Paris Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 - 1.és 2. nap | Fashionfave - Online divatmagazin

Paris Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 1.és 2. nap

szerző: @2012-06-29
Share on Tumblr

Ahogy igértük, újra jelentkezünk a divat egy másik fővárosából, Párizsból! Mára a párizsi divathétből az első két napot hoztuk el nektek, pontosabban a  legjobb kollekciókat.

MUGLER

Kissé csalódtam Nicola Formichetti legújabb kollekciójában, hiszen a kifutón látott darabok csaknem 90%-a az utcán is megállná a helyét. Persze ezzel semmi gond sincs, sőt -csak én még nagyobb extravaganciát vártam a show kedvéért. Ellenben annak is örülök, hogy igenis hordható a kollekció! Nagy kedvenceim az öltönyök, melyek zsebei olykor fantasztikus rátétekként egészülnek ki -ez a jelenség az égész kollekción végigvonul. Meglepően sok a ballon és a kabát a márka tavaszi kollekciójában, de ezt ellensúlyozza a tömérdek short(!) és a sok fehér. Ha már színek, akkor a kollekció domináns színe a fehér és a fekete, de feltűnik egy-egy barack, kék, menta és bézs árnyalat is. Mindenképpen meg kell említenem a kollekció alapdarabját, a nyaklánc és a nyakkendő ötvözetét, amelyre még nincs magyar megfelelő, de dolgozunk rajta… Ugyanakkor fantasztikusak az övek ill. az övcsatok is, nem beszélve a letisztult darabokról, melyeket egy-két sliceléssel bolondította meg Formichetti. Igen, ez Párizs!

í

Louis Vuitton

A márka 2013-as tavaszi kollekciójának megalkotásakor Kim Jones a tengerek világából inspirálódott. E téma főleg a színekről köszön vissza, a renget sötét kék, a szürkék és a neon színek is a tengerek élővilágát idézik. Kicsit nehéz a kollekcióról beszélni, mert valahogy nem az én ízlésem Jones kollekciója, bár egy-egy outfit egészen kedvemrevaló. A kollekció egy nagy kettőség, míg az öltönyök erősen slim fit jellegűek, addig a pólók, a kabátok és a sok nadrág is oversized szabású. Nem tudom, hogy Ti hogy vattok vele, de nekem ekkora ellentétek egy kollekción belül már emészthetetlenek, sajnálom LV. Szerintem egy-egy remek darabot mindenki talál a kollekcióban, de teljes egészében a hazai piacon szerintem eladhatatlan lenne a kollekció. Gondolok itt az úszódressekre, a 4-5 fajta anyagból összevarrt nadrágokra, a mentőmellényekre hajazó pólókra és a földig érő sokzsebes ballonra. Nem tudok szó nélkül elmenni a LV mintás áttetsző fehér ingen, valami borzalom… Nem szeretnék senkit sem befolyásolni, döntse el mindenki saját maga, hogy fave vagy fail a LV 2013-as tavaszi kollekciója.

í

Viktor&Rolf

Egyszerűen nem találom a szavakat. Kellően extravagáns, de ugyanakkor visszafogott és egy csöppet letisztult. Ember legyen a talpán, aki megérti, hogy egy tavaszi kollekcióba minek annyi ballon- és bőrkabát, de ezt leszámítva remekeltek a holland tervezők. Míg Milánóban a metál anyagok voltak a nyerők, addig úgy látszik Párizsban a barack árnyalatok hódítanak majd -ez egyik kedvenc szettem is barack árnyalatokban pompázik. Ellenben a kollekció csaknem fele a feketére épül… De nem kell elkeseredni, nem küld minket senki a melegre feketében, hisz választhatunk a bézs és homok árnyalatok, a barack, a tangerine tango és a fehér színek közül is, ha megnyernénk a lottót és csak Viktor&Rolf-ba bújnánk jövő nyáron. Nagy kedvenceim a flitteres darabok, olykor egy egész öltönyt ‘díszítenek’ a kis csillogó lapocskák, de van, hogy csak egy unalmas szürke pólót dobnak fel. A márka alapítói még mindig előnyben részesítik az öltöny-edzőcipő kombót, ami nekem már unalmas és lerágott csont. Ugyanakkor a magasított szárú edzőcipőkért és a sapkákért odavagyok.

Mai favoritom a Viktor&Rolf kollekció, de ugyanúgy szerettem a MUGLER darabjait is, és hát a Louis Vuitton-t is meg kell szokni, mégiscsak LV.

Folytatás következik!

Képek forrása: VOGUE Italia

Kifutó

Az elmúlt évek 5 legrosszabbul megítélt kollekciója

A legnagyobb designerek kreációi sem mindig aratnak osztatlan sikert. Cikkünkben most az elmúlt néhány év legrosszabbul megítélt kollekcióit mutatjuk be!...

Külföldi bemutatók
Hétköznapian nem hétköznapi modellek a kifutón

Láss másképp! Attól, hogy valaki egy kicsit más, még nem jelenti azt, hogy mindezek nem érdeklik őket, vagy hogy nem is...

divat
Hétköznapian nem hétköznapi modellek a kifutón

Láss másképp! Attól, hogy valaki egy kicsit más, még nem jelenti azt, hogy mindezek nem érdeklik őket, vagy hogy nem is...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus