Kate Moss - Az ikon | Fashionfave - Online divatmagazin

Kate Moss – Az ikon

Kate Moss – Az ikon

szerző: @2012-07-18
Share on Tumblr

Ha a divatról és a modellszakmáról beszélünk kikerülhetetlen, hogy ne említsük meg Kate Moss-t. Akinek karrierje az 1990-es években indult és még a mai napig felfelé ível. Nincs év, hogy ne jelenne meg a divathetek kifutóin, a nagy designerek kampányaiban, vagy éppen jópár Vogue címlapon. Miért és mitől ilyen népszerű a szupermodell? Cikkünkkel most végigkövethetitek a pályáját és döntse el mindenki magának, ő éppen miért is tartja ikonnak Kate Moss-t!

Karrier

Karrierjét sok más modellhez hasonlóan egy véletlennek köszönheti, őt éppen egy repülőtéren fedezték fel. Ám akkoriban nem sokan mondták volna, hogy ma már egy ikonként fogjuk emlegetni. Ugyanis a ’90-es évek elején még a teltebb idomokkal megáldott modellek hódítottak, de John Galliano barátságának köszönhetően a divatbemutatókat és a kampányokat a nadszálvékony lányok kapták. Kate ezzel igazi lavinát indított el, mindent elleptek az anorexiásnak tartott, csontsovány modellek, ő maga pedig a “heroinsikk” legnépszerűbb alakja lett. Nem volt olyan Yves Saint Lauren, Versace, Longchamp, Calvin Klein vagy Roberto Cavalli kampány amiben nem szerepelt volna. A kifutók királynőjévé vált, Alexander McQueen, Marc Jacobs és John Galliano is múzsájukként emlegették a botrányos modellt. Kate karrierje 2005-ben egy az egész világsajtót bejárt címlap miatt megszakadt, ezen a fotón ugyanis éppen kokaint szippantott fel. Egészen 2006-ig alig kapott munkát, ám ekkor újult erővel tért vissza a divat világába és 18 márka kampányában és a Pirelli-naptárban is helyet kapott. Mindemellett neki ítélték a British Fashion Awards “Év modellje” díját. Kate Moss a models.com “Top Icons” listájának második helyét foglalja el, ugyanakkor ő a harmadik legjobban kereső szupermodell is.

A tervezőasztal mögött

Miután bizonyított, mint szupermodell, nem elégedett meg ennyivel és 2006-os visszatérése után tervezőként is kipróbálta magát. Először 2007-ben a Topshop számára készített saját kollekciót, ezzel a munkával 3 millió fonttal gyarapította bankszámláját. 2010-ben ismét a tervezőasztal mögé állt, hogy a Longchamp-nak tervezzen exkluzív táskákat, majd a Fred márkánál saját a tetoválásai ihlette ékszerkollekcióval jelentkezett. Kate azonban nem elégedett meg ennyivel és, mint minden magára valamit is adó híresség 2007-ben saját parfümmel is előrukkolt, melyet azóta több illat is követett. De ez sem volt neki elég, így mikor a Rimmel közös munkájuk 10. évfordulóján felkérte egy saját rúzskollekció megalkotására, amelyre szívesen igent mondott.

A címlapon

Nincs olyan hónap, hogy ne jelenne meg jó néhány nemzetközileg is elismert divatlap címlapján. Kate Moss ebben is rekorder, ugyanis harmincnál is több alkalommal szerepelt a brit Vogue borítóján, de természetesen a más országok kiadásainak címlapján sem egyszer pózolt. A Vogue-on kívül a Harper’s Bazaar, az i-D, a W és az Elle is szívesen dönt az ikon képei mellett.

Botrányok után mesés esküvő

Kate Moss magánélete sosem volt botrányoktól mentes. A sajtó pályája kezdete óta hangos volt nem éppen mindennapi szerelmi élete miatt. Jonny Depp-pel tökéletes párt alkottak, de járt Mario Testino divatfotóssal és egy neves újság szerkesztőjével is, akitől Lili Grace lánya született. Kate-et a féktelen bulizásban nem állíthatta meg, hogy anya lett, így nem is csodálkoztunk, mikor a lapok ő és a súlyosan drogos Pete Doherty kapcsolatáról kezdtek el cikkezni. A “szerelem” végetért és tavaly Kate mesebeli esküvőn mondta ki a boldogító igent a The Kills zenekar frontemberének, Jamie Hince-nek. A nagy napon olyan hírességek mulattak az a friss házasokkal, mint Anna Wintour és Naomi Campbell. A ruhát pedig nem más, mint jó barátja John Galliano tervezte.

Magazin

Modellek anyaszerepen a Vogue címlapjain keresztül

Gyönyörűek, sikeresek, édesanyák: Modellek és csemetéik a Vogue címlapjain. Gyönyörűek, sikeresek, manökenek. Megszokták a reflektorfényt, a csillogást, a kifutókat,...

divat
Modellek Off Duty – avagy mire lesz szükséged a modell-outfithez

Légy vagány, mint egy modell! Egy kicsit rockos, egy kicsit vintage egy leheletnyi bőrrel kiegészítve – bár a kifutón szebbnél szebb ruhakölteményekben...

Kifutó
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X