Egy magyar plus-size modell élete - Interjú Farkas Évával | Fashionfave - Online divatmagazin

Egy magyar plus-size modell élete – Interjú Farkas Évával

Egy magyar plus-size modell élete – Interjú Farkas Évával

szerző: @2013-02-04
Share on Tumblr

A Brit Plus Size Divathétvége nemzetközi esemény – mi sem mutatja ezt jobban, mint a tény, hogy kis hazánk egyik feltörekvő plus size modellje, Farkas Éva is elment a decemberi nyílt válogatásra. Neki ugyan nem kellett szállást és repülőjegyet szerveznie, hisz a gyönyörű 21 éves lány már másfél éve a brit fővárosban él. Na de mielőtt arról a bizonyos decemberi napról mesélne nekem, kifaggattam kicsit, honnan is indult modell karrierje – s meglepő választ kaptam.

Cupcake&Pearls: Köszönöm Évi, hogy időt szentelsz erre a beszélgetésre! Mielőtt a februári divathétvégéről beszélgetnénk, mesélj picit a kezdetekről!

Farkas Éva: 14 évesen kezdtem el érdeklődni a divatfotózás iránt, majd érettségi után Budapestre költöztem és beiratkoztam a Práter utcai fotós suliba. Emellett párhuzamosan asszisztáltam két neves divatfotósnak, akiknek nagyon sokat köszönhetek! Így kezdődött minden!

C&P: Gondolom a fotós háttér inkább előny, mint hátrány, hiszen Te a kamera mindkét oldaláról nézed saját magadat egy-egy beállításnál.

F.É.: Így van – és szerencsés vagyok, hogy mindkét oldalon tapasztalhattam, mivel ez a két szakma kiegészíti egymást. Könnyen hozzá tudok adni a kollegám munkájához, akármelyik oldalon is kell, hogy helytálljak.

C.P.: Aztán egyszercsak felkértek, lépj ki a fényképezőgép mögül?

F.É.: Valahogy így, de hosszú folyamat volt, amíg a kamera másik oldalára kerültem. 3 éve figyeltem fel a külföldi magazinok plus size divatanyagaira és azt gondoltam – Én miért ne csinálhatnám? Sokaknak felvetettem a témát és tetszett is nekik, de mivel akkor még nem igazán jött be ez a „láz” Magyarországra, el is akadtak a próbálkozásaim. 1 évig folyamatosan beszéltem a plus size témáról és meg is lett az eredménye, lehetőséget kaptam a Marie Claire Magazin 2011. szeptemberi beauty anyagába.

C.P.: Ha jól tudom, a Marie Claire csak a kezdet volt?

F.É.: Pontosan, ezután pár hónappal ismerkedtem meg Mannheim Patríciával, aki épp akkoriban alapította a Budapest Plus Size Modellügynökséget. Remek időzítés volt a találkozásra, mielőtt kiköltöztem Londonba, sikerült mindent megbeszélnünk és elterveztük a közös együttműködést. Azóta is vele dolgozom, a hazai munkákra pedig hazarepültem.

C.P.: Milyen felkéréseid voltak eddig?

F.É.: Dolgoztam együtt a Glamourral, Instyle-lal, Nők Lapjával, mint modell és a Marie Claire-rel, mint fotós is. Interjúk jelentek meg velem internetes oldalakon, a Diéta&Fitnessz Magazinban, a Marie Claire Magazinban és a D. Tóth Kriszta Show-ba is meghívást kaptam. Mindegyik hihetetlen élmény volt számomra és büszkeséggel tölt el, hogy úttörőként eddig eljuthattam a gömbölyded formáimmal.

C.P.: Ha már a formáidról esett szó – hogyan jellemeznéd öltözködési stílusod?

F.É.: Szeretem a letisztult alapdarabokat, hiszen azokat a legkönnyebb variálni – egy apró részlet, egy szuper kiegészítő csodákra képes! Szeretem a nőies, az alakot legelőnyösebben megmutató ruhadarabokat. A stílus nem pénz kérdése, remek darabokra bukkantam az otthoni second-hand üzletekben is és a londoniakban sem csalódtam. Mivel mindig is kerekded voltam, az évek során megtanultam hogyan hangsúlyozhatom ki az alakom legelőnyösebb részeit. Szerintem a saját adottságaink felismerése és elfogadása a legfontosabb és legelső dolog, ha öltözködésről van szó. Mindig csak egy kicsivel kell többet merni stílusban, aztán már gyerekjáték a megfelelő ruhák és kiegészítők kiválasztása, legyen az egy örök klasszikus ballonkabát, vagy egy merész tervezésű, színes magassarkú.

divat

Egy mesevilág életre kelése

Pár hete az egyik barátnőm mutatott nekem egy Facebook oldalt, ahol egy lány a saját készítésű ékszereit mutatja be...

hot!
Modell
Egy feltörekvő modell élete a kulisszák mögött – Interjú Thamó Barbival

Interjú Thamó Barbival Mikor kezdtél el modellkedni? 15 éves voltam, mikor odajött hozzám egy ügynök. Egy bevásárlóközpontban sétálgattam a barátnőimmel, és leszólítottak,...

hot!
Modell
Egy feltörekvő modell élete a kulisszák mögött – Interjú Thamó Barbival

Interjú Thamó Barbival Mikor kezdtél el modellkedni? 15 éves voltam, mikor odajött hozzám egy ügynök. Egy bevásárlóközpontban sétálgattam a barátnőimmel, és leszólítottak,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X