10 újévi fogadalom, amit mindenképpen tarts be!

Alig van olyan ember, aki ne tenne újévi fogadalmakat. De legyünk őszinték magunkkal, a legtöbb elhatározás mindig sablonos, átlagos és elcsépelt, amiket sokszor hajlamosak vagyunk megszegni.

Persze, nagyszerű dolog hetente ötször edzeni, abbahagyni a dohányzást, vagy több pénzt spórolni a jövőnkre, de vannak olyan szimpla szokások, amikre ha figyelünk, boldogabb lehet a 2017-es évünk. Mi ezeket tanácsoljuk:

Nevess többet!

Azt tartja a mondás, hogy minden szomorúsággal töltött másodperc időpocsékolás az életünkből. Merj bátran vidám lenni és kimutatni az örömöd! A nevetés sok mindenre gyógyír – és mint tudjuk, a boldogság ragadós!

large

Fogadd el önmagad!

A kiegyensúlyozott élet alappillére, ha elégedett vagy önmagaddal. Jövőre hagyd magad mögött a túlzott szigorúságot és önmarcangolást, helyette tárd fel a pozitív tulajdonságaidat, és dolgozz többet azon, ami még fejlesztésre szorul! És hidd el, ha elfogadod önmagad, a környezeted is teljesen más szemmel fog tekinteni rád!

Mutasd ki az érzéseidet!

Nincsen rosszabb egy ki nem mondott véleménynél. Ahelyett, hogy magadban tartanád a gondolataid, bátran oszd meg a külvilággal! Persze, ez nem azt jelenti, hogy kendőzetlenül legyél őszinte vagy kritikus – inkább azt, hogy merj bátran beszélni az érzéseidről. Fogalmazd meg, mi az, ami bánt, ami boldoggá tesz!

Legyél kevesebbet online!

Bár az interneten is zajlik az élet, az igazi események nem a virtuális térben történnek! Mérsékeld a használatát, és helyette találkozz többet a barátaiddal, szeretteiddel! Éld meg a jelent telefon és laptop nélkül, hiszen az a pillanat már sosem tér újra vissza!

Tegyél az álmaidért!

Ha van egy célod az életben, akkor tegyél azért, hogy az megvalósulhasson. Az álmainkat nem karba tett kézzel tudjuk elérni, igenis keményen, nap, mint nap dolgozva tudjuk valósággá alakítani!  Készíts apró terveket, hogy világosan lásd, mit, mikor és hogyan szeretnél elérni!

tumblr_m1q0u7jcb91r7e95ao1_500

Élj egészségesen!

A rendszeres mozgás és az egészséges táplálkozás a kiegyensúlyozott élet alapja! Figyeld csak meg te is, hogy sokkal jobb lesz a hangulatod és a közérzeted, ha megfelelő ételeket és italokat fogyasztasz, és beiktatsz a napjaidba egy kis sportot. Fedezz fel új mozgási formákat, ahol még új barátokra is szert tehetsz!

Legyél nyitott!

Ez igaz az új lehetőségekre, és az új emberi kapcsolatokra is! Törj ki a megszokott rendből, és akár ha apró dolgok felé is nyitott vagy, könnyen nagyszerű lehetőségek és élmények érhetnek utol!

Engedd el, ami nem kell!

Gyakori emberi hiba, hogy olyan dolgokhoz – vagy esetleg személyekhez – ragaszkodunk, amik és akik már nem szolgálják az életünket. Ha úgy érzed, hogy van bármi, ami nyomasztja az életedet, ints neki búcsút és hidd el, hogy jönni fog helyette valami jobb!

tumblr_inline_mpaknghboi1qz4rgp

Legyél azokkal, akiket szeretsz!

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy legyünk azokkal, akik igazán fontosak számunkra. Nem lehet semmiféle elfoglaltság kifogás és mentség arra, hogy lássuk a szeretteinket.

Becsüld meg azt, ami van!

Sokan az újdonságok hajhászása mellett elfelejtenek örülni annak, amivel éppen rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy bármit is szeretnél elérni az életben, sose felejts el hálás lenni azért, ami már jelenleg is a tulajdonodban van!

ff6d865747a75c4ca9fe11415bc78d72

Ugye, ezeket ti is betartjátok?