Így védd a hajad a károsodás ellen - Nyári tízparancsolat | Fashionfave - Online divatmagazin

Így védd a hajad a károsodás ellen – Nyári tízparancsolat

Így védd a hajad a károsodás ellen – Nyári tízparancsolat

szerző: @2012-06-25
Share on Tumblr

Mindannyian azt szeretnénk, ha nyáron – és persze nyaralás közben még inkább – ragyogó, erős és egészséges lenne a hajunk. Ha viszont nem figyelünk oda, csúnyán megsérülhet a hajkoronánk, és az egész őszt azzal tölthetjük, hogy a károsodott tincseket próbáljuk helyrehozni.

hajas

Meleg időben ugyanis sokkal több folyadékot veszítünk, mint télen, a folyadékhiány pedig nem csak a bőrt, hanem a hajat is száríthatja és károsíthatja, így fénytelené, repedezetté és töredezetté válhat. De mit tegyünk, hogy ez ne történjen meg? Íme, néhány tipp Katona Mária hajgyógyásztól, hogy a
frizuránk fényes és élettel teli legyen:

1. Hidratáljunk!

A napozás ugyanúgy káros lehet a védtelen haj számára, mint a túl forró hajszárító. A sok napsütés szárít és göndörít, az alulhidratáltság következtében pedig más hatásoktól is könnyebben sérül a haj. Ezért fontos, hogy sok, napi 2-2,5 liter folyadék fogyasztásával, és hidratáló szerek használatával
tápláljuk a hajat.

2. Kíméletes hajmosás

A sampon miatt a haj nehezebben szívja fel a természetes olajokat, szárazan pedig könnyebben sérül a napfénytől. Ezért nyáron válasszunk gyengébb tisztítószereket, pl. kondicionáló anyagokat, higított vagy enyhébb samponokat. A hajmosást mindig hideg öblítéssel fejezzük be, ez lezárja a szálak
felszínét, és csillogást ad a hajnak.

3. Csak természetesen!

A kiszáradáshoz vezethet az is, ha sok vegyszerrel terheljük a hajat. Ezért amennyire lehetséges korlátozzuk a szőkítők, festékek, és a formázó szerek használatát. Részesítsük előnyben azokat a termékeket, amelyek inkább természetes összetevőkből állnak.

4. Védjük a hőtől!

A nyári hónapok alatt csökkentsük a forró hajformázó eszközök, pl. a hajszárító, hajvasaló vagy hajsütő használatát. Régi, jól ismert tanács, hogy néha hagyjuk a hajat a levegőn megszáradni. Ha előtte még törölköző-szárazon két copfba fonjuk, akkor formázás nélkül is természetes hullámokat
kapunk.

5. Kondicionáló kezelések

Győződjünk meg róla, hogy a hajtípusunknak megfelelő kondicionálót használunk. A nyári igénybevétel ellen vértezzük fel a hajunkat gyakori kondicionáló és hidratáló kezelésekkel, hajregeneráló pakolásokkal.

6. Fejfedés

Ha huzamosabb időt töltünk a napon, használjunk kalapot, kendőt, vagy baseball sapkát, hogy védjük a hajszálakat, a hajhagymákat és a fejbőrt. A divat számos lehetőséget kínál és szerencsére idén a kalap is különösen trendinek számít. Arra viszont figyeljünk, hogy a fejfedőnk jól szellőzzön, mert ellenkező esetben egyrészt nem fogjuk hordani, másrészt a hajhagymák befulladhatnak, ami hajhulláshoz is vezethet.

7. Védelmet!

Ha mégsincs kedvünk kalapot hordani, használjunk speciális napvédő készítményeket, vagy olyan termékeket, ami tartalmaz UV szűrőt.

8. Vágjuk le!

Vágasson a hajvégekből úgy egy – másfél havonta a nyári hónapok alatt. A haj ugyan úgy leéghet mint a fejbőr, és a töredezett hajvég pedig a károsodás biztos jele. Ez ellen az egyetlen megoldás a sérült részek eltávolítása.

9. Hajblokk

Amikor a nyári forróság a legnagyobb, viseljünk kontyot vagy copfot. Mindig törekedjünk arra, hogy laza gumikat és csatokat használjunk, mert a túl szoros hajgumiktól kihullhat a hajunk, nagyobb mennyiségű hajvesztésnél pedig csak hajbeültetéssel lehet pótolni az elveszett szálakat.

10. Extra védelem

Hazánkban is egyre nagyobb teret hódít főként a férfiak, de már a nők körében is a hajbeültetés. Fontos, hogy ilyen beavatkozás után maradéktalanul hidratáljuk az igénybe vett fejbőrt és hajhagymákat. Érdemes kimondottan hajbeültetés utánra kifejlesztett termékeket választani, valamint kikérni egy hajgyógyász tanácsát.

Végül jegyezzük meg: hajunk védelmében mindig a megelőzés a legfontosabb. Ápoljuk, hogy a sérüléseket ne utólag kelljen orvosolni. Egy professzionális hajápolási csomag összeállításában kikérhetjük hajgyógyász segítségét is, hiszen a megelőzés még mindig kedvezőbb anyagilag, mint az utólagos helyreállítás. További hajápolási ötletek a hajtipp.hu oldalon.

Beauty

Élénk vs. nude ajkak

Élénk vagy nude árnyalatú rúzs? Olvasd el az alábbi cikkünket és tudd meg, hogy mi illik hozzád! Néhány szezon óta...

Smink
16 smink tipp amit minden nőnek tudnia kell

Apró trükkök a tökéletes sminkért. Neked is eszedbe jut mikor szembejön veled az utcán a tökéletes smink, hogy úristen, ezt hogy...

hot!
Beauty
Az 5 legjobb hajápoló olaj

A tökéletes frizura a hajápolásnál kezdődik. A manapság használt kémiai úton előállított hajápolási termékek végtelen sora roskadozik az üzletek polcain, ám mostanában...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X