10+1 dolog, amit nem tudtál a Gucciról!

Ha megnézünk egy Gucci bemutatót, néha még a ready-to-wear kollekció is extravagáns, és nem szorítkozik keretek közé. Természetesen nincs ezzel semmi baj, de honnan is jön az ihlet?

A továbbiakban 10+1 olyan dolgot tudhatsz meg a Gucciról, amelyek igen stílusosan illenek egy ilyen nagy márkához.

1. A logo

A dupla G betű, amely a logot alkotja Guccio Gucci, alapító monogramjából ered. Guccio 1921-ben Olaszországban alapította a márkát, eleinte csak táskák tervezésére.

1

 2. Inspiráció

A márka legtöbb darabját (eredetileg, és gyakran most is) a lóversenyzés ihlette. Nem véletlen tehát, hogy úgy készítik a táskáikat, hogy a lovak irányítására használt zabla és a kengyel hatását adják vissza.

2

3. Első new yorki bolt

Az első boltot az államokban New Yorkban nyitották 1953-ban. Ez az évszám azért is érdekes, hiszen ebben az évben hunyt el az alapító, és vette át a ház irányítását a négy fia. Mára 550 boltjuk van világszerte.

3

4. Ikonikus loafer

Az első, máig ikonikusnak számító loafert 1932-ben készítették, és máig töretlen a sikere a Gucciért és a divatért rajongók körében. Az eredeti darab a New Yorkban található Modern Művészetek Múzeumában megtekinthető.

4 5. Piros-zöld

A második világháború idején a világban le kellett mondani bizonyos fokú luxusról. Így volt ez a márkánál is, hiszen ebben az időben cserélte le a bőr táska pántokat vászonra, anyaghiány miatt. A piros zöld színkombináció is ebben az időszakban vált a Gucci védjegyévé.

5

6. Kollaborációk

Nem különös az, hogyha a márkák kollaborációt kötnek, viszont mindig érdekes ha a két szereplő nem egy üzletágból jön. A Gucci autómárkával és graffiti művészekkel is adott már ki közös kollekciót, természetesen nagy sikerrel.

7. Guinness rekord

1998-ban a Genius Farmer a világ legdrágább farmerjeként került be a rekordok könyvébe 3134 dolláros árával. Azóta ezt a rekordot megdöntötte a Levis egy 60000 dolláros nadrággal, de azért valljuk be a a Gucci farmere sem kis összegért cserélt gazdát.

7

8. A Gucci csoport

A márka a Kering nevezetű márkacsoporthoz tartozik, többek között a Bottega Veneta, Saint Laurent, Stella McCartney és az Alexander McQueen mellett.

8

9. A táska

Ha azt gondolnátok, hogy azt se tudjátok, hogy néz ki egy Gucci táska, akkor nézzétek meg ezt a darabot és csapjatok a homlokotokra, hiszen ez a Dionysus fantázianévre hallgató táska szinte minden felsőbb kategóriájú blogger gardróbjában megtalálható.

9

10. Jótékony márka

A Gucci 2005 óta partnere az Unicefnek, amely abban nyílvánul meg, hogy az összes eladásának bizonyos százalékát a szervezetnek adja, amely azt az oktatásra, egészségügyre és a tiszta ivóvíz biztosítására fordítja a fejlődő világban.

10

10 + 1. Múzeum

A Gucci saját történelmének és kollekcióinak bemutatására múzeumot nyitott Olaszországban. 1715 négyzetméteren csodálhatjuk meg a történelmi darabokat a márka életéből.

11

Forrás: Popsugar

Képek forrása: Popsugar, Pinterest