2013 legemlékezetesebb színpadi pillanatai

2013 “legjeivel” foglalkozó sorozatunk legújabb részében visszatekintünk azokra a pillanatokra, amelyek a világ valamelyik színpadán nagy port kavartak. Volt köztük örömteli, botrányos és szomorú, egy azonban biztos, még sokáig emlékezni fogunk rájuk.

Miley Cyrus és a twerk

173533206LL034_2013_MTV_Vid Mi mással is kezdhetnénk, mint azzal a produkcióval, ami az egykori tinisztárt végleg botrányhősnői minőségbe emelte. Miley idén több fellépésével is feltűnést keltette, de egyértelműen a VMA-n nyújtott produkciója volt a legemlékezetesebb, amikor Robin Thicke-el közös előadásban a twerk névre hallgató mozgásformát új magasságokba emelte, majd megspékelte néhány olyan mozdulattal, amivel sokaknál végleg kiverte a biztosítékot. Korábban már itt a Fashionfaven is találgattuk, vajon mi Cyrus célja új stílusával, ám erre azóta sincs pontos válaszunk. Egy biztos, lehet őt szeretni vagy nem szeretni, boncolgathatjuk, hogy milyen hatással van a viselkedése a fiatal lányok gondolkodására, de 2013-ban valószínűleg ő volt az az előadó, akiről a legtöbbet hallottunk beszéltünk. Tehát, ha Miley ezt tűzte ki céljául, akkor gratulálunk, le a kalappal.

Beyoncé haja és a Super Bowl

beyonce-superbowl Beyoncé idén is számos emlékezetes pillanatot szerzett nekünk, de kettő talán még ezek közül is kiemelkedik. Idén övé volt a megtiszteltetés, hogy az USA legnézettebb, legnépszerűbb sporteseményének, a Super Bowlnak szünetében  fellépjen. Queen B hozta is a tőle elvárható és megszokott fantasztikus és látványos showt, amit még azzal is megspékelt, hogy a Destiny’s Child másik két tagját Kelly Rowlandot és Michelle Williamst is beszervezte az előadásba. Elénekeltek egy közös dalt, majd együtt adták elő Beyoncé Single Ladies című slágerét is a közönség nagy örömére. Bár a show után Beyoncé arckifejezéseit érték kritikák, amiket gif-ek formájában a mai napig láthatunk, a show fantasztikus volt és valljuk be, kevés olyan ember van, akiről ügyes fotósok egy rossz pillanatban ne tudnának vicces képeket készíteni.
Beyoncé egy másik, sokkal kevésbé kellemes színpadi pillanat miatt is reflektorfénybe került, hiszen mára milliók látták, ahogy a haját egy színpadi szélgépből két biztonsági ember próbálja kiszedni, majd végül más megoldás hiányában szó szerint kivágták az énekesnőt a szerkezetből. Beyoncénak eközben persze igazi profihoz méltóan szeme sem rebbent és ha ez volt, amiért később megvált hosszú tincseitől és új, merészebb frizurát választott, akkor mondhatjuk, megérte.

Lady Gaga visszatérése

lady-gaga-mtv-vma-2013-poza-principala_mtv Gaga viszonylag sokáig hiányzott a nagy show-k színpadáról, így lehetett sejteni, hogy valami nagy durranásra készül, sőt meg merem kockáztatni, hogy a visszatérésének erejében az is benne, volt, hogy “Figyelj Miley, értem én a próbálkozásodat, de visszajöttem, figyelj és tanulj a profitól”. A VMA produkcióban, ahol a Lady az Applause című dalt adta elő, 5 különböző outfitben énekelt és táncolt, köztük az azóta híressé vált kagyló bikinben is. Az előadás igazán méltó volt Gagához és nagyon kíváncsian várjuk a jövő évet és azt, hogy mit hoz a Miley vs. Gaga csata.

Justin Timberlake újra színpadon

justin_vma Justin Timberlake még Gagánál is hosszabb időre tűnt el, évekig nem készített új albumot és nem is lépett fel néhány különleges jótékonysági alkalom kivételével. 2013-ban azonban sokak örömére újra színpadra állt és új lemezzel is előrukkolt. A 2013-as VMA-n egy negyed órás show-ban csodálhattuk meg, hogy Justin semmit nem vesztett profizmusából és kisugárzásából. Hallhattuk a régi nagy slágereket, ízelítőt kaphattunk új dallamokból, sőt extra produkcióként az NSync tagjai is újra összeálltak, hogy megörvendeztessék a tinilányokból mára felnőtté cseperedő rajongóikat.

Lea Michelle gyásza

lea-michele-300_people Sajnos ebben az évben is elveszítettünk olyan sztárokat, akik még nagyon fiatalok voltak, rengeteg lehetőség állt előttük az életükben. Ilyen volt Cory Monteith, a Glee egyik főszereplője is, aki nyáron drog- és alkoholmérgezésben veszítette életét. A Glee rajongók egy emberként aggódtak barátnőjéért Lea Michele-ért, aki talán erre válaszul viszonylag hamar a nyilvánosság elé, egész pontosan Teen Choice Awards színpadára lépett, ahol könnyek között búcsúzott szerelmétől, köszönte meg a rajongók támogatását és ajánlotta díját az elhunyt színésznek.
Lea azóta szerencsére jobban van, éppen most mutatta be új dalát, mely a Cannonball címre hallgat és amit az énekesnő a The X Factor USA döntőjében is előadott sztárvendégként.

Számotokra melyik sztárhoz kötődik az év legemlékezetesebb színpadi pillanata?