Nem kifizetődő a hamisítvány viselése | Fashionfave - Online divatmagazin

Nem kifizetődő a hamisítvány viselése

szerző: @2012-09-24
Share on Tumblr

A pesti utcákat járva első ránézésre abszolút igazodunk az európai normákhoz: majdhogynem általános a lányok vállain valamely luxusmárka táskája. De mégis van egy szignifikáns különbség: valahol érthető okokból, a magyarok inkább a hamisítványt választják.

Nagy valószínűséggel az a nyugat-európai hölgy, aki az eredeti mellett tette le a voksát sokáig gyűjtögetett, hogy meglehessen álmai kiegészítője, amit minőségének köszönhetően élete végéig viselni is fog. Ám sokan nem bírnak várni, és a hosszú évek kuporgatása helyett egyszerűen elmennek a legközelebbi piacra, vagy az interneten veszik meg a silány minőségű replikát. Sajnos a luxustermékek borsos ára miatt a hamisítás olyan ipari mérteket ölt, hogy az ellenük való fellépés már kizárólag nemzetközi szinten valósulhat meg.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/italy/7808846/Fake-bag-fines-for-tourists-in-Italy.html

Miért érdemes méregdrága dolgokat vásárolni kérdezik olyan gyakran?

Ha belegondolunk abba, hogy a kevésbé minőségi dolgok csak néhány szezonra jók, addig a megfelelően választott kiegészítő vagy ruha klasszikussága miatt örök érvényűvé válhat, valamint minősége garantáltan nem hagy cserben akár hosszú évtizedekig sem. Valamint a termékek ellenértéke sohasem fog jelentősen csökkenni. A boltokban való kiszolgálás is személyre szabott tanácsadásával megfelelő kikapcsolódást nyújthat a vásárlónak. Azt mindenkinek be kell látnia, hogy a hamis termék viselése korántsem hozza az eredeti társával járó örömöt, hiszen tudat alatt tudjuk, hogy megtévesztjük a környezetünket. Vajon az mekkora szorongást válthat ki a tulajdonosban, hogy egy adott társaságban többnek akar látszani, mint ami valójában? Mi fog történni, ha kiderül az, hogy csalt és kamu dolgokkal díszeleg?

 http://www.google.hu/imgres?hl=hu&sa=X&biw=971&bih=555&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=8xvSih-C3HnjaM:&imgrefurl=http://www.jetsetsocialite.com/page/19/&docid=RUDslHH5VfCM3M&imgurl=http://www.jetsetsocialite.com/wp-content/uploads/2009/03/louis-vuitton-champs-elysees.jpg&w=650&h=265&ei=sR9cUI6mGMiVswbduYHQDg&zoom=1&iact=hc&vpx=38&vpy=320&dur=1068&hovh=143&hovw=352&tx=227&ty=112&sig=113182443654454051417&page=1&tbnh=60&tbnw=148&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:10,s:0,i:102

Sok esetben a hamis termék vásárlásakor a szervezett bűnözést támogatják és serkentik, ezért borsos bírságra számoljon az, akit a hatóság tetten ér! Franciaországban egyedülálló módon már bármilyen hamis termék birtoklása és viselése is bűncselekménynek számít!

Az Európai Unió tagállamaiban (elsősorban Olaszországban és Franciaországban) kiemelt figyelmet fordítanak a hamisított luxusmárkák illegális forgalomba hozatalának megelőzésére, ezért nem tanácsolom a hamis védjegyekkel ellátott ruhák és kiegészítők viselését – főleg ezen országokban – biztos, ami biztos alapon. Akár ezer eurót is meghaladó büntetéssel számolhat az, akit tetten érnek nem igazi termék vásárlásakor. A hozzáértő delikvensek könnyen bebizonyíthatják annak kétes eredetét. A laikusok, pedig egyszerűen csak észreveszik az elvileg vagyonokat érő táska és a hozzá képest túl egyszerű öltözködés paradoxonját. Arról már nem is beszélve, hogy a táskával való bánásmód is bebizonyíthatja annak valódiságát.

Számos olyan minőségi és tömegeknek is megfizethető márka van, amely viselése nagyobb elismertséget jelent a viselőjének, mint egy gagyi replika. Nem beszélve a hatóságok fokozódó aktivitásáról a probléma megoldására, nem biztos, hogy olyan olcsón jutunk hozzá a hőn áhított termék olcsó másolatához.

Ha érdekel az, hogy hogyan is készülhetnek a hamisítványok, akkor nézd meg a Biutiful című filmet, amely megfelelő inspirációs alapot nyújthat erről az akár borzalmakat is jelenthető üzletről.

gucci hamisitvany taskahamis divat
Frizura

Percek alatt elkészíthető frizurák – 1. rész

A reggeli sietséghez alkalmazkodva, íme néhány inspiráció, hogy csodás hajkoronád legyen. Sokszor előfordul veled is, hogy sietsz, nincs időd a...

tipp!
hot!
cipő
10 pár cipő, ami egyik nő gardróbjából sem hiányozhat

Kiegészítenéd valamivel a listát? Semmi sem egészít ki jobban egy öltözéket, mint a legtökéletesebb pár cipő. Minőségi lábbelikkel párosítva az olcsóbb ruhák...

tipp!
A főszerkesztő ajánlata
Beyoncé 20 legjobb turné szettje

Legújabb cikkünkben a mesés Beyoncé 20 legjobb színpadi szettjét gyűjtöttük össze! Nektek melyik a kedvencetek? Beyoncé lehengerlő stílusa nemcsak a vörös szőnyegen...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus