Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot forró románca, életre kel | Fashionfave - Online divatmagazin

Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot forró románca, életre kel

Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot forró románca, életre kel

szerző: Fodor Viktória@2011-09-07
Share on Tumblr

Korunk egyik legelismertebb klasszikus szépségét, Scarlett  Johanssont kérte fel  Lulu Gainsbourg, Brigitte Bardot énekhangjának megidézésére. Lulu a híres Serge Gainsbourg (költő, színész, énekes életművész) fia úgy vélte itt az ideje újra éleszteni  hagyatékát, ezért elkészítette a  ’From Gainsbourg To Lulu ’ című albumot melyen édesapja legnépszerűbb dalait dolgozza fel.

í

A méltán híres ‘Bonnie and Clyde’ című dalt Gainsbourg, Bardonak írta 1968-ban, melyet együtt énekeltek el duettként. A dal sikere nagyobb lett, mint a románc ereje így a pár egy rövid és forró kapcsolt után szakított. Az új verzióban Scarlett személyesíti meg Bonniet, a szöveget és az éneket angolul prezentálja, míg Lulu francia nyelven énekli a saját részét.

Scarlettnek nem ez az első próbálkozása énekesnőként is kibontakozni. Két lemeze is megjelent már, 2008-ban az ’Anywhere I Lay my head’, majd az azt követő évben a ’Break Up’. Elsöprő sikert egyik sem  hozott számára ezzen a téren, de talán egy lengendás szerelem életrekeltése ezt is bevonzza a színésznő számára.

Az aktualitás abból is fakadhat, hogy most készült el Serge Gainsbourg életét megörökítő film, melyben bemutatják a művész hatalmas sikereit, híres szeretőit, és önpusztító életmódját is.

í

A hatvanas évek Párizsa önmagában is sok jóval kecsegtet a nézők számára, Joann Sfar rendező azonban megpróbálta minél jobban szemléltetni Gainsbourg életének kettősségét.

A filmben Laetitia Casta kapta Bardot szerepét. Biztosan közrejátszott a két szépség közötti hasonlóság is.

Úgy látszik a színésznő nagy hatással volt a férfiakra, Gainsbourg neki írta  ‘Je t’aime’  című, talán leghíresebb dalát.

Brigitte Bardot csak egy a híres szépségek közül. A művész több mint 10 évig birtokolta Jane Birkin angol színésznő szerelmét. A név egyezés pedig egyáltalán nem véletlen, a Hermés 1981-ben Jean –Louis Dumas által egy igazán kifinomult táskát alkotott, melyet Jane szépsége inspirált, így róla neveztek el. A Birkin Bag azóta összeolvadt a stílus fogalmával, és napjainkban is a legjobbként van számontartva.

Szerelem, szépség, divat, buja dallamok, érdemes lesz nyomonkövetni Gainsbourg hagyatékát!

Híresség

Leighton Meester és a díva stílus

Amióta Carrie Bradshaw kiejtette száján a Manolo Blahnik márkanevet a Szex és New Yorkban, a világ éhezni kezdte a stílusos...

hot!
Magazin
A 10 legstílusosabb magyar nő

Szerintünk ez a 10 hölgy a legstílusosabb ma Magyarországon? Te kit hiányolsz a listáról? Ha stílusos hírességekről beszélünk, legtöbbször külföldi nevek jutnak...

Magazin
Sztárok, akik smink nélkül is gyönyörűek

Sztárok, akik bátran megmutatják magukat smink nélkül is Egyre nagyobb divat, hogy a sztárok smink nélkül jelennek meg valahol. Ráadásul közösségi oldalukon...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X