Tavasz - A legtrendibb minták | Fashionfave - Online divatmagazin

Tavasz – A legtrendibb minták

szerző: @2012-01-20
Share on Tumblr

A múlt héten bemutattuk Nektek a 2012-es tavaszi-nyári szezon legtrendibb ruhafazonjait, a héten a tavaszi trendelőrejelzést folytatjuk és ezúttal megismerhetitek a legdivatosabb mintákat, amelyek közül biztosan mindenki megtalálja majd kedvencét. Nézzük is miben lehettek majd a legtrendibbek tavasszal!

Virág minta

A virágos megszálottság már évekkel ezelőtt indult és olyannyira elbűvölte a tervezőket, hogy a tavaszi-nyári szezonban ismét szívesen építették kollekcióikba ezt a vidám, igazán bájos mintát. Vannak olyan divatházak, melyek az eltúlzott, szinte már-már giccsesnek is mondható díszítés mellett teszik le voksukat (első képünkön Blumarine), de a legtöbb designer ismét megtalálta az arany középutat, és nőies kreációit az igazán trendi virágmintás textilekből álmodta meg.

Állat minta

Az állat mintás darabok nekünk őszintén már kissé unalmasak, de a tervezők nem így gondolják és sorra készítettek leopárd, kígyóbőr vagy zebra nyomatos kreációkat 2012-re is, azaz az állatmintás darabok idén még talán trendibbek lesznek, mint valaha. Idén nem csak a vadállatok bőrére, szőrméjére hajazó textilek számítanak divatosnak, hanem a madarak, tigrisek, gyíkok, vagy éppen különböző tengeri élőlények képével díszített ruhákban is szuperdivatosak lehettek majd tavasszal.

Természetes nyomatok

A természet idén nemcsak az állat minta révén kerül majd be ruhatáratokba, hiszen rengeteg designer inspirálódott környezetéből a 2012-es tavaszi/nyári kollekcióik megálmodásakor. Így idén magatokon viselhetitek majd a fák, a virágos rétek, az aranyló búzamezők vagy éppen a kéklő tenger képeit is.

Népi motívumok

Az egyik kedvencünk a különböző etnikumokra jellemző minták ruhákon való alkalmazása. Szerintünk a magyar motívumokkal díszített darabok überelhetetlenek, de 2012-ben bátran viselhettek majd az ókori görögre vagy éppen rómaikra emlékeztető mintákkal díszített ruhákat is.

Kaleidoszkópszerű minták

A legújabb őrület a kaleidoszkóp /görög optikai játék/ által alkotott képekre hajazó minták lesznek, még most újdonságként tekinthettek rájuk, de mi biztosak vagyunk, abban, hogy ezek az igazán egyedi, merész és bohókás minták is hamar a kedvenceitekké válnak majd.

Csíkok

A virágmintához hasonlóan a csíkos darabok hódítása is folytatódik 2012-ben. A tavaszi/nyári darabok leginkább az elegáns, sikkes nők kedvencei lesznek majd, de a tervezők rengeteg alkalmi ruhát is megálmodtak a trendi csíkos textilekből. Mindegy, hogy vízszintes, függőleges, vagy átlós, a csíkokkal idén sem nyúlhattok majd mellé!

Geometriai minták

A csíkok mellett most feltűnnek a geometriai mintás darabok is. 2012-ben viseljetek pöttyös, háromszöges, kockás vagy éppen cikázó vonalakkal díszített darabokat, hogy igazán divatos megjenésetek legyen!

Keverd a mintákat!

Végül, de nem utolsó sorban itt van a tavaszi-nyári szezon legnagyobb trendje is, azaz a minták kombinálásával született ruhák. Számtalan variációban találjátok majd meg őket a boltok polcain, így mindenkinek meg lesz a kedvence is. Viselhettek együtt virágmintát leopárd nyomattal, vagy kaleidoszkóp-szerű és geometriai díszítésű ruhákat, a variációk végtelen sokaságának csak a képzelőerőtök szabhat majd gátat.

Ti milyen mintákat választanátok?

 

 

magyar motivumok

milyen minta lesz divatos tavasszal

_
_
_
_
A főszerkesztő ajánlata

Látványos igénytelenség

Hibák, amiket nap mint nap elkövetünk. Nézzük, hogyan tudunk mégis változtatni rajtuk! Sokszor gondolkozunk azon, mikor olyasmit látunk, ami a...

hot!
tippek
2014-es szoknya trend

Szeretnétek tudni, hogy melyek az idei szoknya trendek? Az alábbi cikkünkből megtudhatjátok és saját stílusotokra formálhatjátok kedvenceiteket. Igazán nőies megjelenést csakis szoknya...

hot!
Magazin
Válassz nyári ruhát alakodnak megfelelően!

A nyári nagy melegben egy lenge ruhácska a legpraktikusabb viselet, hiszen csak felkapjuk és már mehetünk is a dolgunkra, legyen szó...

Szólj hozzá

Share on Tumblr

comments powered by Disqus