Kezdőlap / Magazin / Híresség / Designer / Sarah Burton a McQueen divatház csodálatos elméje

Sarah Burton a McQueen divatház csodálatos elméje

2010. február 11-e gyászos nap a divatszakma életében, 40 éves korában elhunyt Alexander McQueen. A gép viszont forog és kellett egy alkotó, ekkor esett a választás Sarah Burton-re, akinek nem volt könnyű dolga, de sikerrel vette az akadályokat. Nemcsak a történelemkönyvekbe írta be magát amikor megtervezte 2011-ben Katalin hercegnő esküvői ruháját, hanem számos ember emlékezetébe is. Azóta tudjuk biztosan, hogy Sarah Burton méltó módon viszi tovább a divatház nevét.

Az Interview magazin egy különleges interjút közölt le vele, amelynek pikantériáját az adja, hogy a riporter nem más, mint a Szex és New York után divatikonná avanzsált Sarah Jessica Parker. Így a következő sorokban ebből a beszélgetésből olvashattok részleteket.

sarah-burton-interview2012-1

Sarah Jessica Parker: “Ahelyett, hogy túl sokat mennénk vissza az időben, úgy gondoltam kezdhetnénk egyből azzal, hogy min dolgozol jelenleg? Hol tartasz a következő kollekció tervezésébenl?”
Sarah Burton: “Csak ma kezdtem el, szó szerint. Jelenleg próbájuk megragadni a megfelelő érzést és hangulatot, ami majd az egész menetét meghatározza. Ez egyben szórakoztató és ijesztő is.”

sarah-burton-interview2012-3

Sarah Jessica Parker: “Azok miatt kérdezem, akiknek nincs rálátása ezekre a dolgokra: hogy néz ki egy ilyen folyamat? Mind összeültök, majd valaki azt mondja ” A levendulán gondolkodtam”, Te pedig járkálsz fel-alá a szobában?”
Sarah Burton: Minden nagyon szervezett. Leülök a csapatommal és különböző ötleteket vitatunk meg. Egyeztetek Camilla Nickerson-al, a stylistunkal és együtt kigondoljuk, hogy ki lesz a következő szezon nő-alakja. Azután megnézzük a anyagokat, a mintákat és a színeket. Nagyszerű az, ahogy az ihlet mindenhonnan csak jön:  ez egy olyan dolog ami rengeteg mindenből tevődik össze és mindvégig változik.”

sarah-burton-interview2012-2

Sarah Jessica Parker:Milyen egy McQueen nő és merrefelé keressük? Másabb mint korábban? Vagy egyáltalán változik ő a világ változásával egyetemben?!
Sarah Burton:Azt hiszem változik, mert a világ is változik, de miután nagyon sokáig dolgoztam Lee-vel együtt, így a szellemisége még mindig jelen van. McQueen nő pedig mindig lesz. Egy kemény és erőteljes nő , aki ha felvesz egy McQueen dzsekit, másnak érzi magát, más lesz a megjelenése. Még a mozgása is megváltozik. Picit olyan ez, mintha a ruhák képességekkel ruháznának fel. Van valami különleges érzés, ami átjárja a darabokat, én pedig megpróbálom megtartani ezeket. Lee egy zseni volt, soha nem léphetek a helyébe, de tisztában vagyok azzal, hogy egy olyan háznak tervezek amit ő hozott létre, ezért megpróbálom a tőlem telhető legtöbbet nyújtani, hogy ez így is maradjon.”

sarah-burton-interview2012-4

Sarah Jessica Parker: “Már egy jó ideje itt vagy, így érezhetsz némi bizalmat. Azt gondolom Lee valami olyat mondana Neked “Sarah, bízz az ösztöneidben”.”
Sarah Burton:Minden bizonnyal ezt mondaná. Azt tanította, hogy ha nem hiszel valamiben, akkor nem kell megcsinálni, hiszen nem tudod teljes átéléssel csinálni. Remek ember volt, aki mindig azt mondta: “A dolgok nem állhatnak meg, fejlődniük kell.” Szóval nagyon is tudatában vagyok annak, hogy folyamatosan haladni kell, különben a dolgok megállnak, és úgy is maradnak”

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus