Sminkek minden szemformához I. | Fashionfave - Online divatmagazin

Sminkek minden szemformához I.

Sminkek minden szemformához I.

szerző: Takács Kriszti@2012-10-18
Share on Tumblr

A szem sminkelésénél a természetes forma és vonalak követése a cél. Nem érdemes az egyedi vonásainkat eltüntetni, ezek által leszünk különlegesek. Most megmutatom, hogy tudjátok a legtöbbetek által használt szemceruza, szempillaspirál kombináció mellett még egy kis szemfesték bevonásával tökéletesíteni a szemformátokat.

Túl keskeny rész a szemhéj és a szemöldök között

Amikor kevés hely van a szemed és a szemöldököd között, nem érdemes az alapozó mellett (ami  egyébként minden szemsmink alapja) szemhéjport is használni. Erősítsd meg szemöldököd színét. A felső szemhéjad kontúrját rajzold meg szemceruzával, vagy ha könnyebben dolgozol vele, akkor szemhéjtussal. Tegyél egy kevés közepes árnyalatú szemfestéket az alsó pillák alá, hogy ezzel is kiemeld a szemed. A végén használj szempillaspirált mindkét szempillasorra. 

Túl széles rész a szemhéj és a szemöldök között

Tegyél az egész szemhéjadra világos szemfestéket. A halvány, vagy nem létező szemhéjredő kialakítása céljából tegyünk egy vonalnyi közepes árnyalatú szemhéjfestéket a szemhéj vonalában végig, középtájon a szemöldökhöz közelítve. Rajzold át a szem körvonalát szemhéjtussal vagy ceruzával. Fesd bátran a pillákat. 

kép forrása: katiebeauty.blogspot.hu

Előreeső szemhéj (rejtett szem)

A legsötétebb lehetőleg matt színnel emeld ki a külső szemzugot, úgy hogy a festéket a szempillák tövétől kiindulva kissé a halánték felé húzd ki. A belső szemzug maradjon világos. A felső szemhéjat a szem vonalát követve keretezd be szemhéjtussal vagy szemceruzával. A vonalat semmiképpen se emeld meg túlságosan. Az alsó szemhéjkontúr csak a szem háromnegyedénél kezdődjön, és a külső szemzugban csatlakozzon a felső kontúrvonalhoz.

Photo by pinterest.com

Dülledt szem (előreugró szem) 

A túlságosan élénk, túl világos vagy fényes színek helyett válaszd a semleges, közepesen világos színeket. Az egész szemhéjra tegyél semleges szemhéjport,  a külső sarokba pedig sötét színt. Jól dolgozd el a két árnyalatot. Húzd ki a szemkontúrt (alul és felül is) szemhéjtussal vagy ceruzával, de a felső szemhéjon legyen vastagabb a vonal, mint általában, hogy ezzel is keskenyítsd a szemhéjad. 

Photo by pinterest.com

Túl kicsi szem

A cél a szem megnagyobbítása azáltal, hogy mandulaformát adsz neki. Húzd meg szemhéjtussal a felső kontúrvonalat, de a szem külső sarkánál ne kövesd a leszálló vonalat, hanem vízszintesen folytatva húzd kicsit kijjebb. Az alsó szemhéjnál is ugyanígy járj el, majd az eredeti szemzugnál távolabb kapcsoljuk össze a két vonalat.
Egy másik módszer, ha a vonalat nyitva hagyod. A világos szemkorrektor-ceruzát (vagy szemhéjfestéket) használd az alsó szemhéj belső szélén, és a két kontúrvonal közti területen, az nagyobbítja és nyújtja a szemet. A javítás után sminkeld szokás szerint az így megrajzolt szemet.

Photo by pinterest.com

Közel ülő szemek

Sminkelés előtt győződj meg arról, hogy tényleg ott kezdődik a szemöldököd ahol kell. A tökéletes szemöldök című cikkben megtalálod hozzá a koordinációkat. Itt tényleg nagyon fontos, hogy ne maradjanak kósza szálak a két szemöldök között, mert azok optikailag még jobban közelíthetik a szemed. Ebben az esetben megengedett egy kicsit meghosszabbítani a szemöldököd külső végét. A szemed sminkelésénél hangsúlyozd a külső szemzugot sötét színnel. Bellül mindenképpen maradj meg a világos színeknél. Szemhéjtussal vagy ceruzával húzz kontúrvonalakat alul és fölül egyaránt, a szem formáját követve, a külső szélén kissé megvastagítva a vonalat, és egy kicsit húzd is túl a külső szemzugon. A sötét szemfestéket dolgozd el a külső szemzugon túl, de a kiigazítási vonalon belül maradva. Bátran spirálozd mindkét szempillasort.

d0003B2460d83134f0306 20120402-szepulj-sminkelj-a-szemformad-szerint4

Végigolvastad a cikket, de nem találtad meg a rád jellemző részt? Olvasd el a következőt is (Sminkek minden szemformához II.).

Magazin

15 szexi és könnyű lófarok

Kíváncsiak vagytok hogyan tudtok látványos és egyben könnyen elkészíthető copfokat csinálni? Az alábbi cikkből ötleteket meríthettek. Általában akkor fogjuk lófarokba...

hot!
cipő
Gumicsizmás támadás

A legtrendibb gumicsizmák a magassarkútól a színesig, Erzsébet királynőjétől egészen a mai darabokig. Gumicsizmás támadásra fel! Néhány évvel ezelőtt álmainkban sem mertük...

hot!
Magazin
5 csizma ami nem hiányozhat egyetlen nő szekrényéből sem

Tudd meg Te is, hogy melyek azok a csizmák, amik idén egyetlenegy nő szekrényéből sem hiányozhatnak! Most, hogy vége a nyárnak és...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus

Ezeket olvastad már?
X