12 Insta Stories trükk, amiről eddig nem tudtál

Komolyabb Instagram-felhasználók storyját nézegetve feltűnhet, hogy egyesek képesek sokkal jobban kihasználni az alkalmazás nyújtotta lehetőségeket. A trükk csupán az, hogy az alapok mellett használnak olyan funkciókat is, melyek kissé jobban el vannak rejtve.

Ha te is szeretnéd úgy használni az alkalmazást, mint egy profi, less el néhány trükköt az alábbiak közül!

1. Váltás mások posztjai között

Minden Story 10 másodpercig tart, viszont gyorsabban is átválthatsz a következő posztra. Ha a kijelző közepére vagy jobb szélére kattintasz, továbblépsz, ha balra, újraindul az előző sztori. Ha viszont a felhasználók között váltanál, húzd jobbra vagy balra a kijelzőt, így egy pillanat alatt az előzőre vagy a következőre tudsz ugrani.

Screenshot_2017-07-27-19-31-48-192_com.instagram.android

2. Megállítás

Ha nem elég a 10 másodperc, és tovább szeretnél nézni egy képet, vagy éppen megállítani egy videót, nyomd meg hosszan a kijelzőt – amíg el nem engeded, nem fog a következőre váltani.

3. Mások letiltása a Storydról

Ha valamilyen oknál fogva nem szeretnéd, hogy egy bizonyos felhasználó lássa a sztoridat, kattints a bal felső sarokban lévő pici fogaskerékre, majd írd be a nevét a “Hide story from” című részbe. Ugyanitt tudod letiltani a kommentelést is, ha nem szeretnéd, hogy valaki reagáljon a posztodra.

Screenshot_2017-07-27-18-55-52-399_com.instagram.android

4. Mások Storyjának elrejtése

Az alkalmazás algoritmusa aszerint rendezi a sztorikat, hogy kiét nézed meg a leggyakrabban. Ha valakiére viszont mégsem vagy kíváncsi, de nem szeretnéd kikövetni vagy tiltani az illetőt, nyomd meg hosszan a profilfotóját, és kattints a “Mute”-ra. Ő nem fogja tudni, hogy lenémítottad.

4

5. Meglévő fotó vagy videó feltöltése

Hogy minél kényelmesebb legyen, a galériánkból is feltölthetünk képet a sztorinkba, viszont kizárólag azokból válogathatunk, amelyek az elmúlt 24 órában készültek. Egyszerűen csak húzd felfelé a kijelzőt, és máris kiad egy sávban minden fotót, amelyek közül válogathatsz.

Screenshot_2017-07-27-19-15-26-319_com.instagram.android

6. Matrica színének megváltoztatása

Bár valamennyi matricának kétféle verziója van, előfordul, hogy egyik sem látszik – vagy tetszik – igazán. Ebben az esetben válassz ki egy színt, és egyszerűen csak rajzold át vele a hátterét.

5

7. Színskála bővítése

Írásnál és rajzolásnál úgy tűnhet, összesen 3×9 szín áll rendelkezésünkre, ám ez nem igaz. Nyomd meg hosszan az egyik pöttyöt, és máris a szivárvány összes színe közül válogathatsz.

1

8. Egyszínű háttér

Ez a funkció igazán akkor praktikus, ha írni vagy rajzolni szeretnél. Készíts egy képet, válassz ki egy színt, majd hosszan nyomd meg a kijelzőt.

2

9. Szöveg árnyéka

Több mód is van rá, hogy kiemeld a feliratot, ám ezzel a trükkel igazán egyedit készíthetsz. Csupán annyit kell tenned, hogy kétszer megírod ugyanazt a szöveget, viszont különböző színekkel, majd ügyesen egymásra igazítod őket.

6

10. Zoomolás egy ujjal

Videókészítés közben nehéz közelíteni valamire, hiszen a normál módban folyamatosan nyomni kell a gombot a felvételhez. Újabb rejtett trükk, hogy zoomolni ugyanezzel az ujjaddal is tudsz – csak húzd felfelé vagy lefelé, miközben folyamatosan nyomod a gombot.

11. Szöveg vagy matrica rögzítése egy videóban

Ha szöveget írunk a videóra, az végig látszódni fog, és ugyanott marad a kijelzőn – azonban ha azt szeretnéd, hogy csak egy részletében jelenjen meg, mintha oda lenne tűzve, nyomd meg hosszan a feliratot, amíg meg nem jelenik a képernyőn egy csúszka.

Screenshot_2017-08-06-10-52-50-853_com.instagram.android

12. Story feltöltése posztként

Ha nagyon jól sikerül egy kép, amit csak a Storydba töltöttél fel, de nem szeretnéd, hogy örökre elvesszen, egy kattintással feltöltheted a profilodra rendes posztként. Húzd felfelé a képernyőt, miközben nézed az adott posztot, majd kattints az ott megjelenő középső ikonra, ami a feltöltést jelenti. Egyébként ugyanitt tudod megnézni, kik látták már, letölteni és törölni a képet.

3