Őszi férfi divat, Milánóból 1. rész | Fashionfave - Online divatmagazin

Őszi férfi divat, Milánóból 1. rész

szerző: @2012-08-28
Share on Tumblr

A múlt héten kicsit visszavonultunk férfi divat terén, de csak azért, hogy mától bemutassuk Nektek a 2012-es őszi dizájner kollekciókat! Ugyan már januárban olvashattatok több kollekcióról is, Ujvári Viktória tollából (itt és itt), de nem árt felfrissíteni az emlékezeteket, hisz a nyakunkon az új szezon. Nem is szaporítanám tovább szót, vágjunk is bele…

Alexander McQueen

Sarah Burton célja a McQueen-nő férfi megfelelőjének megalkotása volt. A kollekció lágy és kimért eleganciát rejt magában, kevés színnel és minimális, de kellő mintával. A lábszár középig érő nadrágok modern, a rózsa mintás betét a fekete zakón pedig egyedi érzetet kelt, mely után mindenki szabadon eldöntheti, vajon sikerült-e a McQueen-férfi létrehozása?

í

Bottega Veneta

Tomas Maier kollekciója a változatosságot rejti magában, ám ez nem a színekre vonatkozik. Az évszaknak megfelelő, borús árnyalatokkal találkozunk, ám az anyagok variációja és a geometrikus minták jelenléte egészen biztosan kárpótolja a leendő vásárlókat.

í

Burberry Prorsum

Nekem kicsit még most is fura, hogy egy ikonikus brit márka Milánóban mutatja be a kollekcióját. Állandósult darabja a szűkre szabott nadrág volt, mely kiegészítője lehet a hasonlóan szűk öltönynek vagy akár a dupla gombsoros elegáns kabátoknak. Nekem tetszik, hogy nincs sok szín, sőt… Christopher Bailey kollekcióját leginkább a tipikus őszi, sötét színek jellemzik.

í

Calvin Klein

A kollekciót állítólag New York utcái ihlették, melyek főleg az anyagokban tükröződnek. A többnyire nude, szürke és fekete árnyalatait felvonultató darabok a földi luxust tárják elénk, egy kissé minimalista módon, ugyanakkor az anyagok által mégis futurisztikus mivoltukban.

í

Diesel Black Gold

A rock újjáéledése és a rockerek szekrényének felújítása – akár ezt is mondhatnánk a márka őszi kollekciójáról. Rengeteg bőrrel – nadrágok és kabátok formájában, hatalmas kötött pulóverekkel, csíkos, punkos nadrágokkal és a kötelező bakancsokkal. Nemcsak rockereknek!

í

Dolce&Gabbana

Merem vállalni, hogy a divathét legjobb kollekcióját láthattuk a divatháztól. Melynek sztárja egyértelműen a kabát volt, ami a bemutató elején még egyszerűbb, tradicionális formában jelent meg feketében, néha szőrme gallérral, hosszabb- és rövidebb változatban, lepelre vagy ballonra emlékeztetve. Majd a bemutató végére egyre díszítettebb formában és arany hímzésekkel futtatva tűntek fel egymás után, mígnem a barokkos hímzés átvette az uralmat és a nadrágoktól kezdve a cipőkön át mindenhol uralkodott. Fantasztikus!

í

DSquared2

A márka őszi kollekciójában első, és második ránézésre is megtalálható minden, amire egy divatos férfinak szüksége lehetne. Modern, jól szabott öltönyök, cseppnyi sportosság, és rengeteg casual, kevésbé formális ruhadarab. A bemutató nem véletlenül juttatta eszembe középiskolai éveimet, de erről győződjetek meg Ti! Remélhetőleg nem csak a gimnazistáknak lehet nyerő ez a hibátlan kollekció.

í

Nektek melyik a kedvenc kollekciótok?

Magazin

Levi’s klassikusok modern tálalásban.

Eredeti farmerek, modern stílus, hiteles megjelenés. A márka a férfi nadrágokat, számos fazon egyszerű megkülönböztetése érdekében továbbra is számokkal különíti...

Férfi divat
Alapdarabok férfiaknak II.

Újabb 6 ruhadarab, ami nélkül nem lehet teljes a gardróbotok! Korábban már olvashattatok azokról az alapdarabokról, amik nem hiányozhatnak egyetlen férfi ruhatárából...

Magazin
Öltözködési tippek, hogy vékonyabbnak tűnj

Kivételesen nem hölgy olvasóinkra, hanem férfi olvasóinknak készültünk pár apró tippel és trükkel! Ugyan általában a nők azok, akik sosem elégedettek...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus