Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates
Kezdőlap / Magazin / Beauty / MAC trendek 2012 ősz/tél – avagy a Nő és a Világ

MAC trendek 2012 ősz/tél – avagy a Nő és a Világ

Lassan tényleg vége a késő nyári, kora őszi időnek, a kis blézereket leváltják a ballonok és a melegebb kabátkák. Már egy rövid írásunkban beszámoltunk nektek a MAC trendbemutatójáról, de most ideje megnéznünk, hogy milyen trendeket álmodtak meg az artistok 2012 hidegebb hónapjaira?!

A méltán híres márka idén egy új témát vezetett elő, a középpontban már nem a fidres-fodros, flörtölős fiatal hölgy áll, hanem a világban ténykedő modern, intelligens nő: pragmatikus, megfontolt, stílusos és tisztában van a kultúrákkal és azokat bátran alkalmazza. Így nemzetközi szemmel értelmezhetjük a szépségideál fogalmát. “A strukturáltság érzete ugyanolyan fontos, mint a világnézet. Akár ellenállhatatlan csontszerkezet kialakításával, akár az arcvonások remekbe szabott kiemelésével – vörös ajkakkal, erősen fekete szemmel, tekintélyt parancsoló szemöldökkel – ezek az AW2012 alapvonásai – érik ezt el, a mostani külsők az elegancia letisztult megközelítését képviselik, mely egyszerre időtlen és meg nem alkuvóan modern, mivel az öntudatos, erős nő képét vetíti mások elé.”  De ebben a szépségben nincs semmi elérhetetlenül kemény vagy merev. Ebben a szezonban a nőiesség sugall bizonyos mértékű maszkulinitást (egyenes szemöldök és határozott csontszerkezet), de az androgün külső eszméjétől azért eltávolodunk.

Tehát a lényeg a bölcs, tiszteletet parancsoló nő, aki tisztában van saját stílusával.

Sense + Sensibility

Milyen fajta smink jellemzi a modern nő prototípusát? Egészséges, érzéki, letisztult, kiegyensúlyozott, elegáns, ugyanakkor könnyed és ápolt… A kortárs sminktervek nem valami trükk segítségével, hanem puszta szépségükkel, ésszerűen, ugyanakkor érzékien kialakított struktúrájukkal hatnak. Tulajdonképpen a városi sminkelés kissé vidékiesebb megközelítéséről van szó: míg az ihlet az arisztokratikus „vidéki” stílusból merít, az alkalmazás egyértelműen „városi”. „Az Értelem és érzelem-ről neveztem el” – magyarázza Lyne Desnoyers. „Időtlen klasszikusokat alkalmazunk modern módon – ezek olyan elemei a sminkelésnek, amelyek sosem mennek ki a divatból, csak újra feltalálják őket” – helyesel Terry Barber. Az ajak tökéletesen tiszta kiemelése (egyszerű mélyvörössel), az enyhe pír tudománya,  tanulmányozása annak, ami az arcot  moderné teszi (pl. a teltebb szemöldök), felfedezése annak, hogyan viseljük a lágy színeket: hűvösebbeket, enyhébbeket, frissebbeket…

Roam + Antique

Ez a szezon a globális, független nőt célozza meg, de ne annyira a „bohó fesztiválozó”-ra gondoljunk, inkább a „felnőtt, érett cigányasszony” stílusra. „Ennek a szezonnak a bohém stílusa nem a szakadt lányoké” – mondja Lyne Desnoyers is. „Inkább az elegáns különc fantáziaképéről van szó, egy nőről, akinek választékos, ugyanakkor egyedi az ízlése.” „Ő egy világvándor, aki utazása közben összegyűjti a szépség elemeit, nem pedig ahhoz ért, hogy egy bizonyos kultúra sminkjét igyekezzen pontosan utánozni” magyarázza meg Gordon Espinet azt a tényt, hogy ezek a külsők nem egy-egy kultúra klónjai. A sötét, mély érzésű árnyalatoktól a hipnotikus ékszer-hatású fémesekig, ez a trend az arányaival és mélységével való játékra épít. Nevezzük talán a füstös árnyalatok kortárs újragondolásának. A kulcsárnyalatok? Azok, amelyeket a világ bebarangolása ihlet – sivatagi sziklák, napnyugta, az uszadékfa barnája, a napbarnított bőr, homok, ásványok, a szilva és az áfonya árnyalatai, fémes szürkék az aszfalttól és a betontól a paláig és a grafitig – mindez arra szolgál, hogy sejtelmes mélységet adjon az ajaknak és a szemhéjnak. Érezd magadban a szabad lelket!

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus