Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 - 2. nap | Fashionfave - Online divatmagazin

Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 2. nap

Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 2. nap

szerző: @2012-06-25
Share on Tumblr

Még csak a milánói divathét második napjánál (első napról bővebben itt) járunk, de ma már többször is meglepődtem a látottakon, s tán a szám is tátva maradt. Először, rögtön reggel, a Bottega Veneta bemutatóján, majd kellemesen csalódtam a Salvatore Ferregamo-ban, s délután jött a Prada… de a napnak ekkor még nem volt vége.

Bottega Veneta

A milánói divathét második napjának kezdete kissé lehangolóan hatott rám… A Bottega Veneta jövő tavaszi kollekciója első látásra egy cseppet sem tavaszi, sőt másodikra sem. Annak ellenére, hogy a bemutató végére a tervezők pár világosabb összeállítást is kifutóra küldtek. Ahogy említettem,  színek terén túlsúlyban voltak a sötét árnyalatok; kék, szürke és barna, megbolondítva egy kis fehérrel. A teljes kollekcióval kapcsolatban roppant felemásak az érzéseim, egyrészt a színek miatt, másrészt a szabások miatt. Ugyanis a slim fit szabás keveredett a minimallal, és az oversized vonalakkal, s az így kapott összeállítások már-már túlságosan is eklektikusak.. Egy-egy pasztell virágmintás öltöny láttán elmosolyodtam, csakúgy, mint Winnetou-t idéző rojtok láttán is. Eltekintve a színektől, a kollekcióban találni egész jó darabokat is!

í

Salvatore Ferragamo

Le kell szögeznem, hogy nem szeretem a színeket, ellenben a mai nap legjobb kollekciója a színekben tobzódó Salvatore Ferragamo márkáé lett. Bár az első pár összeállítást látva kissé megijedtem. Ezek után a márka vezető tervezője, Massimiliano Giornetti azzal a bizonyos olasz ízléssel, oly’ finoman kombinálta a színeket, hogy az egyszerűen leírhatatlan. Egy összeállításon belül bátran keverték a pasztell árnyalatokat az élénk alapszínekkel is, s így valami olyan fantasztikus látvány tárult elénk, ami miatt még én is megkedveltem a színeket e kollekcióban. Nagy kedvenceim az áttetsző pólók, a háromszínű ‘festett’ zakók, valamint a hófehér öltönyök némi rátéttel. Minden, amit a kifutón láthattam, remélem tendencia lesz jövőre, kivéve a borítéktáskákat. Nem szeretném elárulni, hogy mely árnyalatok a kollekció alapjai, nézzétek meg Ti is a bemutatót, igazán megéri!

í

Calvin Klein Collection

E kollekcióval is ‘csak’ az a bajom, mint a tegnap Jil Sander-el,  jó, ellenben a hazai utcákon több darabját sem tudom elképzelni. Ha a Calvin Klein által diktált divatot szeretné követni, tegye mindenki a szekrény aljára a koptatott farmerját, s próbáljon beszerezni minél egyszerűbb ‘igazi farmeranyagból’ készült farmert, persze csakis oversized szabásút. Ugyanis az egész kollekción a már említett szabásvonalak uralkodtak, ami ennyi bemutató után jövő tavaszra már biztos tendenciává növi ki magát. Színek terén a fehér árnyalatai és a kék ill. a fekete dominált, olykor egy összeállításon belül keverve e két-három színt. Ez leginkább a virágmintás outfiteknél volt erőteljesen észrevehető. A rengeteg ejtett vállú póló mellett, kissé szomorúan fogadtam a minimal szabású bőrdzsekiket – bár ha jobban belegondolok, van hogy elkél egy jó bőrdzseki tavasszal is!

í

Vivienne Westwood

Ha nem ezen a napon lett volna a Salvatore Ferragamo show, akkor biztos, hogy a Vivienne Westwood bemutató lett volna a napi kedvencem. Az első részében remek szabású öltönyöket láthattunk, melyek kinézetre nagyon lezsernek tűntek – tökéletes tavaszi ill. nyári összeállítások. Ellenben a kollekció második részében megérkezett a várva várt westwood-os extravagancia is. Ami az egész kollekciót összefogta azok a virágkoszorúk, melyeket a modellek korona gyanánt viseltek. Ez a reneszánsz életérzés visszatekintett egy-egy gyümölcskosaras printen is. Merem állítani, hogy a kollekcióban csak egy ‘hordhatatlan’ darab kapott helyet, egy térdig érő ejtett vállú kötött tanktop, vagyis inkább ruha… Ezt leszámítva teljesen hétköznapi és hordható darabok lettek.

Magazin

Alapdarabok férfiaknak I.

Fiúk, íme az a pár darab, ami nélkül nem teljes egyikőtök ruhaszekrénye sem! Mivel nagyon kevés szó esik arról, hogy...

Magazin
Elegánsan sportos vagy sportosan elegáns?

Variálni a sportos ruhákat az elegánsabb darabokkal? Ha igen, katt a cikkre, hogy még jobb és stílusosabb légy! Egy kisebb szünet...

hot!
Magazin
Borosta? Miért ne!

Fiúk, ha Ti is unjátok a napi borotválkozást, akkor a mai cikkünk nektek szól. Lányok, nektek bejönnek a borostás pasik? Elmúltak már...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X