10 dolog, amit elmondanánk fiatalabb önmagunknak

Biztos, hogy Te is vittél már véghez valami őrült nagy hülyeséget fiatalabb korodban. Ezen változtatni (sajnos vagy szerencsére) nem lehet, de most, hogy bölcsebbek lettünk, végiggondolhatjuk, mit kellett volna másképpen csinálni. Íme tíz dolog, amit elmondanánk fiatalabb, tapasztalatlanabb és naivabb önmagunknak!

1. Hallgass az anyukádra!

Akár fiúügyekben ad tanácsot, vagy arról próbál meggyőzni, hogy a rózsaszín nem a Te színed, valószínűleg igaza van. Hallgass rá, mert az anyukák bizonyos dolgokat jobban tudnak! Majd ha a saját lányod nem figyel oda rád, megérted!

1

2. Tölts több időt a családdal!

Csak mert kamasz vagy és lázadsz, nem szabad ellöknöd magadtól a hozzád legközelebb állókat! Eljön majd az az idő, amikor egy hazatelefonálásra is alig tudsz sort keríteni, sőt, talán óceánok választanak el a szeretteidtől, úgyhogy szakíts időt rájuk amíg könnyűszerrel megteheted!

2

3. Hagyd a sminket!

Csak mert tizenévesen nagy divat vakolatként kenni magadra a sminket, neked nem kell beállnod a sorba. Úgyse nagyon értesz még hozzá, nem tanultad meg, hogy minden este muszáj lemosni, és nem érzed a különbséget egy minőségi és egy százforintos termék között… Az idősebb éned viszont tudná értékelni, ha tisztább lenne a bőre, úgyhogy ne rontsd el neki!

3

4. A diéták nem működnek!

Ne töltsd minden idődet fogyókúrázással! Elvesztegeted a tinédzser éveidet azzal, hogy csak a “problémás területeidre” koncentrálsz és két nyers répát eszel vacsorára, csak hogy idősebb korodban rájöjj, nem volt semmi okod az aggodalomra. Felejtsd el a tökéletességet, és az alakod szapulása helyett szórakozz és légy önmagad!

4

5. Törődj a barátaiddal!

Tölts időt a legjobb barátaiddal, és soha ne vedd természetesnek a jelenlétüket! Mint minden kapcsolat, a barátság is időt, energiát és tudatos munkát igényel, úgyhogy vedd fel a kapcsolatot az ovis játszótársaddal, lépj túl az egódon, és írj elsőként üzenetet a gimis BFF-ednek, kérj bocsánatot attól, akit esetleg megbántottál! Ne hagyd, hogy a makacsság vagy egy buta veszekedés legyen az oka, hogy elvesztesz egy barátot!

5

6. Senki nem “lopja el” a barátaidat

Régen elválaszthatatlanok voltatok, most meg valaki mással van ugyanolyan jóban? Nőttetek, változtatok, más utakon jártok – ez fájdalmas lehet és nehéz, de ne légy keserű és fogd ezt valaki másra! A barátaidat (és ha már itt tartunk, a pasidat) nem mások “lopják el” tőled, úgyhogy ne kezdj drámát minden ok nélkül!

6

7. Ha nem vagy boldog egy helyzetben, jelezd!

Ne hagyd, hogy idiótaként kezeljenek, aki túl sokat tűr el vagy vállal magára. Minden apró-cseprő dolgot rádbíz a főnököd, pedig nyilvánvalóan nem a te feladatod? Sokadszorra töri össze a szíved a párod, de nem mersz mit tenni, mert félsz, hogy egyedül maradsz? Állj ki magadért, és jelezd, hogy veled nem lehet így bánni!

7

8. Ne aggódd túl a sulit!

Akkora közhely, hogy félek leírni, de igaz: a való életben senkit nem fognak érdekelni a jegyeid, de még az érettségid sem. A tapasztalat sokkal többet számít, úgyhogy persze, tanulj, és hozd ki magadból a legjobbat, de ne felejts el emlékeket gyártani, szórakozni, élni sem!

8

9. Élj a lehetőségeiddel!

Nincs rosszabb, mint otthon ülni a szobádban egész nyáron, miközben az összes ismerősöd gyakornokként dolgozik, külföldön önkénteskedik vagy bármilyen más módon megvalósítja az álmait. A döntés pillanatában ijesztőnek tűnik a dolog, de ha belevágsz, nem fogod megbánni!

9

10. A szőke nem a Te színed!

Eljön majd az a nap, amikor megunod a természet adta hajszínedet, és inkább valami újat próbálnál ki. Ne tedd! Másokon akármennyire jól is néz ki az a szőke(/barna/vörös/fekete/szivárványszínű) haj, neked nem fog jól állni! Mi szóltunk…

10

 

Ti mit mondanátok el fiatalabb önmagatoknak? 

Forrás: careergirldaily.com

Mentés