London Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 | Fashionfave - Online divatmagazin

London Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013

London Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013

szerző: Kász Attila@2012-06-19
Share on Tumblr

Itt a nyár, s a nyárral együtt megérkezett újra a divathét szezon is. Elsőként London adott helyet a 2013-as tavaszi kollekciók(!) bemutatásának. Igen, tudjuk, hogy még korai beszélni a jövő tavaszi illetve nyári trendekről, de nekünk követni és naprakésznek kell lenni a divat világában…

Topman Design

Többen is azt nyilatkozták, hogy a tervezőket New York és a 80-as évek színvilága inspirálta. Ha igazuk van – miért is ne lenne – akkor nagyon jó munkát végeztek, hisz a igazán hordható, jól kombinálható, s mindemellett színes kreációk lettek. Igen, a kollekció maga egy color blocking, rengeteg neon színnel. Bár egyes kifutós összeállítás már-már sok, de a jól variálva visszafogott darabokkal, teljesen elfogatható hétköznapi összeállítások születhetnek. Akik még mindig nem szerették meg az oversized darabokat, sajna rossz hírrel szolgálunk… A márka több ilyen szabású pólóval és rövid ujjúval is készül 2013 nyarára.

Pringle of Scot­land

Az utolsó Alis­tair Carr tervezte Pringle of Scot­land kollekciót láthatjátok most. Roppant érdekes, ahogy a tervező keverte az elegáns stílusjegyeket a sportossal, s ebből remek összeállítások születtek. Nem kell megijedni, hogy a nyári kollekciókban sok a kötött áru, ajánlom mindenkinek – főleg a legnagyobb melegben – egy lenge oversized kötött pulcsi csodákra képes. Ezen kívül fellelhetünk még elég sok a nyomatot is, amik nekem most annyira nem nyerték el a tetszésemet, de ízlések és pofonok – mindenkinek más tetszik és szép. E márka kollekciójában is elég sok a szín, s főleg az élénk árnyalatok dominálnak, de nem neonok -ez majd egy új tendenciává nőheti ki magát jövő nyárra.

Hackett London

Egyik nagy kedvencem a mai összeállításból – a kifutón mintha maga James Bond vonult volna. Kezdve a jól szabott öltönyökkel, majd folytatva a lezserebb chino-zakós összeállításokkal, s befejezve a fiatalosan extravagáns válogatással. Még mielőtt megnéznétek a képeket, el kell árulnom, hogy összesen egy, maximum kettő összeállításban van ami fekete. A tervező komolyan vette, hogy a fekete nem a nyár színe, s így a kollekció tobzódik a pasztellben a könnyed mintákban s olykor egy kis vad pirosban teljesedik ki. Fantasztikus!

Nicole Farhi

E kollekcióban is el lehet felejteni a feketét, itt három összeállításban található valami fekete darab, de azonkívül fel sem tűnik. Ellenben rengeteg fehérrel, pasztell kékkel, szürkével és okkerrel találkozhatunk. Ha a Hackett London márka kollekcióját James Bond-hoz hasonlítottam, akkor Nicole Farhi kollekciójára bátran mondhatom, hogy a fiatal James Bond-ot testesíti meg, még anno a titkos ügynök élete előttit. A kollekció elegáns, de ugyanakkor sportos és legfőképp fiatalos!

Richard James

S végül egy olyan kollekció, amelynek szinte az összes kifutós összeállítása viselhető Budapest utcáin. A The Fashionisto egyszerűen ‘Garden Party’ jelzővel látta el a látottakat, s milyen igazuk is van. Persze nem kérdéses, hogy a kollekció tele van öltönyökkel (amolyan Chuck Bass félék), de ugyanakkor feltűnnek a lenge, fiatalos darabok is – s épp emiatt érezhető a már említett kerti party hangulat. Színek terén itt is főleg az élénk árnyalatok dominálnak, de több outfit is a pasztellben csúcsosodik ki.

Reméljük érdekes volt a mai összeállítás, és már Ti is várjátok a milánói és a párizsi divathetet, ahol már jóval ismertebb márkák kollekcióival szolgálunk majd. Pár nap, és már Milánóból jelentünk!

Kifutó

Gótikus tündérmese a London Fashion Week-ről: Dora Abodi tavasz/nyár 2015

Újabb magyar büszkeség a London Fashion Week-en: Dora Abodi Péntek óta javában dübörög a divat világ egyik legfontosabb eseménye, a...

hot!
Modell
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

hot!
Modell
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X