Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates
Kezdőlap / Magazin / Ez történt a héten: április 30. – május 6.
via models.com

Ez történt a héten: április 30. – május 6.

Kezdhetném az összefoglalót a 30-án 30-at betöltő Kirsten Dunst, amerikai színésznő érdemeivel, de nem teszem, mert valami megmagyarázhatatlan okból a legkevésbé sem szimpatizálok vele.

Kirsten Dunst
via myfdb.com

Inkább megemlékezem a munka ünnepén történtekről: 1940. május elsején született meg Elsa Peretti, olasz ékszertervező, aki diplomás belsőépítészként modellkedett is, az utókor mégis ékszereiről emlékszik rá. Nem kisebb márkanevek kollekcióiban működött közre, mint Halston vagy éppen a Tiffany & Co. Elsa tervezte Halston dekor-kozmetikai termékeinek csomagolását és parfümjeinek üvegeit is, és neki köszönhetjük a Tiffany & Co. klasszikussá vált „könnycsepp” nyakláncait és egyéb motívumokat, amik napjainkban is ugyanolyan közkedveltek, mint anno. Jó példa erre Keira Knightley, akit több ízben kaptak lencsevégre Elsa Peretti féle kerek medállal a nyakában.

Keira Knightley
via styleguru.com

Elsával egy napon született meg a döntés is, hogy a háborús helyzet miatt a nyári olimpiai játékok elmaradnak. Maradt volna el durván fél évszázaddal ezután az 1994-ben szintén május elsején tartott imolai Forma 1-es futam, amiben sokunk nagy kedvence Ayrton Senna (1960-1994) életét vesztette.

Ayrton Senna
via barikad.hu

1955. május 2-án látta meg az olasz napvilágot Gianni Versace kishúga Donatella, aki eleinte bátyja cégének PR ügyeit intézte, majd szépen lassan tervezőként is betette lábát a divatvilágba.

Santo, Donatella & Gianni Versace
via loft22.wordpress.com

Ő volt az első tervező, akinek kifutóin és reklámkampányaiban modellek helyett hírességek mutatták be a ruhákat. Barátként is mellette áll Christina Aguilera, Demi Moore, Jonathan Rhys Meyers (<3) vagy éppen Madonna, arról pedig már inkább ne is beszéljünk, hogy a Jennifer Lopeznek a 2000-res Grammyre milyen ruhát tervezett. Na jó, mégis beszéljünk róla, ez az a bizonyos „dzsungel-ruha”, amit minden idők ötödik legikonikusabb ruhájának szavaztak meg a Debenhams egy felmérésében.

jungle dress versace Jennifer Lopez
via fashionist.ca

Már megérte Jennifernek elmennie a gálára, egyébként itt szúrnám be érdekességként, hogy az első Grammy-díjat 1959. május 4-én adták át és az R&B kategóriában egy olyan szám győzött, amit szerintem tényleg mindenki ismer és szeret is. Mert hogy lehetne a tequilát nem szeretni?!

Visszatérve Donatellára, az utóbbi időkben többet hallani sztárokkal zsúfolt csillogó partijairól, mint ruhakölteményeiről, de azért bátyja így is büszke lenne rá. Tehetségével és üzleti érzékével bebetonozta a Versace vállalat pozícióját a piacon. Nézegettem a 2012-es tavaszi-nyári kollekciót a honlapon és legnagyobb meglepetésemre, nagyjából minden második ruhába beleszerettem, úgyhogy szabadon választott helyett kötelezővé teszem, hogy átkattintsatok és megnézzétek ti is ezt a sok szépséget! Ha pedig valaki meglepne eggyel, akkor ne habozzon felvenni velem a kapcsolatot, sorolom, hogy melyikekből választhat. Ti ha választhatnátok egyet (na jó, hármat) melyik lenne az?

Donatella Versace
via gadailynews.com

(Ezt pedig muszáj volt. Most komolyan, miért hiszik azt a nők, hogy egy kis plasztikától rögtön szebb lesz az élet? Vagy ők?)

Jeffrey Sebelia
via myspace.com

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus