10 éve a divatvilág koronázatlan királynője – Victoria Beckham, a titokzatos ikon

Victoria Beckham és csapata lelkesen várta az idei londoni divatheteket, hiszen a márka idén ünnepli 10 éves születésnapját. Ennek alkalmából készült egy kapszulakollekció, amit személyesen a londoni divathét résztvevői láthattak. Természetesen gondoskodtak arról, hogy senki ne érezze azt, hogy lemarad valamiről, így online is közvetítették a bemutatót.

Victoria Beckham régóta él a köztudatban, hála a Spice girls ikonikus videóklipjeinek. Igaz, hogy a hangját szinte sosem hallottuk, a klipekben láthatóan alig énekel, vagy inkább egyáltalán nem énekel, de itt indult el a népszerűség alsó lépcsőfokain. Énekléssel kapcsolatos hiedelmeket gyorsan megcáfolta első, önálló száma, így a negatív kritikák gyorsan eltüntek a feje felől. Férje, David Beckham, szinte minden nő plátói szerelme. David egyik korábbi nyilatkozatából kiderült, hogy ebben az időben figyelt fel Victoriára és már akkor tudta, hogy egy napon a felesége lesz. Annyira igaza lett, hogy most már négy közös gyermek büszke szülei.

Az énekesnői karrierjét ugyan befejezte, de az ott elért sikerek és ismeretség meghozta számára azt a lehetőséget, amit fel tudott használni, hogy berobbanjon egy egészen különleges és új világba. A divatvilág tárt karokkal várta őt, hiszen merész, néha túlzásba vitt szettjei a vörösszőnyeg éke volt a 2000-es évek elején is. Stílusa sokat finomodott az évek múlásával, amiben közrejátszhatott az is, hogy négyszeres anyukaként, már nem a megbotránkoztatás és a figyelemfelkeltés a célja, hanem a példamutatás.

A márka 2008-ban indult útjára és azóta is folyamatos fejlődésen ment keresztül. Alapvetően a modern, dolgozó nőket célozza meg, akik egy letisztult, határozott, időtálló értéket szeretnének képviselni megjelenésükkel is. A márka számszerű adatokkal is alá tudja támasztani sikereit, 50 országban, közel 400 üzletben elérhetőek a márka különféle darabjai. Victoria törekszik arra, hogy a lehető legjobb minőséget képviselje, így elsősorban Olaszországból szerzi be az alapanyagokat, ami köztudott, hogy a divatvilág számára világszerte biztosítja a legmagasabb minőségű textilíákat. A márka központja Londonban van, így érthető az is, hogy miért pont a londoni héten mutatták be először a kapszula kollekció darabjait.

Victoria sikere megkérdőjelezhetetlen, amit számos díjjal is honoráltak már. Elnyerte a legjobb tervezői márka díja és a British Fashion Awards-on az év legjobb márkája díjat is. Szoros együttműködésekre is szert tett a márka, az Estee Lauder-rel közösen sminkkollekciót, valamint egy limitált kiadású tervezői kollaborációt a Target kereskedelmi óriással is megálmodtak.

Saját márkáját 10 évvel ezelőtt alapította, így most a londoni divathéten kerek évfordulót ünnepelhetett csapatával. A divatbemutatót élőben közvetítették, így aki nem tudott személyesen részt venni, online is láthatta a csodás kollekciót. A következő év tavaszára olyan remek kollekciót rakott össze, ami mellett nehéz szó nélkül elmenni. Sok tervezővel ellentétben, Victoria törekedett arra, hogy a hétköznapokon is hordható, a ruhatárba könnyen illeszthető, sikkes, kényelmes, de mégis nőies alkotások szülessenek.

A 16 darabos limitált kiadású, kapszula kollekció tartalmaz egy láncpánttal kiegészített kistáskát, amit Victoria személyesen is promotál legújabb kampányában. A ruhák és a kistáska mellett, túlméretezett napszemüvegeket és ékszereket is láthatunk. A kiegészítők a “VB” monogrammot is viselik, hogy a vásárlók büszkén viselhessék a legújabb szerzeményüket a következő tavaszi-nyári szezonban.