10 trükk a még igényesebb megjelenésért

A high fashion megannyi kifinomult részlete inspirációul adatott, egy parányi erőbedobással pedig könnyűszerrel csempészhetünk egy kis csavart a hétköznapjainkba is. A tavasz beköszöntével egyszerű trükkök, artisztikus részletek és letisztult összhang egyvelegével emelhetjük magasabb szintekre a street style művészetét.

Apróságra hangolva

Nemigen létezik annál felszabadítóbb érzés, amikor parányi kézitáskával indulsz útnak, amelyben mindössze egy telefon és pénztárca, esetlegesen rúzs lapul. Amellett, hogy rettentően praktikusak, sikkes kiegészítőül és remek társként is szolgálnak. Összeállításod éke lehet egy kis letisztult, univerzális darab, amely bárhol, bármikor megállja a helyét.

128d9aaa435a47626fff5a4384eedd07

Félkészen, összhangban

Azokon a bizonyos szürke napokon, a hétköznap reggelek forgatagában előfordul, hogy beleugrasz a kedvenc kötött pulcsidba és farmerodba, ám nem árt mindig kéznél lennie az első számú egyedi árnyalatnak, a rúzsnak, amely még a legközömbösebb napokon és képes életet lehelni a megjelenésedbe – egészen tetőtől-talpig. Hajlamosak vagyunk alábecsülni egy jól eltalált szín erejét, mely akár a védjegyünkké is válhat. Ha pedig már a félkész sikknél tartunk, egy betűrt blúz vagy egy felgyűrt ingujj könnyedén kiemelheti a befejezetlenség báját.

4f592c0f3a9fde4a4ee9daeed6b625bb

Aranyozd be a megjelenésed!

Aranyba borult kiegészítőkkel – amellett, hogy többé már az ezüst-arany kollaboráció sem tabu – pillanatok alatt iktathatjuk be megjelenésünkbe a fenségességet anélkül, hogy a végletesség áldozatául esnénk. A titok a formabontó minimalizmusban rejlik, amely a fesztiválszezon szerteágazó aranyozott láncaira emlékeztet, ezúttal azonban a bohém darabok helyett zakóval kombináljuk.

1ef5837df252a8274b7f9d66cdd60b74

A szabás varázsa

Még csak nem is sejtjük, hogy megjelenésünk mennyiben függ a tökéletes ruhaméret, továbbá az alkatunkhoz leginkább passzoló szabásvonalak kiválasztásától. A high fashion szédületes kifinomultsággal kidolgozott vonalvezetése nem sokban hasonlítható a konfekció termékeihez, ám igencsak érdemes venni a fáradtságot az igaz szerelem megtalálásának érdekében. Az adott darab csak akkor lehet tökéletes, ha a próbafülke tükrébe pillantva elhinnénk magunkról, hogy külön bejáratú szabónk kezéből került ki.

untitled

Monokróm letisztultság

Az all black/all white szettek az idő múlásával nemhogy ellaposodnának, sokkal inkább szezonról szezonra frissülni, megújulni látszanak. Azzal sem igazán foghatunk mellé, ha éppen egy valódi klasszikus mellett tesszük le voksunkat. A merészebb színek is lehetnek szerves részei az öltözködésünknek, azonban nem valószínű, hogy bármi is képes lenne felülmúlni a hófehér bájos eleganciáját, vagy éppen az éjfekete visszafogott, ugyanakkor vadító mivoltját.

everything-black-chic-outfit

A luxus leopárd

A minta alkalmazása rendkívül összetett, stílusérzéket megkívánó folyamat, ugyanis e téren lehelet vékony határmezsgye választja el a luxus látszatát a közönségesség bélyegétől. A páratlan elegancia nagyjai ezáltal csempésznek sejtelmes extravaganciát utcai és alkalmi szettjeikbe egyaránt.

7288b552fa0e802593cbdd49b05094e7

Ép(p)en, mint újkorában

Oly sokat hordott, kedvenc darabjaink az idő vasfoga által óhatatlanul elhasználódnak, bolyhosodnak. Kevés kiábrándítóbb dolog van annál, amikor egy kifogástalannak ígérkező darabot apró szöszök lepnek el, amelyeken az egész összeállítás bukhat. A mindig makulátlan megjelenés érdekében időről időre górcső alá vesszük a tavasszal előkerülő könnyed kötötteteket, és időben megszabadítjuk őket a feleslegtől, ugyanis a kifogástalan textúra és a lehengerlő megjelenés kéz a kézben járnak.

 

tumblr_nuz1itX6OE1r0ldx9o1_500

Egységben a hangsúlyok

2016-ban leszámolunk az azonos színű táskák és lábbelik egyhangúvá vált sztereotípiájával, hiszen a merészség ezentúl a változatos, egyediséget tükröző textúrákban rejlik. A kísérletezés és a szokatlanság mintaképeként pedig a szettünk varázslatossága a kiegészítők harmonikus választásában sejtetődik.

4856718_All_about_white_and_nude

Pliszírozott pompa

Ugyan, ki ne szeretné a légiesség hercegnőjének érezni magát? Nos, a tüllszoknyák fejedelmi alteregója meglehetősen biztosítja a bájosan fényűző kompozíciót, a felhőtlen elegancia és lágy vonalvezetés tükréül szolgál. A játékosabb darabok összhatása egyszerűen lélegzetelállító lehet.

tumblr_nxn84caTfH1qdsqp6o1_500

 

 

Légiesen áttetsző

Ha már a légiesség körül forog a szó, a luxus elengedhetetlen kellékei az átlátszó selyembetétek, fodrok és egyéb nőies részeltek. A tavasz hírnökeit ruhatárunk nem pusztán a virágmotívumok szimbolizálhatják, hiszen számos lehetőség rejlik az ilyesféle rétegek és textúrák játékában. A legnépszerűbb darabok beszerzéséhez nem kell feltétlenül couture kollekciókból szemezgetnünk, az egyszerű extrákra egy kis kreativitással magunk is szert tehetünk.

DSC_5501