Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates
Kezdőlap / Magazin / Beauty / Mi kell a neszeszerbe? – Kötelező Sminktermékek

Mi kell a neszeszerbe? – Kötelező Sminktermékek

A mai cikkhez összegyűjtöttem nektek azokat a termékeket, melyek a női sminkkollekció alapját képezik. Ha ezek megvannak, már csak a színeket kell bővíteni saját ízlésre szabva.

És akkor lássuk a  kötelező termékeket!

Arc

Alapozó:
Manapság igen ritka a tökéletes arcbőr, így ha nem is mindennap, de alkalmakra sokan használunk alapozót. Ez kiegyenlíti a bőrt és eltünteti az apróbb bőrhibákat. Fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelő alapozót válasszunk!

 

Korrektor:
Sajnos az alapozó nem képes elfedni minden bőrhibát, ezért szükség lesz egy korrektorra is. Ezzel korrigálhatjuk a hegeket, pattanásokat, piros foltokat, pigmentfoltokat és a szem alatti karikákat. A legjobb választás egy kis paletta, melyben a bőrszínű árnyalatok mellett rózsaszínt és zöldet is találunk. A zölddel a piros foltokat, a rózsaszínnel a kékes szem alatti karikákat tüntethetjük el.

Púder:
Az alapozót fixálni is kell, ehhez használhatunk kompakt, vagy laza porpúdert is. Száraz bőrre elég egy leheletnyi fixáló púder, zsíros bőrűeknek azonban ajánlatos az egész arcra használni, így az felszívja a felesleges olajat és mattítja a bőrt.

Pirosító:
Mivel az alapozóval befedtük a természetes piros orcánkat, ezt mindenképpen pótolni kell egy kis pirosítóval, így életre keltjük arcunkat. Világos, hideg bőrtónusra a rózsaszínes, pinkes árnyalatok a legmegfelelőbbek, sötétebb, meleg bőrtónusra pedig a barackos, korallos színek.

Bronzosító:
Ezzel napbarnított orcákat varázsolhatunk magunknak, egy viszonylag matt verzióval pedig kontúrozhatjuk is az arcot: keskenyíthetjük az arcformánkat, orrunkat, homlokunkat.

Highlighter:
Ez egy ragyogó termék, mellyel kiemelhetjük arcunk részeit. Egy teljes cikket olvashattok róla és használatáról ITT.

Szem

Szemhéjpúderbázis:
Ez számomra a legfontosabb, legalapvetőbb termék egy szemsminkhez. Enélkül bele sem kezdek a szemem festésébe. A szemhéjpúderalap/bázisban megtapad a festék, tartóssá teszi a sminket és élénkké a színeket. Mindenképpen ,,must have” darab! Mindenkinek ajánlom.

Szemceruza (fekete, fehér, barna):
Ez a három szín a legfontosabb, erre mindenkinek szüksége van. A fehérrel élénkíthetjük szemeinket a belső szemzugba és a vízvonalra kenve. A szemöldök alatt elsatírozva pedig optikailag megemelhetjük azt. Ezenkívül a fehér élénk színek bázisaként is megfelel. Barna a natúr és romantikus sminkek elengedhetetlen kelléke, a fekete pedig a füstös smink alapja.

Szemhéjpúder (fekete, fehér, barna):
Ugyanezek a színek kellenek szemhéjpúderben is, füstös sminkhez például elengedhetetlenek. Feketével árnyékoljuk a szemeket a szem külső részénél, a fektetett V alakban. Egy közép tónusú barnával a szemráncot mélyíthetjük. A fehéret highlighterként is használhatjuk, például a szemöldök alá és a belső szemzugba kenve.

 

Szempillaspirál:
Ezzel adunk extra hatást a sminknek.

 

 

Szemöldökfesték:
Ha észre sem vehető vagy szabálytalan szemöldökkel rendelkezünk, nem árt korrigálni egy kis festékkel. Erre használhatunk szemöldökpúdert, vagy ceruzát. Keressünk olyan terméket, ami a leginkább hasonlít a szemöldökünk természetes színére.

Ajak

Ajakápoló:
Minden rúzsozás előtt ajánlatos, főleg élénk színeknél, hiszen kiszáradt szájon igazán visszataszítóan mutatnak az élénk színek. Egy neszeszer elengedhetetlen kelléke.

Ajakceruza:
Élénk rúzsok használatánál kötelező a hozzá illő ajakceruza. Aki használ piros rúzst, annak szüksége lesz egy piros ceruzára is. Ezzel azonban ne csak kontúrozzunk, hanem a még tartósabb hatás érdekében az egész szájra vigyük fel. Erre pedig jöhet a rúzs.

 

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus