Nosztalgiázz a Spinédzserekkel | Fashionfave - Online divatmagazin

Nosztalgiázz a Spinédzserekkel

szerző: Mészáros Enikő @2012-05-09
Share on Tumblr

Aki azt hinné, hogy a térdzokni és az iskolai uniformisra hajazó szettek Blair Waldorffal törtek be a divat világába, azt ki kell ábrándítanunk: nincs új a nap alatt, csak a körítés változik időről-időre. Bár, mintha az egymással vetélkedő, divatbolond, felső tízezerhez tarozó gimnazista lányok tematikája is ismerős lenne… Emlékeztek még a Spinédzsrekre?

Alicia Silverstone ezzel a filmmel lett egy csapásra világhírű 1995-ben – hogy aztán egy nem túl fényes alakítás után a Batman és Robinban egyre lejjebb csússzon azokon a bizonyos hollywoodi listákon, de ez már egy külön sztori.

í

A Spinédzsrek történetének középpontjában három gimnazista lány, Dionne (Stacey Dash), Tail (a 2009-ben elhunyt Britanny Murphy), és főként Cher (Alicia Silverstone) mindennapi problémái állnak, melyek a pasik, az iskola, a rivális csajok és a vásárlás körül bonyolódnak. A nem éppen filozófiai mélységeket megcélzó kérdések mellett a film legfőbb vonzereje a maga idejében a divat volt – melyik lány nem álmodott anno egy olyan számítógép-vezérlésű, tökéletes garderobe-ról, mint Cheré?

í

Meglepő módon, miután egy DVD-rendezés során a kezünkbe akadt és ismét megnéztük, kiderült, hogy a filmből valóban leginkább a ruhák és a divat azok, amik maradandónak bizonyultak: míg Cher számítógépe és a maroknyi mobiltelefonok láttán kínosan vigyorgunk, hogy egykor mennyire menőnek tartottuk őket, addig egy-két szettet a filmben megjelenő összeállítások közül akár ma is bevállalnánk. Például ezt a klasszikus kis fehér Calvin Klein rucit:

í

A tanulság ezek szerint az, hogy okostelefonok és táblagépek helyett megéri inkább Diorba, Fendibe és Gucciba fektetni, hisz húsz év múlva valószínűleg az iPhone-okon is épp olyan kínosan fogunk mosolyogni, mint a féltéglányi mobilokon, míg egy vintage Diorral sosem lőhetünk mellé. (Azért kéretik nem komoly pénzügyi tanácsadásnak venni a fentieket, mert semmilyen felelősséget nem vállalunk!)

2009-ben ugyan felröppent a hír, hogy készül egy második rész is a filmhez, ám az azóta beállt mély hallgatásból arra a következtetésre jutottunk, hogy végül is folytatás nélkül marad a Spinédzserek.

Ti szerettétek anno a filmet? Melyik az a darab a lányok gardróbjából, amit ma is elfogadnátok?

(A képek forrása a www.imdb.com)

spinédzserek onlinespinédzserek online film
Híresség

Coco Chanel eszmei hagyatéka

Egy csokorba gyűjtöttük Coco Chanel leghíresebb aranyköpéseit, amiken érdemes elgondolkozni vagy akár némelyiket megfogadni! Lássuk csak mit is köszönhetünk Mademoiselle...

Magazin
Fesztivál look

Valójában már nem kell sokat aludnunk, hogy belépjünk a várva várt nyár forró hónapjaiba! Saját tapasztalatból kiindulva, merem állítani, hogy már...

Híresség
Stílusok 50 felett

A divat a fiatalok világa! Ezt az állítást sokszor sok helyről hallottam már. Bár tény, hogy a kamaszok és a huszonévesek...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus