelyiket megfogadni! Lássuk csak mit is köszönhetünk Mademoiselle...

Modell
Fesztivál look

Valójában már nem kell sokat aludnunk, hogy belépjünk a várva várt nyár forró hónapjaiba! Saját tapasztalatból kiindulva, merem állítani, hogy már...

Magazin
Stílusok 50 felett

A divat a fiatalok világa! Ezt az állítást sokszor sok helyről hallottam már. Bár tény, hogy a kamaszok és a huszonévesek...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus