10 vitakeltő címlap

Címlapok, amelyek hatalmas vitákat okoztak, vagy szerettük őket vagy utáltuk, de az biztos, hogy mindenki valamilyen formában ezekről beszélt. A divatvilág amúgy sem szűkölködik botrányokban, lássuk a legmeghökkentőbbeket!

Cindy Crawford a Vanity fair- ben

Mindenki eldöntheti saját maga, hogy az jó dolog-e, ha csak azért beszélünk egy magazin címlapjáról, mert annyira elment tőle az étvágyunk, de az igaz, a negatív reklám is reklám. Elhoztuk most minden korból a legerőteljesebbeket, itt lesz John Lennontól Britney Spears- ig mindenki, aki felkavarta a divatvilágot. Kezdjük Cindy Crawford kisasszonnyal. A fotót Herb Ritts készítette a szupermodellről, amelyen még K.D. Lang, zenész is szerepelt. K.D. nem sokkal előtte rukkolt elő, hogy leszbikus, így ahogy a címlapon Cindy éppen a férfinek öltözött nőt “borotválja” 1990-ben hatalmas felháborodást okozott, no persze ezt ma már el sem tudjuk képzelni Conchita Wurst után…

vanity-fair-cindy-crawford-kd-lang-cover

 

A Dixie Chicks az Entertainment weekly magazinban

A Dixie Chicks lányai már akkor felizzították a tűzet, amikor George W. Bush ellen kinyilatkoztatták érzéseiket 2003- ban és lázadtak Irak lerohanása ellen. Később megjelent róluk ez a címlap, ahol meztelen testükre különböző negatív illetve pozitív gondolatokat festve pózoltak a kamerának, hetekig téma volt, igen ez sem túl meghökkentő manapság.

dixie-chicks-entertainment-weekly

Kim Kardashian és Kanye West a Vogue-ban

Ezúttal nem a kép mondanivalója, vagy látványa volt ami botrányt okozott, inkább az, hogy Kimet nagyon nem tartották méltónak egy olyan minőségi és kulturált, híres magazin címlapjára, mint a Vogue. Azok után, hogy egy valóságshow-ban szerepelt és megmutatta bájait egy pornófilmben nagyon sokan úgy gondolták, hogy ez nem csak nem méltó az újsághoz, de nem is tett le érte eleget az asztalra, valljuk be ez így is van.

kim-kardashian-kanye-west-vogue-cover

Rihanna a Lui magazin címlapján

A Lui magazin egy erotikus témájú újság Franciaországban. Magán a borítón cenzúrázták Rihanna melleit, viszont az énekesnő kiposztolta Instagramjára a teljesen meztelen változatát, ami viszont mát sokaknak nem tetszett.

rihanna-liu-cover-mario-sorrenti-censored

Britney Spears a Rolling Stone elején

A 17 éves szende tinisztár címlapjára rengetegen ráncolták a szemöldöküket, hogy azért  az mégsem illendő, hogy egy kislány fehérneműben pózoljon a nagyvilágnak, manapság nézzük csak meg a tinisztárok öltözékeit és hasonlítsuk össze ezzel a botrányos címlappal.

rolling-stone-april-1999-cover

Janet Jackson szintén a Rolling Stone elején

Janet nagyon szerette volna levetkőzni a kedves lány szerepét, ezért is pózolt meztelenül, melleit két férfi kézzel takarva a Rolling Stone címlapján akkoriban. A mai kor emberének már ez sem túl megrázó látvány, de akkor sokat bevállalt az énekesnő.

janet-jackson-1993-rolling-stone-cover

Demi Moore a Vanity Fair elején

1991 Augusztusában Demi terhesen, teljesen meztelenül pózolt. Provokatívnak, pornográfnak is megbélyegezték, illetlennek, hogy terhesen mutogatja a testét. A vicces az egészben, hogy így pózolni azóta szinte celeb trend lett.

vanity-fair-august-1991-demi-moore

Lebron James és Gisele Bundchen a Vogue-on

2008 Áprilisában a kosaras szupersztár és a szupermodell Gisele vállalkozott egy botrányos címlapfotóra. Hatalmas botrányt kavart azzal, hogy a King Kong című filmet idézték fel ezzel a fotóval, mert rasszistának látták a kritikusok.

vogue-cover-gisele-lebron-april-2008

John Lennon és Yoko Ono

1981 Januárjában John Lennon meztelenül Yoko-ra gömbölyödve pózolt a Rolling Stone címlapján. A kép aznap reggel készült, minek délutánján Lennont meggyilkolták, így mondhatni ez az utolsó közös képük. A kép emiatt a szomorú dolog miatt is híres lett, no meg, hogy Lennon meztelen, de Ono teljesen fel van öltözve, ez nem túl gyakori jelenség.

TWE211112stone.jpg

Thylane Blondeau a Jalouse címlapján

A 13 éves modellről láthatunk fotót a Jalouse címlapján, azzal a felirattal, hogy az új, fiatal Kate Moss. A címlap, a modellek kora miatt kavarta fel a vizet, mivel botrány volt akkor a Vogue Paris háza táján is egy 10 éves modell szexuális zaklatása kapcsán.

Thylane-Blondeau-Jalouse-Cover

Azt hiszem a legnagyobb mondanivalója ezeknek a címlapoknak, hogy megfigyelhetjük hová is jutunk illetve a mai lányoknak, a most felnövő generációnak milyen értékei lesznek? Ma már nem megbotránkoztató egy 80-as évekbeli Madonna koncert sem, kérdem én, hogy normális ez?