Ötödik napi ajánló - augusztus 12. - 20. Sziget Fesztivál | Fashionfave - Online divatmagazin

Ötödik napi ajánló – augusztus 12. – 20. Sziget Fesztivál

Ötödik napi ajánló – augusztus 12. – 20. Sziget Fesztivál

szerző: @2012-08-11
Share on Tumblr

Máris vége? – kérdezhetjük könnyeinket morzsolva a zárónapon. Csüggedésre semmi ok, a Sziget az idei fesztivált is zseniális felhozatallal búcsúztatja. Zsepiket eldob, metálvillát előránt, állatprintes party és pattogó indie rockra, balkán lagzira és bólogatós elektronikára felkészül!

Szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, asztmások és rossz kondiban lévő Sziget-lakók nagy ívben kerüljék el délután háromtól a Nagyszínpadot, hiszen a Subways izzasztó buliján kötelező a konstans ugrálás és a megbolondulás. A brit indie-punk banda koncertjét senki sem úszhatja meg szárazon, törölköző használata erősen ajánlott! A Subways után Paolo Nutini folk-bluesán (16:30) szusszanhat egy picit a közönség. Hattól aztán megint nagyobb sebességre kapcsolunk a svéd Mando Diaóval, de hogy, mi fog történni 19:45-től a Nagyréten, azt a jóisten sem tudhatja. Az LMFAO állatmintás party-rockján valószínűleg járványszerűen fog terjedni a shufflin’-láz. Röpke félórás átvezetést jelent majd Sziget Rocks DJ-szett a Sziget Nagyszínpadán záró Killers fellépése előtt.

Zavarba ejtően jó az A38 színpad felhozatala is. Beardyman beatbox-király kihagyhatatlan show-ja (18:00) után a brit Lamb koncertjén (19:50) végérvényesen beleszerethetünk Lou Rhodes énekesnőbe és mennyei hangjába. 21:40-től a Tájng Tájngz, akarom mondani a Ting Tings veszi át az irányítást, akik immáron második albumuk, a Sounds from Nowheresville anyagát is elhozzák nekünk a Szigetre. Utánuk lép fel 23:30-kor a hazai elektronikus színtér nagy visszatérője, Yonderboi, aki hat évig váratta rajongótáborát új lemezének megjelenésével. A különc John B-t pedig nemcsak kissé furcsa kinézete miatt, de igazán sokrétű zenei stílusa miatt érdemes megnézni hajnal kettőtől.

A Világzenei nagyszínpad szervezői sem bíztak semmit sem a véletlenre, a 17:15-kor kezdő moldovai Fanfare Ciocărlia rezesbandája után a Rotfront kollektívája balkáni irányzatokkal kevert raggájára váltunk, amit a Leningrad vegytiszta skája követ 19:45-től. Zárásként Goran Bregović fergeteges zenéjére járhatnak dervistáncot a Sziget látogatói.

Az Aréna felhozatala a zárónapon is igen eklektikus: este hattól az Amon Amarth death metálja várja headbangelésre kapható közönségét. A svéd metálarcokat a Magnetic Man dubstep-triója követ, később pedig Lange Betsie Larkinnal kiegészülve kezd szeletelésbe.

A Petőfi Rádió Magyar Zenei Nagyszínpadán a hazai zenei szcéna crème de la crèmeje játszik: a dühös rockos Óriás, a tudományos fantasztikus Supernem, az „igényes hazai elektronika egyik képviselőjeként” emlegetett Žagar, az alterrockos 30Y és a lötyögős, reggae-s Irie Maffia. Választék van tehát bőven, a kérdés csak az, bírjátok még az utolsó napot is elég szuflával?

Külföldi bemutatók

Gótikus tündérmese a London Fashion Week-ről: Dora Abodi tavasz/nyár 2015

Újabb magyar büszkeség a London Fashion Week-en: Dora Abodi Péntek óta javában dübörög a divat világ egyik legfontosabb eseménye, a...

Kifutó
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Modell
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X