Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 - 3. nap | Fashionfave - Online divatmagazin

Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 3. nap

Milan Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 3. nap

szerző: Kász Attila@2012-06-26
Share on Tumblr

Mire Ti ezt a cikket olvassátok, addigra Milánóban már kihunytak a fények… De addig is elhoztuk nektek a divathét harmadik napjának legnagyobb márkáit, s azok jövő nyári kollekcióit.

Emporio Armani

Merem állítani, hogy jól kezdődött a tegnapi nap Milánóban. Pontosabban csak azoknak a szerencséseknek, akik élőben láthatták az Emporio Armani jövő tavaszi kollekcióját. Ha jól emlékszem vissza az elmúlt napokban látottakra, akkor e kollekcióban tűnt fel először rövidnadrág. S ezzel szerintem baj van, mármint azzal, hogy három napot kellett várni erre. Épp ezért egyre nagyobb trendnek örvend a rövidnadrág-zakó kombináció, ami nekem nagyon is tetszik. Ha már a zakóknál tartunk, akkor Armani szívesen látna egysoros ill. kétsoros gombolású darabokat a jövő tavaszi szezonban a világ utcáin. Ez a kettősség a szabásvonalakban is ott volt, hisz a slim fit keveredett az oversized-al. Azon már meg sem lepődtem, hogy rengeteg bőrkabátot vonultatott fel a kifutón Giorgio Armani. Sajna a kollekcióban akadtak olyan darabok is, melyek nem nyerték el a tetszésem, pint például a áttetsző csíkos pólók, az izompólók és az, hogy egy outfiten belül olykor több textúrájú anyag is keveredett. A kollekcióban főleg a bézs/fehér és a sötétkék dominál, de nagyobb hangsúlyt kapott az olajzöld is.

í

Gucci

A mai napra is jutott egy színes, akarom mondani nagyon színes kollekció! Míg a tegnapi Salvatore Ferragamo bemutatójától a lélegzetem is elállt, addig a Gucci kollekciója valahogy még most is nagyon szétesőben van, szerintem. A színek csak úgy tobzódnak, de Frida Gianni legalább nem keverte azokat, s így kaptuk a tetőtől talpig zöld, sárga, piros, pink, kék, fehér és fekete szetteket. Talán már sokaknak ismerős lehet a tangerine tango, ami idén az egyik női divatszín, de Frida gondolt egy nagyot, s ezt az árnyalatot is beleépítette a Gucci jövő tavaszi férfi kollekciójába. A most oly divatos slim fit vs. oversized szabás kettőssége is az új kollekció része, ezzel nincs is baj, ugyanis az így kapott sziluettek nagyon is elnyerték a tetszésem. Visszatérve a színekhez… Ahogy egyre többször látom a kollekció darabjait, egészen megtetszettek a printelt anyagok, sőt talán még a virágmintákkal is megtudok barátkozni. A kollekció igazi Gucci, ha engedi az időtök, lessetek bele!

í

Z Zegna

Ami először az eszembe jutott az a fiatalság, bolondság, lazaság… És még sorolhatnám a jelzőket a Z Zegna legfrissebb kollekciójára. Színekben visszafogott, de szabásban pedig épp ellenkezőleg nagyon is kirívó. Nem emlékszem olyan kollekcióra, ahol rövid ujjú zakók árasztották volna el a kifutót. Ezzel az újdonsággal még most sem sikerült megbékélnem, de egy biztos, ez az igazi dizájner érték. Keverednek az elegáns és a military stílusjegyek, hiszen nagyon is megfér egymás mellett az elegáns slimfit nadrág és a sokzsebes military kabát. Paul Surridge, a márka kreatív vezetője is behódolt a slim fit vs. oversized szabás trendnek, ellenben kicsit elmarad az eddig látott kollekcióktól. Nagy kedvenceim a színjátszó kötött pulcsik, ellenben a apró pöttyös anyagokkal még most sem barátkoztam meg.

í

Alexander McQueen

A divathét e napján látott napvilágot az Alexander McQueen divatház jövő nyári férfi kollekciója is. Nem tudok eleget szomorkodni azon, hogy csak lookbook képeket jelentet meg a márka, és nem láthatja a közönség ‘mozgásban’ a kollekciót. Sarah Burton csak úgy jellemezte a darabokat, hogy férfi hiúság. S mennyire igaza van, majdnem az összes kreációja must have, beleszámítva a nyomatos darabokat is. Halmozódnak a remek öltönyök, melyek az angol úriembereket juttatják eszembe, a századfordulós eleganciával. Az öltönyök mellett megemlítendőek a selyem ingek is, melyek több színben és különböző printelt mintákkal vannak jelen a márka jövő nyári kollekciójában. Színek tekintetében, találunk fehér, lazac, kék, szürke és fekete összeállításokat is, de ugyanakkor megjelennek a metálos óarany és ezüst árnyalatok is.

Nagy kedvencem a McQueen kollekció (kicsit elfogult vagyok), ugyanakkor kedvelem az Emporio Armani színvilágát, a Gucci szabásvonalait és a Z Zegna lazaságát. Nektek melyik a kedvencetek?

Folytatás következik!

Magazin

Gótikus tündérmese a London Fashion Week-ről: Dora Abodi tavasz/nyár 2015

Újabb magyar büszkeség a London Fashion Week-en: Dora Abodi Péntek óta javában dübörög a divat világ egyik legfontosabb eseménye, a...

hot!
Magazin
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

hot!
Magazin
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X