20 érdekesség a Trónok harcáról

Hogy addig sem unatkozz, amíg a 7. évad újabb epizódjaira vársz hétről hétre, összegyűjtöttünk neked néhány érdekességet a sorozatról, néhány kulisszatitkot a forgatásról, vicces és megdöbbentő tényeket a színészekről. Rajongóknak kötelező!

1. A sorozat nyitányában szereplő fogaskerekekből álló várakat Leonardo da Vinci találmányai inspirálták.

large (2)

2. Sok szereplő el sem olvasta a könyveket, ugyanis félnek, hogy rossz hatással lenne a játékukra, ha előre tudnák, mi lesz a sorsuk.

3. Az első rész után az író, George R. R. Martin azt az üzenetet küldte a Joffrey-t alakító színésznek, Jack Gleesonnek: “Gratulálok, mindenki gyűlöl!”.

4. Sean Bean nem vette zokon karaktere halálát: amikor megtalálta Ned Stark műfejét, még focizott is vele.

5. A rémfarkasokat kezdetben valódi kutyák játszották el, mégpedig Északi inuitok, amelyeket úgy tenyésztettek, hogy hasonlítsanak a valódi farkasokhoz. Sophie Turner, aki Sansát alakítja a sorozatban, örökbe is fogadta a saját “rémfarkasát”, mert az otthon és munka nélkül maradt már a második epizód után.

bpm-gameofthrones-sophie-turner3-jpg

6. Kit Harington 11 éves koráig nem tudta, hogy a valódi neve Christopher, hiszen mindenki Kit-nek szólította. Egyébként apai ágon II. Károly angol király leszármazottja.

7. A lószívevős jelenetben Emilia Clarke-nak (Daenerys) nem kellett színlelnie az undort. Bár a szív gumicukorból készült, a színésznő szerint borzasztó íze volt, ráadásul rossz napja lehetett, ugyanis a forgatás után a rengeteg művértől ráragadt a vécéülőkére.

8. A Hegyet alakító színész, Hafþór Júlíus Björnsson a világ harmadik legerősebb embere, így a valóságban is könnyen összetörhetne koponyákat, mint ahogy azt sorozatban tette Oberyn herceggel.

9. Maisie Williams jobbkezes, viszont hű szeretett volna maradni Arya karakteréhez, ezért megtanult bal kézzel vívni.

large

10. A Hodort alakító Kristian Nairn a valóságban népszerű DJ.

11. Az Éjjeli Testőrségben szolgáló Aemon Targaryen-t alakító színész, Peter Vaughan maga is vak volt (2016 decemberében elhunyt, 93 éves korában).

12. Alfie Allen, aki Theon Greyjoyt játssza, Lily Allen, az énekesnő testvére. Még egy dal is született róla, amelyben Lily azzal vádolja öccsét, hogy egész nap otthon füvezik.

13. A Vérebet alakító Rory McCann egyszer szerepelt egy müzlireklámban.

large (4)

14. A Stark és Lannister táborok egymás ellentétei: míg a Starkok sátrai különböző formájúak, a Lannisterek sokkal rendezettebbek.

15. A sorozatban névváltoztatás is történt a könyvekhez képest. Hodor eredeti nevét Walderről Willisre cserélték, hogy ne keverjük össze a Freyekkel, Theon testvére, Yara pedig a könyvekben Asha-ként szerepel.

16. A Stark-gyerekek korát is megváltoztatták. Bran eredetileg 7 éves lehetett, a sorozatban viszont 12; Arya 9-ből 13 éves lett, Sansa 11-ből 15, Rickon 3-ból 6, Robb és Havas Jon pedig valójában 14-15 év körüliek.

17. Az Egyesült Államokban és Angliában népszerű nevek a Khaleesi, Arya, Tyrion, Sansa, Brienne, Theon és a Bran.

large (1)

18. Egy színész, Ian Whyte 4 különböző szerepet játszott a sorozatban: az első két évadban egy Mást, a másodikban Gregor Clegane-t (a Hegyet), majd két különböző óriást a harmadik és ötödik évadban.

19. A sorozatban több olyan szereplő is meghal, akik a könyvben életben maradnak: Shireen, Stannis Baratheon, Pyp és Grenn az Éjjeli Őrségből, Barristan Selmy, Myrcella Baratheon, és Mance Rayder.

20. A sorozatban nagyjából 151 ezer ember hal meg, beleértve az összes háborút, megnevezett és megnevezetlen szereplőt, de még az állatokat is. Az alábbi videóban 21 percbe sűrítették az összes haláljelenetet.