Gatsbyre várva | Fashionfave - Online divatmagazin

Gatsbyre várva

szerző: Mészáros Enikő @2012-05-30
Share on Tumblr

Megszokott jelenség, hogy egy sokak által várt, vagy a kritikusok által nagyra értékelt mozi, egy-egy kultikus film hatással van a divatra, ezt a hatást pedig akár a földrengéseknél megszokott Richter-skála szerinti pontossággal is lehet mérni. Tavaly például egy 5-ös erősségű rengés után boldog-boldogtalan fekete hattyúnak öltözött, tütüben rohangált és balerinakontyot biggyesztett a feje búbjára.

Idén a Marilyn Monroe láz lecsengése (Egy hét Marilynnel, 3-as erősség) után egy időre elfelejthetjük a 60-as éveket, mert helyét átveszi a jazz korszak pezsgése, a gin, a könnyű koktélok, a még könnyebb erkölcsök és a gengszterek hőskora.

A téli szezonban már okozott egy kisebb földmozgást Woody Allen filmje, az Éjfélkor Párizsban, ám ez még épp, hogy csak elindított valamit: feltűnt néhány egyenes szabású, rojtos aljú koktélruha, a neten pedig elszaporodtak a korszakot bemutató, ilyen-olyan szempontból taglaló cikkek, a flapper girlökről például mi is írtunk itt és itt, sőt még itt is.

í

Az igazi nagy pusztítás azonban idén decemberre várható, és a rengés epicentruma ismét a mozikban keresendő, az F. Scott Fitzgerald A Nagy Gatsby című regényéből készült film bemutatásával egy időben. A napokban került fel a netre a film trailere, amelynek lélegzetelállító látványvilága – Baz Luhrmanntól nem is várnánk mást – minket már előre meggyőzött. Az igazat megvallva, tulajdonképpen maga a pazar art deco főcím elég volt ahhoz, hogy elgyengüljünk. (És persze az sem semmi, ahogyan Leonardo DiCaprio magányosan és titokzatosan néz az elején.)

í

A filmet december 25- én mutatják majd be az Államokban, addig tehát még arra is bőven van idő, hogy az alapjául szolgáló regényt elolvassuk, és közvetlenül a legjavából merítsünk inspirációt az őszi-téli szezon egyik meghatározó stílusához. Ha érdekel Gatsby és Daisy szerelmének története a Roaring Twenties díszletei között, ne felejtsd el bedobni a bőröndbe a könyvet, amikor majd a nyaraláshoz csomagolsz!

the-great-gatsby-2012-movie-trailer-0_0

Ti érzékenyek vagytok a moziból begyűrűző trendekre? Számotokra melyik volt az öltözködés szempontjából leginspirálóbb film?

_
_
_
_
tippek

Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra,...

hot!
Magazin
Trendek, amelyek remélhetőleg nem térnek vissza

Tiszavirág életű őrületek vagy erősebbek, mint gondolnánk? Minden szezonnak megvannak a maga sajátos stílus jegyei, így természetesen egy évnek is megvannak...

tipp!
hot!
Magazin
Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a szemünket bántja,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus