Ez történt a héten: április 30. - május 6. | Fashionfave - Online divatmagazin

Ez történt a héten: április 30. – május 6.

szerző: Kácser Dóra @2012-04-30
Share on Tumblr

Kezdhetném az összefoglalót a 30-án 30-at betöltő Kirsten Dunst, amerikai színésznő érdemeivel, de nem teszem, mert valami megmagyarázhatatlan okból a legkevésbé sem szimpatizálok vele.

Kirsten Dunst

via myfdb.com

Inkább megemlékezem a munka ünnepén történtekről: 1940. május elsején született meg Elsa Peretti, olasz ékszertervező, aki diplomás belsőépítészként modellkedett is, az utókor mégis ékszereiről emlékszik rá. Nem kisebb márkanevek kollekcióiban működött közre, mint Halston vagy éppen a Tiffany & Co. Elsa tervezte Halston dekor-kozmetikai termékeinek csomagolását és parfümjeinek üvegeit is, és neki köszönhetjük a Tiffany & Co. klasszikussá vált „könnycsepp” nyakláncait és egyéb motívumokat, amik napjainkban is ugyanolyan közkedveltek, mint anno. Jó példa erre Keira Knightley, akit több ízben kaptak lencsevégre Elsa Peretti féle kerek medállal a nyakában.

Keira Knightley

via styleguru.com

Elsával egy napon született meg a döntés is, hogy a háborús helyzet miatt a nyári olimpiai játékok elmaradnak. Maradt volna el durván fél évszázaddal ezután az 1994-ben szintén május elsején tartott imolai Forma 1-es futam, amiben sokunk nagy kedvence Ayrton Senna (1960-1994) életét vesztette.

Ayrton Senna

via barikad.hu

1955. május 2-án látta meg az olasz napvilágot Gianni Versace kishúga Donatella, aki eleinte bátyja cégének PR ügyeit intézte, majd szépen lassan tervezőként is betette lábát a divatvilágba.

Santo, Donatella & Gianni Versace

via loft22.wordpress.com

Ő volt az első tervező, akinek kifutóin és reklámkampányaiban modellek helyett hírességek mutatták be a ruhákat. Barátként is mellette áll Christina Aguilera, Demi Moore, Jonathan Rhys Meyers (<3) vagy éppen Madonna, arról pedig már inkább ne is beszéljünk, hogy a Jennifer Lopeznek a 2000-res Grammyre milyen ruhát tervezett. Na jó, mégis beszéljünk róla, ez az a bizonyos „dzsungel-ruha”, amit minden idők ötödik legikonikusabb ruhájának szavaztak meg a Debenhams egy felmérésében.

jungle dress versace Jennifer Lopez

via fashionist.ca

Már megérte Jennifernek elmennie a gálára, egyébként itt szúrnám be érdekességként, hogy az első Grammy-díjat 1959. május 4-én adták át és az R&B kategóriában egy olyan szám győzött, amit szerintem tényleg mindenki ismer és szeret is. Mert hogy lehetne a tequilát nem szeretni?!

í

Visszatérve Donatellára, az utóbbi időkben többet hallani sztárokkal zsúfolt csillogó partijairól, mint ruhakölteményeiről, de azért bátyja így is büszke lenne rá. Tehetségével és üzleti érzékével bebetonozta a Versace vállalat pozícióját a piacon. Nézegettem a 2012-es tavaszi-nyári kollekciót a honlapon és legnagyobb meglepetésemre, nagyjából minden második ruhába beleszerettem, úgyhogy szabadon választott helyett kötelezővé teszem, hogy átkattintsatok és megnézzétek ti is ezt a sok szépséget! Ha pedig valaki meglepne eggyel, akkor ne habozzon felvenni velem a kapcsolatot, sorolom, hogy melyikekből választhat. Ti ha választhatnátok egyet (na jó, hármat) melyik lenne az?

Donatella Versace

via gadailynews.com

(Ezt pedig muszáj volt. Most komolyan, miért hiszik azt a nők, hogy egy kis plasztikától rögtön szebb lesz az élet? Vagy ők?)

Jeffrey Sebelia

via myspace.com

A főszerkesztő ajánlata

15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba...

hot!
divat
Legyél Te a legjobban öltözött vendég az esküvőn!

Meghívtak egy esküvőre, de tanácstalan vagy miben jelenj meg? Mi segítünk! Végre beköszöntött a jó idő, ami egyben azt is jelenti, hogy...

hot!
tippek
6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után! Pár éve még a 30 volt a sláger, most a 40 az új 20 a...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus