Sarah Burton a McQueen divatház csodálatos elméje | Fashionfave - Online divatmagazin

Sarah Burton a McQueen divatház csodálatos elméje

szerző: @2012-03-20
Share on Tumblr

2010. február 11-e gyászos nap a divatszakma életében, 40 éves korában elhunyt Alexander McQueen. A gép viszont forog és kellett egy alkotó, ekkor esett a választás Sarah Burton-re, akinek nem volt könnyű dolga, de sikerrel vette az akadályokat. Nemcsak a történelemkönyvekbe írta be magát amikor megtervezte 2011-ben Katalin hercegnő esküvői ruháját, hanem számos ember emlékezetébe is. Azóta tudjuk biztosan, hogy Sarah Burton méltó módon viszi tovább a divatház nevét.

Az Interview magazin egy különleges interjút közölt le vele, amelynek pikantériáját az adja, hogy a riporter nem más, mint a Szex és New York után divatikonná avanzsált Sarah Jessica Parker. Így a következő sorokban ebből a beszélgetésből olvashattok részleteket.

sarah-burton-interview2012-1

Sarah Jessica Parker: “Ahelyett, hogy túl sokat mennénk vissza az időben, úgy gondoltam kezdhetnénk egyből azzal, hogy min dolgozol jelenleg? Hol tartasz a következő kollekció tervezésébenl?”
Sarah Burton: “Csak ma kezdtem el, szó szerint. Jelenleg próbájuk megragadni a megfelelő érzést és hangulatot, ami majd az egész menetét meghatározza. Ez egyben szórakoztató és ijesztő is.”

sarah-burton-interview2012-3

Sarah Jessica Parker: “Azok miatt kérdezem, akiknek nincs rálátása ezekre a dolgokra: hogy néz ki egy ilyen folyamat? Mind összeültök, majd valaki azt mondja ” A levendulán gondolkodtam”, Te pedig járkálsz fel-alá a szobában?”
Sarah Burton: Minden nagyon szervezett. Leülök a csapatommal és különböző ötleteket vitatunk meg. Egyeztetek Camilla Nickerson-al, a stylistunkal és együtt kigondoljuk, hogy ki lesz a következő szezon nő-alakja. Azután megnézzük a anyagokat, a mintákat és a színeket. Nagyszerű az, ahogy az ihlet mindenhonnan csak jön:  ez egy olyan dolog ami rengeteg mindenből tevődik össze és mindvégig változik.”

sarah-burton-interview2012-2

Sarah Jessica Parker:Milyen egy McQueen nő és merrefelé keressük? Másabb mint korábban? Vagy egyáltalán változik ő a világ változásával egyetemben?!
Sarah Burton:Azt hiszem változik, mert a világ is változik, de miután nagyon sokáig dolgoztam Lee-vel együtt, így a szellemisége még mindig jelen van. McQueen nő pedig mindig lesz. Egy kemény és erőteljes nő , aki ha felvesz egy McQueen dzsekit, másnak érzi magát, más lesz a megjelenése. Még a mozgása is megváltozik. Picit olyan ez, mintha a ruhák képességekkel ruháznának fel. Van valami különleges érzés, ami átjárja a darabokat, én pedig megpróbálom megtartani ezeket. Lee egy zseni volt, soha nem léphetek a helyébe, de tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan háznak tervezek amit ő hozott létre, ezért megpróbálom a tőlem telhető legtöbbet nyújtani, hogy ez így is maradjon.”

sarah-burton-interview2012-4

Sarah Jessica Parker: “Már egy jó ideje itt vagy, így érezhetsz némi bizalmat. Azt gondolom Lee valami olyat mondana Neked “Sarah, bízz az ösztöneidben”.”
Sarah Burton:Minden bizonnyal ezt mondaná. Azt tanította, hogy ha nem hiszel valamiben, akkor nem kell megcsinálni, hiszen nem tudod teljes átéléssel csinálni. Remek ember volt, aki mindig azt mondta: “A dolgok nem állhatnak meg, fejlődniük kell.” Szóval nagyon is tudatában vagyok annak, hogy folyamatosan haladni kell, különben a dolgok megállnak, és úgy is maradnak”

tippek

15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba...

hot!
tippek
Legyél Te a legjobban öltözött vendég az esküvőn!

Meghívtak egy esküvőre, de tanácstalan vagy miben jelenj meg? Mi segítünk! Végre beköszöntött a jó idő, ami egyben azt is jelenti, hogy...

hot!
Frizura
6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után! Pár éve még a 30 volt a sláger, most a 40 az új 20 a...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus