Egy márka mindenek felett | Fashionfave - Online divatmagazin

Egy márka mindenek felett

szerző: @2012-06-21
Share on Tumblr

Sokat vitatkoztunk a szerkesztőségben, hogy megszülessen-e a mai cikk vagy sem. S végül sikerült megegyeznünk, mivel az utóbbi időben nagyon aktívak lettetek e témában az online magazin hivatalos Facebook oldalán.

Miután egy meg nem nevezett hazai márka több ruhájánál is felmerült a koppintás gyanúja, megkerestük a márka képviselőit, de a két hetes határidőn belül, sőt a mai napig nem adtak választ e témában. Emiatt nem szeretnénk senkit sem megvádolni a koppintással -ellenben, tény ami tény- a meg nem nevezett márka ruhái roppant mód hasonlítanak különböző világhírű divatházak ruháira.

Szeretnénk leszögezni azt is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a fast fashion márkák (H&M, Zara, Bershka) szezonról szezonra a high fashion márkák (ún. luxus márkák) kollekcióiból merítenek. Legegyszerűbben ezt úgy tudom elmagyarázni, hogy van egy kifutón látott (pl. Gucci) ruha, azon külön dolgozik az adott márka (jelen esetben a Gucci), s ugyanazon a ruhán dolgoznak a fast fashion márkák is. Mindkét üzletben (pl. Gucci és H&M) teljesen más a végeredmény, de az alapjuk egy és ugyanaz. S ezt a lépést a szóban forgó magyar márka teljesen kihagyja és egyenesen a kifutóról másolja több darabját is. S ma, utoljára, nem azon szeretnénk lovagolni, hogy koppintanak-e vagy sem, hanem azon, hogyha már mindenkinek világos, az adott szituáció, akkor miért harangozzák be az új kollekciókat úgy, mint egyedi tervek, saját ízlés … Mivel már rengeteg fórumon lehet olvasni evvel a témával kapcsolatban, szerintem mi már nem tudunk semmi újat hozzátenni, csak találgatunk. Ellenben egy bizonyos rétegnek rá kéne döbbenni, hogy a FAKE termékek nem divatosak, és egyenesen stílustalanságra asszociálnak. Hogy hogyan jön képbe a FAKE kifejezés? A galériában található képek majd elárulják. Jó szórakozást!

Nem is szaporítanám tovább szót, következzen az a kilenc ruha a szóban forgó magyar márka idei nyári kollekciójából, amelyeknél déjà vu érzéseink támadtak:

Mivel szerencsére minden szerkesztőnk nagyon elfoglalt, ezért köszönjük Kovács Beáta munkáját, aki több hasonlóságot is felfedezett a ruhák között, s szíveskedett nekünk elküldeni az észrevételeit. Szeretnénk mindennemű támadást megelőzni, ugyanis tapasztaltuk, hogy egyes személyek, akik előnyben részesítik e márkát, hamar ‘támadást indítanak’ az igazán stílusos lányok ellen – persze akiknek nem inge, ne vegye magára! S mától szeretnénk nagyobb hangsúly fektetni az igazi magyar dizájner márkákra, mert igenis léteznek!

Képek forrása: Sugarbird Facebook Page, Vogue Italia, brands.hu, Kovács Beáta

mango marka
Frizura

Hosszúból rövid – belevágjunk?

Rengeteg előtte-utána fotó a leghíresebbekkel. Döntsétek el Ti, hogy kinek melyik áll jobban! Az utóbbi időben a hírességek sorra válnak...

hot!
tippek
Legyél Te a legjobban öltözött vendég az esküvőn!

Meghívtak egy esküvőre, de tanácstalan vagy miben jelenj meg? Mi segítünk! Végre beköszöntött a jó idő, ami egyben azt is jelenti, hogy...

tipp!
hot!
Frizura
15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba a hajunkat,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus