Gombold újra! - Interjú Florence Deladrière-rel. | Fashionfave - Online divatmagazin

Gombold újra! – Interjú Florence Deladrière-rel.

szerző: @2012-03-31
Share on Tumblr

Interjú Florence Deladrière-rel, a Marie Claire International divatszerkesztőjével

Majd negyven ország divatoldalaiért felelős, vérében van a stílus és a divat, korábban, szabadúszóként számos magazin, reklámkampány és divattervező tanácsadójaként dolgozott. Ezúttal a Gombold újra! egyik zsűritagja lesz március 31-én.

Miért fogadtad el a szervezők felkérését?
A Marie Claire példaértékű magazin a magyar divatpiacon, és persze nagyon fontos kiadványnak számít a Marie Claire-családon belül is. Ezért tartottuk fontosnak azt is, hogy a magyar divatot támogassuk. Nagyon örültem a felkérésnek, megtisztelő.

Létezik hasonló kezdeményezés Franciaországban? Amely, csakúgy, mint a Gombold
újra!, a nemzeti, tradicionális viselet megújítását és újrafelfedezését segíti?

Számos helyi kezdeményezés létezik nálunk is, amelyeket elsősorban folklórfesztiválok vagy vidéki vásárok keretein belül rendeznek meg – sajnos nincs számottevő országos visszhangjuk. Vannak persze kivételek: Brittany megye számos szálon keresztül szorosan kötődik még ma is a tradíciókhoz. Bigoudène elnevezésű, jellegzetes népviseletük például még ma is élénken él a franciák emlékezetében.

Visszatérve a versenyre: milyen szempontokat tartasz szem előtt az értékelés során?
Egyszerű: a kreativitást, a minőséget és a hordhatóságot fogom értékelni, és persze azt is, mennyire felel meg az aktuális trendeknek egy-egy darab.

Mit vársz a magyar versenyzőktől?
Mivel alig tudok valamit a magyar népviselet hagyományairól, kíváncsian várom, hogyan ötvözik majd a modern formákkal. Remélem, megtalálják a megfelelő egyensúlyt, és számos kellemes meglepetés ér.

Hallottál már magyar tervezőkről? Ismersz esetleg egyet-kettőt?
Nem nagyon került a látóterembe egy magyar tervező sem, sem Franciaországban, sem az Egyesült Államokban. Igen nagy a verseny a divatpiacon. De tiszta szívből remélem, hogy hamarosan találkozom néhányukkal a párizsi divathetek kifutóin.

Jártál már valaha Magyarországon vagy Budapesten?
Sajnos még soha, és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy megismerhetem ezt a fantasztikus kultúrát.

Francia szemmel nézve Magyarország egzotikus országnak számít?
Magyarország Európa része, úgyhogy közel érzem magamhoz. „Francia szemmel” nézve igazán romantikusnak tartom a magyar történelmet és kultúrát. Ott van például az építészet. A cigányzenével kevert magyar népzene pedig számomra igazán megható, könnyeket csal a szemembe, akárhányszor hallom.

Még mindig létezik „A Francia Nő” archetípusa? Hogyan jellemeznéd a mai francia nők
öltözködési stílusát?

Igen, igen, „A Francia Nő” még mindig példaértékűnek számít, különösen a párizsi. Hogy milyen a mai modern francia nő? A ruhatárának alapja a kis fekete, a férfias nadrág, a férfiing és a ballonkabát, mindezt nemes egyszerűséggel és balerinacipővel vagy Converse-szel hordja. És ez még mindig inspirálja a nőket, szerte a világon!

_
_
_
_
tippek

Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra,...

hot!
Magazin
Trendek, amelyek remélhetőleg nem térnek vissza

Tiszavirág életű őrületek vagy erősebbek, mint gondolnánk? Minden szezonnak megvannak a maga sajátos stílus jegyei, így természetesen egy évnek is megvannak...

tipp!
hot!
divat
Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a szemünket bántja,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus