Nosztalgiázz a Spinédzserekkel | Fashionfave - Online divatmagazin

Nosztalgiázz a Spinédzserekkel

Nosztalgiázz a Spinédzserekkel

szerző: Mészáros Enikő@2012-05-09
Share on Tumblr

Aki azt hinné, hogy a térdzokni és az iskolai uniformisra hajazó szettek Blair Waldorffal törtek be a divat világába, azt ki kell ábrándítanunk: nincs új a nap alatt, csak a körítés változik időről-időre. Bár, mintha az egymással vetélkedő, divatbolond, felső tízezerhez tarozó gimnazista lányok tematikája is ismerős lenne… Emlékeztek még a Spinédzsrekre?

Alicia Silverstone ezzel a filmmel lett egy csapásra világhírű 1995-ben – hogy aztán egy nem túl fényes alakítás után a Batman és Robinban egyre lejjebb csússzon azokon a bizonyos hollywoodi listákon, de ez már egy külön sztori.

í

A Spinédzsrek történetének középpontjában három gimnazista lány, Dionne (Stacey Dash), Tail (a 2009-ben elhunyt Britanny Murphy), és főként Cher (Alicia Silverstone) mindennapi problémái állnak, melyek a pasik, az iskola, a rivális csajok és a vásárlás körül bonyolódnak. A nem éppen filozófiai mélységeket megcélzó kérdések mellett a film legfőbb vonzereje a maga idejében a divat volt – melyik lány nem álmodott anno egy olyan számítógép-vezérlésű, tökéletes garderobe-ról, mint Cheré?

í

Meglepő módon, miután egy DVD-rendezés során a kezünkbe akadt és ismét megnéztük, kiderült, hogy a filmből valóban leginkább a ruhák és a divat azok, amik maradandónak bizonyultak: míg Cher számítógépe és a maroknyi mobiltelefonok láttán kínosan vigyorgunk, hogy egykor mennyire menőnek tartottuk őket, addig egy-két szettet a filmben megjelenő összeállítások közül akár ma is bevállalnánk. Például ezt a klasszikus kis fehér Calvin Klein rucit:

í

A tanulság ezek szerint az, hogy okostelefonok és táblagépek helyett megéri inkább Diorba, Fendibe és Gucciba fektetni, hisz húsz év múlva valószínűleg az iPhone-okon is épp olyan kínosan fogunk mosolyogni, mint a féltéglányi mobilokon, míg egy vintage Diorral sosem lőhetünk mellé. (Azért kéretik nem komoly pénzügyi tanácsadásnak venni a fentieket, mert semmilyen felelősséget nem vállalunk!)

2009-ben ugyan felröppent a hír, hogy készül egy második rész is a filmhez, ám az azóta beállt mély hallgatásból arra a következtetésre jutottunk, hogy végül is folytatás nélkül marad a Spinédzserek.

Ti szerettétek anno a filmet? Melyik az a darab a lányok gardróbjából, amit ma is elfogadnátok?

(A képek forrása a www.imdb.com)

Magazin

Leighton Meester és a díva stílus

Amióta Carrie Bradshaw kiejtette száján a Manolo Blahnik márkanevet a Szex és New Yorkban, a világ éhezni kezdte a stílusos...

hot!
Híresség
A 10 legstílusosabb magyar nő

Szerintünk ez a 10 hölgy a legstílusosabb ma Magyarországon? Te kit hiányolsz a listáról? Ha stílusos hírességekről beszélünk, legtöbbször külföldi nevek jutnak...

Magazin
Sztárok, akik smink nélkül is gyönyörűek

Sztárok, akik bátran megmutatják magukat smink nélkül is Egyre nagyobb divat, hogy a sztárok smink nélkül jelennek meg valahol. Ráadásul közösségi oldalukon...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X