2017 legjobb sorozatai, avagy minek várjuk a folytatását

Idén több közkedvelt sorozat – mint például a Vámpírnaplók és a Hazug Csajok Társasága – is befejeződött; számos korábbi széria pedig remek folytatással állt elő, és néhány új történettel is megörvendeztettek bennünket.

Kiválasztottunk közülük párat, amelyeket mi a legjobbnak tartunk!

Legion (Légió)

Elsősorban a szuperhősök, képregény-adaptációk, de különösen az X-Men rajongóinak ajánlott ez a sorozat. A történet egy férfiról, David Hallerről szól, akit gyermekkora óta skizofréniával kezelnek a pszichiátrián, ám az ő esetében valójában egészen másról van szó. Röviden: ő egy szuper erőkkel rendelkező mutáns, aki a történet során próbálja megtalálni az épelméjűséghez vezető utat.

A sorozat képileg és hangilag is rendkívül kreatív, egyedi megoldásokat tartalmaz, és a képernyő elé szegezi a nézőt, hiszen eléri, hogy az elejétől a végéig ugyanolyan izgatottan kövessük végig a főszereplő kalandjait.

The Handmaid’s Tale (A szolgálólány meséje)

Sokak szerint a 2017-es év legjobb sorozata, amely Margaret Atwood regénye alapján készült. A történet disztópia, vagyis egy negatív jövőképet vázol fel, melyben egy vallási fundamentalista rendszer uralja az Egyesült Államokat. Elveszik a nők jogait, tulajdonait, és egyeseket arra kényszerítenek, hogy béranyaként (kevésbé szebb megfogalmazásban szexrabszolgaként) gyermekeket szüljenek az uralkodó osztály számára.

Ez a sorozat rendkívül felkavaró és megrázó, így inkább az elegendő lelkierővel rendelkezők számára ajánlott.

Taboo (Tabu)

A történet a 19. században játszódik, a főszerepben pedig egy kalandor, James Keziah Delaney áll, akit nem más, mint Tom Hardy alakít. Delaney-t mindenki halottnak hiszi, ám hosszú idő után hazatér Afrikából. Ő lesz az örököse meggyilkolt apja hajózási vállalatának, rövidesen azonban belekeveredik az Amerika és Nagy-Britannia között folyó háborúba. Bővebben itt írtunk róla.

A sorozat a BBC gyártmánya, és januárban mutatták be a nagyközönségnek.

Big Little Lies (Hatalmas kis hazugságok)

Idén az HBO Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Shailene Woodley főszereplésével, valamint Liane Moriarty regénye alapján készült minisorozata is nagy sikert aratott. A történetben három anyukát ismerhetünk meg, akik látszólag tökéletes életet élnek: a gyerekeik most kezdik az iskolát, és mindenük megvan, amit csak kívánhatnak. Ám mindezt átszövik a titkok és hazugságok, amelyek lassan a felszínre kerülnek.

GLOW

Az Orange is the New Black után a Netflix egy kevésbé szokványos témát dolgoz fel: a sorozat a 80-as évekbeli pankrátornőkről szól. A főszerepben egy munkanélküli színész, Ruth Wilder áll, aki egy újabb sikertelen meghallgatás után betér a GLOW szereplőválogatására.

Ehhez a történethez nem szükséges ismerni vagy szeretni a pankrációt, hiszen nem a sporton van a hangsúly, sokkal inkább a hangulaton és a szereplőkön.