Kezdőlap / Magazin / Férfi divat / Paris Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 3. és 4. nap

Paris Fashion Week Menswear Spring/Summer 2013 – 3. és 4. nap

Egy napnyi pihenés után máris újra jelentkezünk, még mindig Párizsból! Mára is jutottak érdekes, kevésbe emészthető, de ugyanakkor ízig vérig francia kollekciók. Na de vágjunk is bele!

 

Kris Van Assche

Kris Van Assche-nek a Dior HOMME vezetése mellett sikerült a saját márkájával is maradandót alkotnia. Kris Van Assche eddigi kollekciói nekem mindig is túl ‘franciásak’ voltak, ellenben a 2013-as tavaszi kollekciót imádom. A megszokott rengeteg fekete mellet sok lágy, visszafogott darab látható a kifutón, de mind igazi Kris Van Assche darab – a szó legnemesebb értelmében. Bár kissé távol áll tőlem a minimal szabásvonal, de e kollekció láttán igazán gondolkodóba estem, hogy épp itt lenne az ideje megbékélni e szabással, ezzel remélem többen is így vannak. Imádom a bézs-fehér és bézs-szürke összeállításokat, a tucatnyi rövidnadrágot és az egyensapkákat is. Amit nem tudok megérteni, hogy egy bézs összeállításhoz miért kellett fekete cipőt választani. A minimál szabású öltönyök mellett. nagy kedvenceim a zsebes kabátok, a bíbor és a pasztell kék darabok és nem utolsó sorban a hatalmas táskák. Összegezve a látottakat, az egyik nem várt favoritom e kollekció, egyszerűen csak FAVE!

http://www.youtube.com/watch?v=S1bWEAo47zg&feature=g-all-u

Givenchy

Valahogy az utóbbi szezonokban nem tud lenyűgözni Riccardo Tisci, ez most sem volt másképp, sajna… Egyszerűen nem tudom csak egy szóval elemezni a kollekciót, hiszen egy-egy öltöny, póló és kabát hatalmas FAVE, ellenben az áttetsző szoknyák(?) és a tanktop-ok viszont FAIL számomra. Az már csak tetőzte a kollekciót, hogy a Prada-hoz hasonlóan e márkánál is feltűnt egy-egy női modell a kifutón, feltehetően férfi ruhában -ezt nem tudom pontosan megítélni, hisz manapság a minimal szabású ruhák közt alig tapasztalható különbség a nemek közt. A kollekció domináns színe a fekete, de elég sok a fehér és a pasztell lila is, nem beszélve az ezernyi printről. Apropó printek… Gondolom még mindenki emlékszik a márka rottweiler nyomatos pólóira, ellenben a jövő tavaszi szezonra Tisci sokkal lágyabb és kellemesebb nyomatokat választott, bibliai motívumokkal. Olyannyira komolyan vette e témát a tervező, hogy egyenesen Szűz Máriát nyomtatta a pólókra, kabátokra és az ingekre. Még a printekkel még csak-csak megbarátkozom, de valahogy a térdig érő óriás pólók, a férfi dressek és a kötényszerű szoknyák már az én ízlésemnek is sok(k).

http://www.youtube.com/watch?v=2esZhzZJkd0&feature=g-all-u

John Galliano

Valahogy mióta Bill Gaytten reflektorfénybe került nagyon hullámzó a teljesítménye, míg az egyik kollekcióját az egekbe tudnám dicsérni, addig a következő szezonra szánt kollekciója inkább fail, mint fave… Emiatt a mai napig sajnálom John Galliano menesztelését, de ez egy más téma. Az új kollekcióban valahogy a sok fekete-fehér virágos print elvonja a figyelmet a darabok szabásáról, és olykor csak egy nagy káosz látható a kifutón a modelleken. Az előbb említett káosz visszaköszön az oversize ballonok ráncozásáról és a nyomatairól, valamint a felhő mintás összeállításokról, nem beszélve a hatalmas piros kockás öltönyről. Véleményem szerint a nagy divatkritikusok az egekbe dicsérik Gaytten munkáját, ellenben ez a kollekció hazai viszonylatokban enyhén nevetséges – persze tudom, hogy nem lehet Magyarországot ‘Párizshoz’ hasonlítani, de a piacuk egy. Egyszerűen nem tudom megérteni azt sem, hogy miért kell ennyi fekete egy tavaszi-nyári kollekcióba (ez nemcsak a John Galliano márkára vonatkozik), míg a világoskék, fehér és piros árnyalatok szinte elvesznek. Nem tudom, e a kollekció valahogy most félre sikklott a szememben, és szerintetek?

Ezt már láttad?

Kipróbáltuk! – Dr. Steinberger 5 napos méregtelenítőkúra

Miért is fontos a méregtelenítés?

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus