2015-ös cipőtrendek

A nagy visszatérők szezonja lesz a 2015-ös tavasz/nyár: gladiátor szandál és vastag cipősarkak kerülnek ismét előtérbe. Amíg a férfiak megőrülnek mindenfajta high-tech kütyüért, addig mi nők ugyanígy állunk a cipőkkel, mindig a legújabb és legszebb kell, azt a szót pedig, hogy túlzás abszolút nem ismerjük.

Lace up

Pántok mindenütt: ismét hódít a lábszáron keresztezhető és összeköthető trend. Nagy visszatérők a gladiátor szandálok, láthatjuk őket lapos és magas verzióban is, hosszú “szárral” vagy egyszerű bokánál végződő fazonban. Főleg az előbbi inkább a vékony lábú nőknek kedvez, hiszen épp a pántok miatt nagyon vastagítják a lábat, szóval ha kicsit erősebbek vagyunk erről a darabról inkább mondjunk le.

Block heels

A vastag, kocka sarkak szintén nagy befutók, habár legtöbbjük rendkívül ormótlan és a legkevésbé sem nőies. Szerencsére akadnak viszont szépen megformált, esztétikus darabok is, amelyek igaz messze vannak a stilettotól, ám méretükből és formájukból adódóan mégsem nagymamásak. A tervezők főként T-pánttal kombinálják őket, ezzel két legyet ütve egy csapásra.

Viszlát, balerina!

A klasszikus értelemben vett kerek orrú balerina cipő már a múlté, helyette a hegyes orrú variáns hódít. Kis lábúaknak ideális választás, praktikus a hétköznapokban, kényelmes és nagyon divatos. Hátránya viszont épp a formából adódik: optikailag még inkább nyújtja a lábfejet, egy 39-es láb legalább 41-esnek fog tűnni vele. Ne válasszunk unalmas egyszínű darabokat, használjuk ki az évszak adta lehetőségeket: virágos minták, vibráló színek – garantált siker.

Sneakers mánia

Idén sem kell lemondanunk a kényelemről, egy jól megválasztott sportcipő okosan kombinálva nemcsak trendi és egyedi lehet, hanem igazi megváltás a lábnak. Nagyon sok tűsarkús év után be kellett látnom, hogy nem is olyan rossz dolog ez… Szerencsére a választék hatalmas, ha nem akarunk mi is a Nike táborhoz tartozni, van rengeteg alternatíva a New Balance-től vagy akár az Adidas-tól is, ha nagyobb márkában gondolkozunk. Az utóbbi számomra nagyon kellemes meglepetés volt, a ZX Flux darabok mint mintájukban, színükben és kialakításukban nagyon jó választásnak bizonyulnak! A slip on-ok ugyanúgy tartják magukat, igaz a formában megfigyelhető némi változás, de igazán praktikus, casual darabnak számítanak ebben az évben is.

Van, ami örök

Például a hegyes orr és a tűsarok. Nem, nem az a fajta, amikor a rettenetes vékony és pici sarok találkozik a végtelenül elnyújtott, lecsapott orr résszel, hanem a szép, kecses Louboutin vagy Casadei típus. Olyan darab ez, mint egy kis fekete miniruha, kötelező beszerezni és évek múlva is ugyanazzal az elégedett pillantással tekinthetünk rá a gardróbban, mint amikor még új volt. Sosem okoz csalódást.