Ez történt a héten: május 7-13. | Fashionfave - Online divatmagazin

Ez történt a héten: május 7-13.

Ez történt a héten: május 7-13.

szerző: Kácser Dóra@2012-05-07
Share on Tumblr

Az összefoglalót ezen a héten kezdjük egy a szívemhez közel álló művészeti ágakban érdekelt szakemberre emlékezve. Május 7-én lesz kereken tíz éve, hogy elhunyt Kevyn Aucoin (1962-2002), aki sminkmester és fényképész volt egy személyben. Pályájának csúcsán akár 10.000 dollárt is kapott egy-egy munkáért. Olyan cégek kötelékében hallhattuk nevét, mint a Revlon vagy a Shiseido és olyan nagynevű sztárokkal dolgozott együtt, mint Vanessa L. Williams, Cher, Tina Turner, Gwyneth Paltrow vagy éppen Janet Jackson.

Kevyn Aucoin & Janet Jackson

via yourstylejourney.com

Kevynnek köszönhetünk számos világszerte nagy sikert befutó sminkes könyvet, például az Arc-mást vagy a Sminkvarázst (kis hazánkban mindkettőt az Aréna 2000 Kiadó jelentette meg).

Kevyn Aucoin

via makeup.blog.hu

1975. május 8-án ünnepli 37. születésnapját a szívtipró spanyol énekes Enrique Iglesias, aki előszeretettel szerepeltet modelleket klipjeiben. Az Amerika következő topmodellje 9. évadában is szerepet kapott, amikor Tyra Banks a lányokat a mozgóképes pózolásra tanítgatta, a próba végén Enrique Iglesias aktuális klipjében kellett helyt állniuk.

í

És ha már a videó klipekben feltűnő lányokról esett szó, emlékeztek még a Backstreet Boys egyik legsikeresebb klipjére, a Everybodyra? Szerintem nagyon sokan áhítoztak akkoriban annak a lánynak a helyére, akit a Draculává változott Howie megharapott. Én most, sok-sok évvel később lerántom a leplet a lány kilétéről. Josie Marannak hívják, igazi kaliforniai lány és pontosan 3 évvel fiatalabb, mint Enrique Iglesias. És lehet valami furcsa vonzódása a vámpírokhoz, mert a 2004-es Van Helsingben Dracula egyik menyasszonyának szerepét osztották rá.

í

1974. május 9-én született meg Ralph Lauren divattervező lánya Dylan, aki ötödik szülinapján nézte meg kis barátaival együtt a Willy Wonka és a csokoládégyár című musicalt. Ez olyan mély nyomokat hagyott benne, hogy felnőve létrehozta saját „csokigyárát”. A new yorki székhelyű Dylan’s Candy Bar mára a világ legnagyobb édesség vállalatává nőtte ki magát. A cég hivatalos honlapja a rengeteg finomság mellett gyerekek és felnőttek számára egyaránt kínál ruházati termékeket és kiegészítőket, ráadásul bepillanthatunk Dylan tavaly nyári esküvőjének kulisszái mögé is. Bár az esküvői torta sem volt semmi, én a meghívóba szerettem bele. Menyasszonyi ruhája pedig – ki lepődik meg? – egy csodás Ralph Lauren darab volt.

Dylan Lauren

via vogue.com

Bár a koncepciót értem, azért a koszorús lányokat kicsit sem irígylem a ruhájukért. Ilyenkor döbbenek rá, mekkora szerencsém van, hogy van beleszólásom a koszorúslány ruhám kiválasztásába. Egyébként Dylan esküvőjét az Instlye két, a Vogue pedig három oldalon hozta le.

Dylan Lauren koszoruslanyok

via cecinewyork.com

És ha már a házasságoknál tartunk, nézzünk egy igazi „siker-sztorit”. 1774. május 10-én került XVI. Lajos fejére a francia korona, ezzel pedig Marie Antoinette Franciaország királynéjává lett. És, hogy hol a siker-sztori? Mondjuk, nézzünk el Hollywoodba, ahol legutóbb a múlt heti szülinaposunk Kirstin Dunst személyesítette meg az uralkodónőt.

Marie Antoinette Kirsten Dunst

via est.hu

Mivel azonban én őt még mindig nem kedvelem, ugorjunk is inkább időben és térben. Szintén május 10-én ünnepel Linda Evangelista (1965) kanadai szupermodell, aki már több, mint 600 címlapon szerepelt. Gyönyörű. Imádom. És nem ragozom tovább. Magukért beszélnek a képek. (A models.com-ról.)

Magazin

Hosszúból rövid – belevágjunk?

Rengeteg előtte-utána fotó a leghíresebbekkel. Döntsétek el Ti, hogy kinek melyik áll jobban! Az utóbbi időben a hírességek sorra válnak...

hot!
Magazin
Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük...

hot!
Magazin
5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a nyárnak és...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X