Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 - 1. és 2. nap | Fashionfave - Online divatmagazin

Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 – 1. és 2. nap

Paris Fashion Week Spring/Summer 2013 – 1. és 2. nap

szerző: @2012-09-29
Share on Tumblr

Reméljük, elég időt hagytunk nektek megemészteni a Milánóban látottakat (itt, itt és itt). De a divatban ugye nincs megállás, így mára már a Párizsban debütáló kollekciókkal készültünk nektek.

Gareth Pugh
A brit dizájnertől már megszoktuk, hogy minden szezonban a divat határait feszegeti, szerencsére ez most sincs másképp. De mi épp ezért szeretjük ennyire a ‘különc’ tervezőt. 2013-as tavaszi kollekciójában az unalmasnak nem mondható minimalista elemek keverednek a geometrikus formákkal, melyeket Pugh most még egy csipetnyi romantikával is megfűszerezett. Hogy mire is gondolunk? Hát a fekete-fehér metálos csillogása mellet megjelent a kifutón a vérvörös, melyek könnyebb és lágyabb szetteket eredményezett. Mi egyszerűen megbolondulunk a geometrikus és a romantikus fodrok kontrasztjától, csakúgy mint az Ázsia ihlette daraboktól és sminkektől. Egyszóval: FAVE Gareth új kollekciója!

í

Mugler
Akár Nicola Formichetti és Lady Gaga közös gyermeke is lehetne napjaink Mugler-e. A francia márka legfrissebb, 2013-as tavaszi kollekciója szerintünk sokkal hordhatóbb, mint az eddig megszokott Mugler darabok. Így szinte csak jót tudunk mondani az új kollekcióról. A geometrikus formák és az oversize szabás mellett a sziluettet követő darabok is jól megférnek egymás mellett, hiszen a latex az egész bemutatón végigvonult. Kedvenceink a színátmenetes latex anyagok, melyekből Formichetti és csapata roppant érdekes oversize felsőket kreált. Annak is örülünk, hogy a komor színeket a bemutató végére megjelent a pasztell menta és a fehér – igaz, csak három outfiten.

í

Balenciaga
Nicolas Ghesquiere, a márka kreatív vezetője jövő tavaszra, illetve nyárra a megszokottól szerintünk sokkal nőiesebb összeállításokat vonultatott fel a párizsi kifutón. A bemutató elején még flamenco ihlette fodros, magas sliccelésű szoknyákat láthattunk, majd ezeket a minimal szabású kosztümök követték a sorban, míg a kollekciót a lézervágott bőr összeállítások koronázták meg. Azt már most kimerjük jelenteni, hogy a csíkok mellett a hasvillantás is hatalmas trend lesz 2013 nyarán, ha ez a Balenciagán múlik.

í

Balmain
Emlékeztek még Samantha Ewing hatalmas válltöméseire? Ha nem is a világ talán legismertebb Samantája inspirálta Olivier Rousteing-et az új kollekciója megalkotásakor, minket mégis Őt juttatja eszünkbe. A hatalmas válltömésű overálok derékhangsúlyos övekkel minket a 90-as évekbe repítettek vissza, nem beszélve a hatalmas oversize férfi zakókról. Na persze a XXI. századi Balmainból is kapunk eleget, hiszen a közismert hímzések és nyomatok e kollekción is megjelennek. Nektek hogy tetszik a 2013-as 90-as évek?

í

Nina Ricci
A francia márka 2013-as tavaszi kollekciója két nagy részre osztható: az utó-őszi dark-ra és a csillogó tavaszira. Az első 14-15 outfit valószínűleg még a 2012-es őszi bemutatóból maradt ki, hiszen teljesen ellentétet képez a kifutón felvonultatott többi összeállítással. Ami minket meggyőzött és elnyerte a tetszésünket, az a bemutató második része, a csillogó pasztell áradat, a finom színek és Hollywood fénykorát idéző rojtos jazz-ruhák. A fekete áttetsző anyagoknak köszönhetően a ruhák sejtelmesek és dögösek egyben. Persze megtalálhatóak a kellemesen visszafogott kosztümök is, amiket nemcsak az idősebb korosztálynak ajánlunk.

í

Lanvin
A márka férfi vonalához híven a női darabok is sötétebbek a megszokottnál. A kollekció csaknem 80%-a fekete outfitekből épül fel, de Alber Elbaz még így is remek nyári darabokat alkotott – kicsit fura ilyet mondani, de mi mégis ezt érezzük. Egészen a bemutató végéig kellett várni pár ‘világosabb’ színért, mint például a burgundi, a mustársárga, a barnás árnyalatok és a pink. A már ismert Balmain darabok mellett a Lanvin is újra felismerte a válltömésekben rejlő fantáziát, és Elbaz ontja is a jobbnál jobb válltöméses darabokat. Valószínűleg még sokat fog változni a kollekció, mire a boltok polcaira kerül, de első látásra beleszerzünk a jövő tavaszi Lanvin-ba, és Ti?

í

Nektek melyik kollekció tetszik jobban?

Kifutó

Gótikus tündérmese a London Fashion Week-ről: Dora Abodi tavasz/nyár 2015

Újabb magyar büszkeség a London Fashion Week-en: Dora Abodi Péntek óta javában dübörög a divat világ egyik legfontosabb eseménye, a...

Modell
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Modell
Esések a kifutón, avagy néha a modellek is megbotlanak

Elég egy rossz mozdulat és... Menj végig azon az „útvonalon” majd gyere le és öltözz át! Persze ne felejts el mosolyogni, avagy...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X