Kezdőlap / Magazin / Híresség / Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot forró románca, életre kel

Serge Gainsbourg és Brigitte Bardot forró románca, életre kel

Korunk egyik legelismertebb klasszikus szépségét, Scarlett  Johanssont kérte fel  Lulu Gainsbourg, Brigitte Bardot énekhangjának megidézésére. Lulu a híres Serge Gainsbourg (költő, színész, énekes életművész) fia úgy vélte itt az ideje újra éleszteni  hagyatékát, ezért elkészítette a  ’From Gainsbourg To Lulu ’ című albumot melyen édesapja legnépszerűbb dalait dolgozza fel.

http://www.youtube.com/watch?v=R8uBY7TUYZQ&feature=related

A méltán híres ‘Bonnie and Clyde’ című dalt Gainsbourg, Bardonak írta 1968-ban, melyet együtt énekeltek el duettként. A dal sikere nagyobb lett, mint a románc ereje így a pár egy rövid és forró kapcsolt után szakított. Az új verzióban Scarlett személyesíti meg Bonniet, a szöveget és az éneket angolul prezentálja, míg Lulu francia nyelven énekli a saját részét.

 

Scarlettnek nem ez az első próbálkozása énekesnőként is kibontakozni. Két lemeze is megjelent már, 2008-ban az ’Anywhere I Lay my head’, majd az azt követő évben a ’Break Up’. Elsöprő sikert egyik sem  hozott számára ezzen a téren, de talán egy lengendás szerelem életrekeltése ezt is bevonzza a színésznő számára.

Az aktualitás abból is fakadhat, hogy most készült el Serge Gainsbourg életét megörökítő film, melyben bemutatják a művész hatalmas sikereit, híres szeretőit, és önpusztító életmódját is.

A hatvanas évek Párizsa önmagában is sok jóval kecsegtet a nézők számára, Joann Sfar rendező azonban megpróbálta minél jobban szemléltetni Gainsbourg életének kettősségét.

A filmben Laetitia Casta kapta Bardot szerepét. Biztosan közrejátszott a két szépség közötti hasonlóság is.

Úgy látszik a színésznő nagy hatással volt a férfiakra, Gainsbourg neki írta  ‘Je t’aime’  című, talán leghíresebb dalát.

Brigitte Bardot csak egy a híres szépségek közül. A művész több mint 10 évig birtokolta Jane Birkin angol színésznő szerelmét. A név egyezés pedig egyáltalán nem véletlen, a Hermés 1981-ben Jean –Louis Dumas által egy igazán kifinomult táskát alkotott, melyet Jane szépsége inspirált, így róla neveztek el. A Birkin Bag azóta összeolvadt a stílus fogalmával, és napjainkban is a legjobbként van számontartva.

Szerelem, szépség, divat, buja dallamok, érdemes lesz nyomonkövetni Gainsbourg hagyatékát!

Ezt már láttad?

6 frizura tipp 40 felett

Stílusos frizurák a "negyedik x" után!

Szólj hozzá!

comments powered by Disqus