Kezdőlap / Magazin / Ez történt a héten: február 20-26.
via fashiongonerogue.com

Ez történt a héten: február 20-26.

Vágjunk a közepébe, nem kisebb szülinapossal, mint az amerikai szupermodell Cindy Crawford. 1966. február 20-án született Illinois államban és 16 évesen fedezték fel, lényegében egy kukoricatábla kellős közepén. Tanulmányi ösztöndíjjal jutott be az egyetem vegyészmérnöki szakára, azonban tanulmányait hamar feladta, hogy modell karrierjére koncentrálhasson. 1998-ban, vállalkozó szelleműek tettek egy kísérletet arra, hogy összeszámolják, hány címlapon jelent meg Cindy addig. Pontos eredmény nem született, de így is 400 fölötti szám jött ki.

Cindy Crawford
via maggiesnotebook.com

Michael Kors divattervező szerint Cindy megváltoztatta a „szexi amerikai lányról” kialakított képet. A szőke, kék szemű klasszikus modellt felváltotta az eszével, kisugárzásával és profizmusával hódító barna.

Cindy Crawford
via bittersweet-vogue.blogspot.com

Érdekesség Cindyvel kapcsolatban, hogy 29 évesen fordult először plasztikai sebészhez és nyíltan vállalja, hogy a szépségét megőrizendő rendszeresen kap kezeléseket. Hivatalos honlapján rengeteg minden megtudhattok róla, modell karrierjéről, bútor kollekcióiról, szépségápolási termékcsaládjáról, de ha ez mind nem lenne elég, akkor még a konyhájába is beenged minket! Szeretünk Cindy! XD

Cindy Crawford
via femcafe.hu

Cindy Crawfordnál 22 évvel fiatalabb a leghíresebb barbadoszi énekesnő, Robyn Rihanna Fenty. Folyamatosan megújuló stílusát milliók figyelik, de követni szerintem még ő maga sem tudja. Összeválogattam nektek egy kisebb képtárat Rihanna vörös szőnyeges megjelenéseiből. Kíváncsian várom a véleményeteket.

Február 21-én ünnepli az UNESCO az anyanyelvek nemzetközi napját. Szóval a mostanában oly divatos hazagyűlölő negatív alaphangulatot tessék kicsit félre tenni és belegondolni, hogy mennyire szép is a magyar nyelv, amit anyanyelvként kaptunk. És ha egy kis segítségre lenne szükségetek ebben, akkor ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót.

Szintén február 21-én ünnepeljük Hubert de Givenchy (1927) francia divattervező születésnapját. A nemesi származású kis Hubert 10 évesen a párizsi világkiállításon döntötte el, hogy ő divattal szeretne foglalkozni. 20 éves még nem volt, amikor már Christian Diorral és Pierre Balmainnel dolgozott együtt. 1952-ben nyitott divatháza idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. Hubert 1953-ban ismerte meg Audrey Hepburnt a Sabrina forgatásán és első parfümjét is a művésznőnek alkotta meg. Audrey Hepburn mellett neves kliensei voltak még Ingrid Bergman, Marlene Dietrich, Greta Garbo, Grace Kelly és Jackie Kennedy, persze tudjuk, hogy a sztárok a mai napig előszeretettel választanak Givenchy névvel fémjelzett ruhakölteményeket a nevesebb eseményekre, igaz, maga Hubert 1995-ben vonult vissza az aktív tervezéstől.

Givenchy & Audrey
via elssy.com

Érdekesség, hogy Hubert 2007-ben Valentin napi bélyeget tervezett a francia Postának.

givenchy bélyeg
via stampsandcovers.charcotrip.com

Ezen kívül, nem bírtam megállni, hogy ne nézzek kicsit utána; nagy parfüm kedvencemet az Organzát 1996-ban (a tervező visszavonulása után) dobták piacra és annak a Sophie Labbénak köszönhetjük, aki tervezett illatokat sok nagy név között Estée Laudernek, az Escadának (igaz másik nagy kedvencem a Magnetism nem az ő kreációja), Calvin Kleinnak, Cacharelnek, Bvlgarinak és YSL-nek is. Bővebb, képekkel illusztrált listát az alábbi linken találtok.

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus