Obey x Keith Haring kollekció | Fashionfave - Online divatmagazin

Obey x Keith Haring kollekció

Obey x Keith Haring kollekció

szerző: Mészáros Judit@2012-09-21
Share on Tumblr

2012 nyarán az Obey márka egy különleges kapszulakollekciót dobott piacra, melynek darabjain Keith Haring, amerikai pop-art művész alkotásai elevenednek meg. A kollaboráció akkor kezdődött, amikor az Obey kreatív csapata olyan kiváltságos helyzetbe került, hogy betekinthetett a teljes Haring-archívumba. Ez által inspirálódva, a művész ikonikus, valamint kevésbé ismert képeit is felhasználva jött létre a kapszula kollekció. A márka célul tűzte ki, hogy Haring munkáit szélesebb körben ismertté tegye, olyanok is felfedezhessék művészetét, akikhez eddig nem jutottak el képei. Emellett azonban arra is törekedtek, hogy az alkotó meglévő rajongói is elégedettek legyenek az eredménnyel.

Obey x Keith Haring (1)

Haring művészetére a ’80-as évek New York-i street art-ja volt a legnagyobb hatással. A város metrómegállóit saját “laboratóriumának” tekintette, ahol szabadon kidolgozhatta ötleteit és kísérletezgethetett. Előfordult, hogy egy nap akár negyven rajzot is készített a New York-i metró használaton kívüli hirdetőtábláira. Ez segítette abban, hogy az általa vágyott legszélesebb közönséggel tudjon kommunikálni. A kollekció darabjain ezek a “metrórajzok” is megjelennek.

Obey x Keith Haring (1)

1986-ban nyitotta meg Pop Shop nevű üzletét a Soho-ban, ahol a képeit hordozó ruhákat, játékokat, használati tárgyakat lehetett vásárolni elérhető áron. Ezzel az – akkoriban a legtöbb pop-art művész által kritizált – ötletével akarta elérni, hogy művészete a hétköznapi emberekhez is eljusson és így minél többen ismerjék meg munkáit. A Pop Shop filozófiája, valamint termékei is komoly inspirációt nyújtottak a designerek számára.

Obey x Keith Haring (2)

Az Obey fiatalos és sportos kollekciójában férfi és női ruhadarabok egyaránt helyet kaptak, valamint az öltözékek sokféleségére is nagy hangsúlyt fektettek. Találunk az alkotó munkáival díszített trikókat, pólókat, pulóvereket és nadrágokat is. Külön érdekesség a “Haring jacket”, amely nagyon hasonlít ahhoz a katonai kabáthoz, amelyet a művész viselt alkotás közben. Kiegészítők teszik teljessé a kollekciót: sapkák és különböző ékszerek is bekerültek az Obey termékei közé.

Obey x Keith Haring (4)

Obey x Keith Haring (3)

Képek: www.obeyclothing.com

Magazin

Őszi trendek

Őszi trendek - az idei alapdarabok! Itt van az ősz, itt van újra… Lassan már az októbert tapossuk, így itt...

hot!
Magazin
5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a nyárnak és...

hot!
cipő
Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X