Régi idők fotója - Jonathan Leder | Fashionfave - Online divatmagazin

Régi idők fotója – Jonathan Leder

szerző: Mészáros Judit @2011-12-02
Share on Tumblr

Jonathan Leder korunk egyik legegyedibb látásmóddal rendelkező fotósa. Különleges képei nem tipikus divatfotók, hiszen a ruhák mellett nagyobb szerepet kapnak a hangulatok, történetek, melyeket munkái elmesélnek. A képek egyediségét az adja, hogy a manapság megszokott digitális helyett a hagyományos fényképezést részesíti előnyben, ezzel kialakítva egyéni, retro fotóit.

Jonathan Leder

Jonathan Leder

Elmondása alapján, legfőbb ihletforrása a II. világháború utáni, de a modern számítógépes korszak előtti, 20. századi Amerika, különösen a hippikorszak. Szerinte ugyanis abban az időben sokkal szabadabban és boldogabban éltek az emberek, ő is ezt az életérzést igyekszik megeleveníteni a képein. A new yorki illetőségű fotós, Manhattan-ben, a Metropolitan Museum mellett nevelkedett, amely – mint régebben nyilatkozta -  szintén jelentősen meghatározta a művészetét.

Jonathan Leder

Ledernek a divatfotóról is igen egyéni véleménye van. Visszataszítónak találja azokat a képeket, melyek mögött nincs egy “háttértörténet”, csak unalmas stúdiófotók, melyeknek egyetlen célja a bemutatott ruhák értékesítése. Ugyan képei nem tökéletesek, mégis sokkal több érzést kiváltanak az emberből, mint a hagyományos divatfotók. A képeit körüllengő erotika is arra szolgál, hogy minél inkább provokálja a szemlélőt.

Jonathan Leder

A fények, helyek, a fotókon szereplő lányok mind-mind azt láttatják, hogy a tökéletesség hiánya, az apró hibák mennyivel szebbek, élőbbek, mint a rideg stúdiófotók. Úgy véli, hogy a természetesen szép nők sokkal több embernek tetszenek, ő pedig örül, hogy megoszthatja a világgal ezeket a szépségeket. A képeiről – az erotika mellett – árad a természetesség, (amely szintén a hippik életfelfogására utal) éppen ezért a fotós többször is éles kritikát fogalmazott meg a csontsovány modellekkel szemben.

Jonathan Leder

A sokoldalú művész a divatfotózás mellett klipeket forgat (az IS TROPICAL “Lies” című számára készített videót) és modell feleségével együtt ő az alapítója a Jacques magazinnak is. Az újság Amerika egyik elsőszámú luxus erotikus magazinja, melyet sokan egyfajta vintage Playboy-nak tartanak régies képeivel és különleges modelljeivel.

Jacques MagazineHa tetszenek a cikk képei, nézzétek meg a fotós többi munkáját is: www.jonathanleder.com Nektek melyik a kedvencetek?

régi divatfotók

regi erotika

_
_
_
_
Magazin

Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a...

hot!
Híresség
Trendek, amelyek remélhetőleg nem térnek vissza

Tiszavirág életű őrületek vagy erősebbek, mint gondolnánk? Minden szezonnak megvannak a maga sajátos stílus jegyei, így természetesen egy évnek is megvannak...

hot!
Magazin
Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra, legyen szó...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus