Paris Fashion Week Spring 2013 3. nap | Fashionfave - Online divatmagazin

Paris Fashion Week Spring 2013 3. nap

szerző: @2012-09-30
Share on Tumblr

A divathetek szezonjában egyetlen kritikus sem unatkozik, így mi sem. Tegnap még az első és a második nap legjobb kollekcióiról olvashattok, ma azonban már a párizsi divathét harmadik napját összegezzük.

Christian Dior
Ha nagyon őszinték szeretnénk lenni, akkor maga a kollekció mesés. Ellenben mi még mindig siratjuk a ‘régi’ Dior-t, hiszen a mai napig nem tudjuk feldolgozni azt a tényt, hogy megváltozott az ikonikus francia divatház. Na de még mielőtt elkalandoznánk, térjünk is vissza a Raf Simons első Dior ready-to-wear kollekciójához! Hogy miért is neveztük mesésnek az új darabokat? Hát pont azért, mert Simons első Dior couture kollekciója elevenedett meg újra a kifutón, persze az új összeállítások sokkal hétköznapibbak és kevésbe exkluzívak, mint anno. A couture show-n látott anyagok, szabások és sziluettek is újra visszatértek, melyeket Simons olykor kiegészített pár újdonsággal is, gondolunk itt az áttetsző anyagokra, a rétegzett organzákra és a lézer vágott bőrre. Nektek hogy tetszik a régi-új Dior, immár Simons vezetésével?

í

Maison Martin Margiela
A MMM kreatív csapata mindig előáll valami észveszejtő megoldással. A brand 2013-as tavaszi kollekciójában ez a fűszer most elmaradt, ellenben most a sziluettet követő ruhák és a minimalista oversize darabok kontrasztja tette különlegessé a bemutatót. A kollekcióban szerintünk mindenki megtalálja a saját alkatához leginkább passzoló ruhát, hiszen a sejtelmes oversize darabokban minden nő elkápráztathatja párját. Bár biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz tömeg cikk egyetlen MMM ruha sem, így csak előremutató trendeket láthattunk a kifutón.

í

Sonia Rykiel
A megszokott színesen bohém ruhák helyett jövő tavaszra a brand sokkal letisztultabb darabokat álmodott meg. Így biztosak vagyunk benne, hogy idén tavasszal nem feleslegesen spájzoltatok be pasztell ruhákkal, hiszen jövőre is hasznukat tudjátok majd venni. A pasztell árnyalatok mellett a fehér a kollekció fő színe, de megtalálhatóak a sötétebb árnyalatok is, pár outfit erejéig. A darabok többsége valahol a letisztult oversize és a nőies szabás közt táncol, de az összes ruhát valami üde, friss szellő lengi körül. Mi nagyon sajnáljuk, hogy nem láthattuk a ruhákat ‘mozgásban’ a kifutón, csak a lookbook képeken.

Nektek melyik kollekció tetszett a legjobban?

divat

Hétköznapian nem hétköznapi modellek a kifutón

Láss másképp! Attól, hogy valaki egy kicsit más, még nem jelenti azt, hogy mindezek nem érdeklik őket, vagy hogy...

divat
Hétköznapian nem hétköznapi modellek a kifutón

Láss másképp! Attól, hogy valaki egy kicsit más, még nem jelenti azt, hogy mindezek nem érdeklik őket, vagy hogy nem is...

Kifutó
Hétköznapian nem hétköznapi modellek a kifutón

Láss másképp! Attól, hogy valaki egy kicsit más, még nem jelenti azt, hogy mindezek nem érdeklik őket, vagy hogy nem is...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X