Kezdőlap / Magazin / Híresség / Interjú / Egy magyar plus-size modell élete – Interjú Farkas Évával

Egy magyar plus-size modell élete – Interjú Farkas Évával

A Brit Plus Size Divathétvége nemzetközi esemény – mi sem mutatja ezt jobban, mint a tény, hogy kis hazánk egyik feltörekvő plus size modellje, Farkas Éva is elment a decemberi nyílt válogatásra. Neki ugyan nem kellett szállást és repülőjegyet szerveznie, hisz a gyönyörű 21 éves lány már másfél éve a brit fővárosban él. Na de mielőtt arról a bizonyos decemberi napról mesélne nekem, kifaggattam kicsit, honnan is indult modell karrierje – s meglepő választ kaptam.

Cupcake&Pearls: Köszönöm Évi, hogy időt szentelsz erre a beszélgetésre! Mielőtt a februári divathétvégéről beszélgetnénk, mesélj picit a kezdetekről!

Farkas Éva: 14 évesen kezdtem el érdeklődni a divatfotózás iránt, majd érettségi után Budapestre költöztem és beiratkoztam a Práter utcai fotós suliba. Emellett párhuzamosan asszisztáltam két neves divatfotósnak, akiknek nagyon sokat köszönhetek! Így kezdődött minden!

C&P: Gondolom a fotós háttér inkább előny, mint hátrány, hiszen Te a kamera mindkét oldaláról nézed saját magadat egy-egy beállításnál.

F.É.: Így van – és szerencsés vagyok, hogy mindkét oldalon tapasztalhattam, mivel ez a két szakma kiegészíti egymást. Könnyen hozzá tudok adni a kollegám munkájához, akármelyik oldalon is kell, hogy helytálljak.

C.P.: Aztán egyszercsak felkértek, lépj ki a fényképezőgép mögül?

F.É.: Valahogy így, de hosszú folyamat volt, amíg a kamera másik oldalára kerültem. 3 éve figyeltem fel a külföldi magazinok plus size divatanyagaira és azt gondoltam – Én miért ne csinálhatnám? Sokaknak felvetettem a témát és tetszett is nekik, de mivel akkor még nem igazán jött be ez a „láz” Magyarországra, el is akadtak a próbálkozásaim. 1 évig folyamatosan beszéltem a plus size témáról és meg is lett az eredménye, lehetőséget kaptam a Marie Claire Magazin 2011. szeptemberi beauty anyagába.

C.P.: Ha jól tudom, a Marie Claire csak a kezdet volt?

F.É.: Pontosan, ezután pár hónappal ismerkedtem meg Mannheim Patríciával, aki épp akkoriban alapította a Budapest Plus Size Modellügynökséget. Remek időzítés volt a találkozásra, mielőtt kiköltöztem Londonba, sikerült mindent megbeszélnünk és elterveztük a közös együttműködést. Azóta is vele dolgozom, a hazai munkákra pedig hazarepültem.

C.P.: Milyen felkéréseid voltak eddig?

F.É.: Dolgoztam együtt a Glamourral, Instyle-lal, Nők Lapjával, mint modell és a Marie Claire-rel, mint fotós is. Interjúk jelentek meg velem internetes oldalakon, a Diéta&Fitnessz Magazinban, a Marie Claire Magazinban és a D. Tóth Kriszta Show-ba is meghívást kaptam. Mindegyik hihetetlen élmény volt számomra és büszkeséggel tölt el, hogy úttörőként eddig eljuthattam a gömbölyded formáimmal.

C.P.: Ha már a formáidról esett szó – hogyan jellemeznéd öltözködési stílusod?

F.É.: Szeretem a letisztult alapdarabokat, hiszen azokat a legkönnyebb variálni – egy apró részlet, egy szuper kiegészítő csodákra képes! Szeretem a nőies, az alakot legelőnyösebben megmutató ruhadarabokat. A stílus nem pénz kérdése, remek darabokra bukkantam az otthoni second-hand üzletekben is és a londoniakban sem csalódtam. Mivel mindig is kerekded voltam, az évek során megtanultam hogyan hangsúlyozhatom ki az alakom legelőnyösebb részeit. Szerintem a saját adottságaink felismerése és elfogadása a legfontosabb és legelső dolog, ha öltözködésről van szó. Mindig csak egy kicsivel kell többet merni stílusban, aztán már gyerekjáték a megfelelő ruhák és kiegészítők kiválasztása, legyen az egy örök klasszikus ballonkabát, vagy egy merész tervezésű, színes magassarkú.

Ezt már láttad?

Kipróbáltuk! – Dr. Steinberger 5 napos méregtelenítőkúra

Miért is fontos a méregtelenítés?

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus