Ez történt a héten: szeptember 12-18. | Fashionfave - Online divatmagazin

Ez történt a héten: szeptember 12-18.

szerző: Kácser Dóra@2011-09-12
Share on Tumblr

Kezdjük a heti összefoglalót egy fotóssal, egy modellel és egy tervezővel. Szeptember 13-án ünnepli születésnapját a gyermek fotóiról elhíresült ausztrál fényképész Anne Geddes (1956), aki 25 éve fényképezi már a babákat. Emma Sjöberg (1968) svéd modell, akit inkább ismerünk a francia Taxi sorozat Petrájaként, mint a divatszakmában elért sikereiről, pedig sétált már Thierry Mugler és Christian Lacroix kifutóin is. Ráadásul tessék csak egy pillantást (olyan 4 perceset) vetni erre a George Michael klipre! Na ki mindenki tűnik még fel benne Emmán kívül?

í

13-án ünnepel Sir Paul McCartney lánya, a tehetséges angol tervező Stella McCartney (1971) is. Tervezett már Madonnának és Annie Lenoxnak, az Adidas-szal közös kollekciójára pedig még én is emlékszem. Ráadásul ő tervezte Gwyneth Paltrow és Jude Law jelmezeit a Sky kapitány és a holnap világa című mozifilmhez. Honlapján nem csak az idei őszi és téli kollekciókat nézhetitek meg, hanem a jövő tavaszit is. Végignéztem mindhármat (többször is), de inkább meghagyom nektek az értékelést, mivel az én véleményem nagyjából annyira gyászos, mint a tény, hogy a közelmúltban elhunyt Amy Winehouse 14-én töltené be a 28-at. Vagy, hogy szeptember 14-én távozott az élők közül a csodás színésznő (és nem mellékesen monacói hercegnő) Grace Kelly (1929-1982).

Grace Kelly

via bellefemmegazette.com

Na jó. Kiborongtam magam. Nézzük inkább a szülinaposokat. 1978. szeptember 14-én született Carmen Kass észt modell, akit a Vogue és a VH1 2000-ben az év modelljének választott. Olyan nevek kifutóin láthattuk már, mint a Dolce & Gabbana, Donna Karan, Marc Jacobs, Calvin Klein vagy a Victoria’s Secret. Egyébként az 1999-es Victoria’s Secret show-t ő nyitotta meg és 2000-ben, 2002-ben, 2003-ban és 2008-ban is helyet kapott az angyalok között. Reklámkampányból is rengeteg említésre méltó volt neki, mégis csak egyet emelnék most ki: Dior J’adore. Azt hiszem ez mindent elmond. Lépjünk is tovább.

Carmen Kass

via lexposure.net

1955. szeptember 15-én látta meg a napvilágot Renzo Rosso olasz divattervező. Nem ismerős a név? Nekem sem volt. Ellenben a Diesel annál inkább. Bizony, bizony, a Diesel Renzo Rosso márkája. Ráadásul Renzo olyan jól menedzselte, hogy 1997-ben az Ernst & Young: az Év üzletembere díjra is jelölték érte.

Renzo Rosso

via peoples-history.com

Nem feledkezhetem meg Alexis Bledel (1981) születésnapjáról sem. Pontosan negyed évszázaddal David Copperfield (1956) amerikai illúzionista után szeptember 16-án bújt ki anyukája hasából. Aki – bár erre vonatkozó adatot nem találtam – nem 16 éves volt. Bár modellkedik is, mégis a Szívek szállodájának köszönhetően ismerjük és imádjuk. Boldog szülinapot Rory!

Alexis Bledel

via visitstarshollow.blogspot.com

1983. szeptember 17-én történt, hogy a versenysorozat történetében először fekete Miss Amerikát választottak Vanessa Williams személyében. És a név nem véletlenül cseng olyan ismerősen. Nem névrokonról van szó, ő az a Vanessa Williams, aki Renee Perry szerepét alakítja a Született feleségekben és aki Oscar díjat kapott a Pocahontasban elhangzott Colours of the wind című dalért. Amit egyébként nem kicsit imádok. Mert tökéletes úgy, ahogy van. Mármint a dal. Vanessa pedig nem csak szép, de tehetséges is.

Magazin

15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba...

hot!
Magazin
Legyél Te a legjobban öltözött vendég az esküvőn!

Meghívtak egy esküvőre, de tanácstalan vagy miben jelenj meg? Mi segítünk! Végre beköszöntött a jó idő, ami egyben azt is jelenti, hogy...

hot!
Frizura
6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után! Pár éve még a 30 volt a sláger, most a 40 az új 20 a...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X