Mai divat a folklór varázsában | Fashionfave - Online divatmagazin

Mai divat a folklór varázsában

Mai divat a folklór varázsában

szerző: @2012-09-07
Share on Tumblr

A divatra fokozottan jellemző, hogy a múlt vissza-vissza kacsint a jövő alkotásában. Most azokat a legjelentősebb ruhadarabokat mutatjuk be, amelyek az urbánus rétegek köreiben egyaránt hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Cowboyok

A tehenészfiúk elsősorban egy szubkultúra részeinek tekinthetőek, ám jellegzetes öltözködésük beépült a divatvilágba is. Természetesen ezt nem a Stetson-kalapra vagy a Colt pisztolyra értettük. Jelenleg rendkívül népszerűek a hasonló stílusban készült kiegészítők, nem beszélve a flannel ingről vagy farmerről.

http://www.lopezjennylopez.com/2012/01/falling-in-love-with-cowboy.html

Espadrilles

Ezen a nyáron fedezte fel a divat magának az elsősorban Katalóniában és Franciaországban viselt, kizárólag természetes anyagokból készült lábbelit, az Espadrilles-t. Külön érdekesség, hogy már a XIV. század óta gyártják manufaktúrákban. Viszonylag olcsón be is szerezhető, így nem okoz gondot az aznapi viselet tökéletes összeállítása sem. Kényelmességének köszönhetően kiválóan alkalmas egy hosszú sétára is. A divattervezők gyorsan potenciált láttak benne praktikussága és egyedülállósága miatt, így már kapható Tory Burch, Fred Perry és Hermès boltokban is.

http://swipelife.com/2009/01/16/hermes-mens-espadrilles/

Ethnic Style

A divatházak antropológiai inspirálódása ciklusonként jelentkezik. Az öltözködés történetében először Yves Saint Laurent dolgozta fel forradalmian az afrikai motívumokat, 1967-ben. A sikeren felbuzdulva számos más prominens márka követte őt a későbbiekben. Így került sor többek között hasonló témájú kollekciókra a Dolce&Gabbana tervezőpárostól és Jean Paul Gaultiertől is.

Legutoljára az olasz Gucci divatház merített ihletett a kontinens etnológiai kincseiből 2011 tavasz/nyári kollekciójának összeállítása során. Alapvetően a colorblock elemekből felépülő koncepcióját a képen is látható ruhával tette még változatosabbá. Ezzel párhuzamosan Afrika imádata ugyanúgy jelentkezett a zene területén is, többek között Louie Vega, Grammy-díjas zenész és felesége, Anane közbenjárására.

http://beautyisdiverse.com/2011/01/gucci-this-fendi-that/

From Russia with love

Népi ruhák tekintetében talán az egyik legnagyobb hatást az orosz kultúrkör jelentette a divat életében. Megfigyelhetjük, hogy a tervezők milyen odaadással dolgozzák fel a cári vagy szovjet időszakot az öltözködés terén. A formabontó Yves Saint Laurent megelőzve mindenkit 1967-ben piacra dobta Russian Collection terveit. Elemzők szerint Kenzo 2009-es hatalmas sikerét elsősorban annak köszönhette, hogy a nemzet korszakait egy kollekcióban volt képes sikeresen ötvözni. Dolce& Gabbana tervezőpáros, a szexi nőideál egyik megteremtője, egy koncepció erejéig hanyagolva ezelőtti üzletpolitikáját, orosz parasztasszonyokká varázsolta modelljeit divatbemutatója keretein belül.

image_4280

kenzo_fall_winter_2009_campaign_06

Kalocsai motívumok

Egyre nagyobb rétegek élnek kalocsai lázban és díszítik ruháikat a méltán híres mintával. Kevesebb néha több elvén teljesen egyedivé varázsolhatja egyik kedvenc tornacipőnk vagy vászonblúzunk. Viszont a motívum túlzott felhasználása, akár giccsbe is fulladhat. Kulturális örökségünk részeként meggondolandó, hogy milyen mértékben és keretek között alkalmazzuk.

A hungarikum hatalmas népszerűségnek örvend a világsztárok körében is. Példának okáért említem meg Nicole Kidmant, Suri Cruise-t vagy nem utolsó sorban Emma Watsont, azokat, akik szívesen viselték a magyar hímzést szabadidejükben. Az ország, pedig külön büszkeségeként könyvelheti el, hogy Jenson Button és Louis Hamilton kalocsai mintával fűszerezett overállban versenyzett a világ egyik legnépszerűbb motorsportjában, a Forma 1-ben. Végezetül Alice McCall ausztrál divattervező 2012-ben az ausztrál Mercedes Benz Fashion Week-en bemutatott kollekciójának alapgondolata szintén a kalocsai köré fonódott. A végeredményt hatalmas siker övezte, mely alapján egy kellően romantikus és múltba révedő, de mindezek ellenére innovatív munkát vitt véghez.

http://pinterest.com/pin/96334879499701794/

Magazin

5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a...

hot!
cipő
Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük...

tipp!
hot!
Frizura
15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba a hajunkat,...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X